+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Flashmobbal készültek a Ranolder diákjai
2021. szeptember 10. péntek 17:39 - Keszthely
Flashmobbal készültek a Ranolder diákjai
IstenNEK gyermekei vagyunk – ezzel a címmel szervezett flashmobot ma délelőtt a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola. A Fő téren egy keresztet formáltak az oktatási intézmény tanulói, közben a világkongresszus himnuszát énekelték. A meglepetéssel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz csatlakoznak.

Pénteken délelőtt 10 órakor érkezett meg a Fő térre a Ranolder iskola valamennyi tanulója. Az előre megrajzolt keresztkontúrba állították be őket a kísérő pedagógusok. Napok óta készültek a felvételre, a szünetekben sokat gyakorolták az Eucharisztikus világkongresszus himnuszát, az újrahangszerelt, Győzelemről énekeljen című egyházi éneket.

„Szerintem ez nagyon jó és ez jelképezi, hogy vallásosak vagyunk őszintén. Nekem nagyon tetszik ez a keresztforma.” - osztotta  meg Schmidt Ajsa.

A flashmobot drónnal is rögzítették. Az alakzat igazán pontosan ugyanis felülről látható. Az iskola célja, hogy a tanulókat hiteles keresztény életre nevelje. Céljuk a meglepetés műsorral az volt, hogy tanúságot tegyenek hitükről, megmutassák azt, hogy mindannyian vállalják hitüket és magasztalják az Urat.

„Ez az Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódik, ami önmagában is egy figyelemfelhívás. Ehhez a figyelemfelhíváshoz csatlakozunk tulajdonképpen. Vagy, ha nevezhetjük úgyis, hogy tanúságtétel a keresztény nevelés, a keresztény hitünk  mellett, aminek ugye központi eleme az oltáriszentség, az eucharisztia.” - mondta el Őry Gábor igazgató.

A diákok egy csoportja szombaton a családnapra is elutazik Budapestre, így is csatlakoznak a rendezvényhez. Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 5-én kezdődött. Öt kontinensen 1,2 milliárd katolikus figyel Magyarországra a budapesti rendezvény során.

„Az Eucharisztia köré, Krisztus köré gyűlünk össze, ki szeret bennünket, megváltott bennünket és az eucharisztia táplálja testünket és lelkünket. Ennek tudatosítása, ennek öröme, hogy ő megosztja életét velünk, azt gondolom, hogy ebben az egy hétben különösen is fontos tudatosítani, hogy ez a kongresszus itt van és a világ ránk figyel. A világegyház ránk figyel, a Szentatya közénk jön vasárnap, nagyon ritka alkalom, hogy a kongresszusokra személyesen is elmegy, ez számunkra nagy megtiszteltetés.” - ismertette Tál Zoltán  plébános.

Az Eucharisztikus Kongresszus a Ranolder iskolában is kiemelt szerepet kap. A fiatalok egy foglalkoztató füzetet is kaptak, mely segítségével játékos módon érthetik meg az esemény lényegét.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A mostani alkalmon beszámoltak az EKF-es pályázatokról, tapasztalatokról, jövőbeni gondolatokról.
 
A füsttel akár 4,5 fokot is tudnak emelni a talajfelszín hőmérsékletén a szakemberek.
 
A keszthelyi fehér ember szobrát idéző alkotás széleskörű társadalmasítás után kapta meg új helyét.
 
Megújult a vörsi temetőben nyugvó első magyar kócsagőr, Gulyás József sírja.
 
Zalakaroson tartotta záró értekezletét a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság.
 
Az egykor nőklubként indult egylet ma is nagyon aktív, számos rendezvényen részt vesznek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár