+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kisállat- és terménybemutató a majormúzeumban
2021. szeptember 22. szerda 13:57 - Keszthely
Kisállat- és terménybemutató a majormúzeumban
Kisállatokat simogathattak a gyerekek a hétvégén a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely udvarán. A szervezők számos egyéb programot kínáltak az érdeklődőknek, így például az egész napos rendezvény során bemutatók, kocsikázás, játékok is várták a látogatókat. Mindemellett terménybemutatót is tartottak.

Elsősorban gyermekes családok látogattak el a Majorbéli kisállat- és terménybemutatóra. A kicsik nagyon élvezték, hogy közvetlen közelről találkozhattak nyulakkal, szamárral, hörcsögökkel, tengeri malacokkal, díszgalambokkal, fürjekkel, macskákkal és egyéb állatokkal. Ezek a pici, hét hetes kutyák nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is nagy sikert arattak. Farkas Csenge a testvérével és az anyukájával érkezett. "Láttam nyuszikat, meg simogattam csacsit, csúszdáztam és gólyalábaztam. - És mi tetszett neked a legjobban ezek közül? - Lovaskocsikázás" - lelkendezett Csenge.

Mert bizony lovaskocsikázni is lehetett a hagyományőrző szándékkal megrendezett napon. Már több éve, Szent Mihály havában, azaz szeptemberben rendezik meg a terménybemutatóval egybekötött találkozót. A múzeum saját állatai mellett meghívott állattartók, tenyésztők is voltak a programon. A Lepkemúzeum, valamint díszállat kereskedések mellett egy tapolcai menhely is érkezett a múzeum udvarára. Trümperné Bogdán Marianna, az Assisi Szent Ferenc Állatmenhelly segítője elmondta: "Az idei a második alkalom, amikor megjelentünk itt Keszthelyen, ezen a rendezvényen. Két évvel ezelőtt nagyon nagy sikere volt a kutyáknak és a cicáknak. Most arra fel, újra meghívást kaptunk, hogy prezentáljuk a pici cicákat, a kutyáinkat, a menhelyes lakóinkat. Nagyon nagy sikerünk volt két évvel ezelőtt is, és jöttek utána vissza látogatók is hozzánk - erre a rendezvényre fel -, hogy akarnak újra cicát, vagy kutyát örökbe fogadni."

A rendezvénnyel az állattartást, az állatokkal való foglalkozást, a zöldségtermesztést szeretnék népszerűsíteni a családok körében. A múzeum vezetője, Horváth Zoltán úgy véli: ezt a célt ilyen bemutatókkal is közelebb lehet hozni. "A célunk tulajdonképpen a hagyományokhoz kapcsolódik. Szeretnénk egy kicsit feleleveníteni az ősznek ezt a nagyszerű áldását és bemutatni egyfelől azokat a terményeket, gyümölcsöket, amiket ilyenkor az asztalra teszünk, illetve amik bekerülnek a pincébe vagy a kamrába" - mondta el a vezető.

A gyerekek számára kézműves foglalkozást is szerveztek, ahol természetes anyagokból, így például kukoricacsutkából készíthettek különféle tárgyakat, bábukat.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus