+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A lélekhez szóltak
2017. december 4. hétfő 16:11 - Keszthely
A lélekhez szóltak
Öt Zala megyei kórus koncertezett tegnap este a Balaton Színházban. A harmadízben megszervezett Adventi Kóruskoncerten az ünnepi időszak klasszikus darabjai is felcsendültek. A nagy érdeklődés mellett zajló eseményen három keszthelyi kar is fellépett.

A legmagasabb amatőr kórusnak járó elismerések birtokosa Nagykanizsa Város Vegyeskara. Az 1975-ben alapított kórus Cseke József karnagy irányításával természetesen adventi és karácsonyi műveket énekelt. A kórus tagjai a klasszikusok mellett mindig próbálnak újítani az ünnepi repertoáron.

„Természetesen vannak olyanok, amelyeket minden évben el kell énekelni, mint mondjuk a Mennyből az angyalt, a Csendes éjt, magyar zeneszerzőknek az ilyen karácsonyi kórusfeldolgozásiat, vagy Kodály adventi éneke – vannak sztenderd számok. De természetesen próbáljuk minden évben két-három olyan számmal színesíteni a repertoárt, ami új és ez is egy kicsit odacsalogatja az embereket, a kíváncsiság, hogy na, ezt még nem hallottuk, na vajon hogyan szól így Karácsony táján” - mondta el Cseke József, karnagy. 

A gazdag létszámú vegyeskar mellett kamarakórus is megörvendeztette a közönséget. A 2009-ben még középiskolásokkal alakult Balaton Kamarakórus egy kis kihagyás után két hónapja szerveződött újra fiatal és középkorú felnőttek részvételével.Vezetőjük úgy véli, az Advent mindig kiváló alkalom a kórusoknak, hogy megmutassák magukat.

Farkas Berta, karvezető: „Hatalmas kórusirodalom íródott az Adventről, illetve a Karácsonyról, így hát bőségesen van miből választani, ha erről van szó. Mi is így tettünk és legfőképpen Jóistenről szóló énekeket énekelünk. Ilyenkor az embereknek a lelke valóban arra vágyik, hogy felemeljék, minél hangzatosabb, szebb dallamokkal és mi ezt igyekszünk betölteni.”

Az Adventi Kóruskoncerten fellépett még a zalaegerszegi Canterina Kamarakórus, valamint a keszthelyi Kis Szent Teréz és a Helikon Kórus is.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
 
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
 
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
 
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó