+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Európai ellenőrzési akció a közutakon
2021. szeptember 17. péntek 19:02 - Keszthely
Európai ellenőrzési akció a közutakon
Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata akciójához kapcsolódva a passzív biztonsági eszközök használatát figyelik az utakon a rendőrök. A Roadpol Focus on the Road elnevezésű ellenőrzési programban ma a zalai rendőrök is több ponton végeztek ellenőrzést a megyében, a délelőtti órákban Keszthely-Kertváros Hévíz felé vezető útszakaszán.

Megállítják a rendőrök az autósokat a Keszthely-Kertvárosában áthaladó főútvonalon.  A Hévíz irányába haladó gépjárművezetőket ellenőrzik. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén is egy hete zajlik az a fokozott ellenőrzés, amely az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának Seatbelt elnevezésű akciójához kapcsolódik.

"Egy több napos akciósorozat, amelynek az a célja, hogy a biztonsági eszközöket, illetve a, tekintettel a megváltozott időjárási körülményekre, a világítás, ablaktörlő ill. a gumiabroncsoknak a felületét minél többet ellenőrizzük. Ezáltal is, hogy biztonságosabb legyen a közlekedésük. Természetesen nem az az első, hogy büntessünk, hanem inkább figyelemfelhívás."- adott tájékoztatást Novák Rudolf, r. alezredes, a  Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, Rendészeti Igazgatóság, Közlekedésrendészeti Osztály, Baleseti Helyszínelő Alosztály 2. alosztályvezetője.

A szeptember 6-22. között tartó országos ellenőrzési akcióban különös figyelmet fordítanak a vezetés közben mobilozók felderítésére. Elsősorban a kézben tartott mobilhasználatot ellenőrzik, de más figyelmet elvonó tevékenységre és a közlekedés biztonságát elősegítő viselkedésre is felhívják a figyelmet.

"Szeretnénk ismételten felhívni a figyelmet, a szülőknek a figyelmét leginkább a gyerekülésekre,és a gyermekeknek a szállítására és minden esetben legyenek bekötve."- mondta el Novák Rudolf.

A nagy forgalmú útszakaszon több szabálytalan gépjárművezetőt állítottak meg az ellenőrzés során. A legtöbben biztonsági öv használata nélkül közlekedtek, de olyan sofőrnél is előkerült a büntetést igazoló füzet, aki vezetés közben mobilját kézben tartva telefonált. A magyar rendőrség az európai baleset-megelőzési  programhoz jövő héten kedden további közúti ellenőrzésekkel, baleset-megelőzési előadásokkal, valamint gyermekeknek is szóló foglalkozásokkal csatlakozik országszerte. Az európai program kitűzött célja a halálos közúti balesetek megelőzése.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Deák Ferenc és Bercsényi utcák közti szakasz az érintett.
 
Kele hétfő hajnalban tért vissza fészkébe. Kedden már újabb hím tűnt fel a templom tornyán.
 
Uhlár Mónika coach, életvezetési tanácsadó tartott nyílt napot a Harmónia Házában.
 
Egy zalai fiatalember életmentő műtétjére ajánlották fel a teremlabdarúgó kupa nevezési díját.
 
A Vince-napi pincetúrán több borászt is meglátogattak a szakemberek és az érdeklődők.
 
A Magyar Zene Házában vehette át az elismerést az intézmény vezetése.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár