+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 60 éves a Gyenesdiási Nyugdíjas Klub
2021. szeptember 15. szerda 16:34 - Gyenesdiás
60 éves a Gyenesdiási Nyugdíjas Klub
Fennállásának 60. jubileumát ünnepli idén a Gyenesdiási Nyugdíjas Klub. Az egykor nőklubként indult közösség ma is nagyon aktív, számos rendezvényen vesznek részt fellépőként, szervezőként. A klub ma 26 tagot számlál, de folyamatosan van utánpótlás. A tagok azt vallják, az összetartás és a szeretet vezérli őket.

A klub himnuszával köszöntötték egymást és a meghívott vendégeket a tagok. A gyenesdiási nyugdíjasok 60 éve, heti rendszerességgel találkoznak egymással. A nyugdíjas klub nőklubként indult 6 évtizeddel ezelőtt, az egyletben ma is vannak alapító tagok.

„Amikor mi ide kerültünk Gyenesdiásra, senkit nem ismertem a faluban. Tehát feltétlen kellett valami olyan helyre eljutni, ahol a szülőkkel kapcsolatot tudunk teremteni. Ehhez már akkor a nyugdíjas pedagógus, a Kofman Terus néni kézimunka szakkörre összehívta a fiatalokat, lányokat főleg, nemrég végzetteket, fiatalasszonyokat. Mi a kolléganőmmel úgy gondoltuk, hogy ide bemegyünk mi is, ebbe a közösségbe, de nem akartunk kézimunkázni. Ezért kitaláltuk, hogy ilyen klubszerű foglalkozásokat tartunk.” - mondta Szijártó Endréné, a gyenesdiási Nyugdíjas Klub alapító tagja.

A nyugdíjas klub ma is töretlenül működik, tagjai minden gyenesdiási és környékbeli rendezvényen részt vesznek. Énekelnek, főznek, szerveznek, ha kell, közben pedig egymást is segítik. A klub elnöke az elmúlt 60 év titkát is elárulta.          

„Úgy csináljuk, hogy nagy szeretettel, összetartással, mert nekünk már az is erőpróba, ha föllépünk a színpadra, ha lelépünk, már segítségre van szükségünk. Azért az elmúlt években mindenhol ott voltunk, ahol valamit kellett tenni. Amit tudunk, azt még most is megtesszük.” - emelte ki Tánczos Lászlóné, a klub elnöke.

A nyugdíjas klub a település életében is kiemelt szerepet játszik. Gyenesdiás polgármestere köszöntőjében elmondta, ritka, hogy egy civil szervezet ilyen magas kort él meg. Gál Lajos hozzátette, a községben fontos a hagyományok ápolása, és ebben a klub élen jár.      

„Minden évtizedben meg tudott újulni a nyugdíjas klub, a nőklub. Azt hiszem, hogy mind a szocialista évtizedekben, mind a rendszerváltás után nagyon-nagyon büszkék voltunk arra, hogy mindig van egy olyan közösség, akiktől erőt kapott talán az utókor.” - tájékoztatott Gyenesdiás polgármestere.

A 60 éves Gyenesdiási Nyugdíjas Klubot a Gyenesi Dalárda dalcsokorral köszöntötte a Községházán. 

Regman karola - Keszthelyi TV    

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A mostani alkalmon beszámoltak az EKF-es pályázatokról, tapasztalatokról, jövőbeni gondolatokról.
 
A füsttel akár 4,5 fokot is tudnak emelni a talajfelszín hőmérsékletén a szakemberek.
 
A keszthelyi fehér ember szobrát idéző alkotás széleskörű társadalmasítás után kapta meg új helyét.
 
Megújult a vörsi temetőben nyugvó első magyar kócsagőr, Gulyás József sírja.
 
Zalakaroson tartotta záró értekezletét a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság.
 
10. alkalommal szervezték meg a kismotorfecskendő-szerelő bajnokságot a györöki önkéntes tűzoltók.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár