+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vad és vadászat kiállítás
2021. szeptember 21. kedd 19:05 - Gyenesdiás
Vad és vadászat kiállítás
Vad és vadászat tematikájú kollektív kiállítás nyílt Gyenesdiáson a Községházán. A szeptember 25-én kezdődő vadászati világkiállítás jegyében rendezett tárlat festményekkel, fotókkal mutatja be az erdők, mezők világát.

Az ismert keszthelyi erdész, Wentzely Dénes tollából idézve vette kezdetét az a kiállításmegnyitó, amelynek témája szorosan kapcsolódik az év legnagyobb hazai eseményéhez, a Vadászati és Természeti Világkiállításhoz. Gyenesdiáson már hagyomány, hogy az őszi rendezvénysorozatot egy kiállítással nyitják meg. Mindig más, meghatározott témában várják az alkotók munkáit. A vad, az erdő és a természet témában 37 alkotó mutatkozik be. A tárlatot Pölöskei Balázs, a Bakonyerdő Zrt. vadgazdálkodási osztályvezetője nyitotta meg.

"Vadászként, vadgazdálkodóként nagyon örülünk neki, hogy a természet ábrázolást, a vad ábrázolását a fiatal művészek megfogják, megjelenítik és  a sajátszemszögükből próbálják megmutatni. Mindenki egy kicsit más szemszögből közelít a vadon élő állatokhoz. Van, aki a finom részleteket próbálja megfogni. Valaki egy valósághű és lehetőleg az előtte látott dolgokhoz hasonló módon próbálja ábrázolni ezeket az állatokat. Ahogy látom itt páran megpróbáltak ettől elvonatkoztatni. Továbbgondolva a természetet."- monta el Pölöskei Balázs.

A vadászat kevésbé inspirálta a festőket, fotósokat és kézműveseket. Sokkal inkább a vadak, azok környezete és szépsége. A nagyvadak mellett a legismertebb ragadozó, a róka vagy a Kárpát-medence leggyakoribb récefaja, a színeivel is vonzó tőkésréce kedvelt téma volt. A festők mellett kézművesek által készített konyhai kiegészítők és hobby fotósok elkapott pillanatai is láthatóak a kiállításon.

"Állandóan a természetben járok. Idők folyamán azért sikerült a digitális világhoz alkalmazkodnom és sok szerencsével, türelemmel- meg azt lehet mondani tényleg- fontos az, hogy az ember egyedül legyen. Különben nem lehet kivárni meg észrevenni azt amit csak magányos ember tud meglátni az erdőn vagy a mezőn."- mondta Dr. Müller Imre.

A Vad és vadászat című kiállítás megnyitóján mutatkoztak be a Festetics György Zeneiskola vadászkürtös növendékei. A kiállítás anyaga október 12-ig látható a Gyenesdiási Községházán.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A rendőrség programjának célja, hogy a biciklisek is ügyeljenek a láthatóságukra.
 
Két program már lezajlott az emlékévi programsorozatból.
 
A Ranolder és a Premontrei iskola diákjai is csatlakoztak a Dél-Amerikából indult kezdeményezéshez.
 
Két autó karambolózott vasárnap nem sokkal dél után.
 
Dr. Jobs Viktor alapítóra emlékeztek az Egyesített Szociális Intézményben.
 
Összesen 122 millió forintból újult meg a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár