Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kék hírek / 125 éves az Alsópáhoki Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
2021. szep. 8. szerda | Alsópáhok
125 éves az Alsópáhoki Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
125 éves fennállást ünnepelte a hétvégén az Alsópáhoki Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A jelenleg 45 tagot számláló társaság kiemelt tevékenysége a hagyományőrzés és a sport, de tűzeseteknél és szabadtéri tüzeknél is számos alkalommal bizonyították helytállásukat. A jubiláló önkénteseket szolgálati emlékéremmel is köszöntötték vasárnap.

Az önkéntes tűzoltó egyesület zászlaja mögött sorakozott fel az ünnepi menet. Szent Flórián szobrához tartottak a felvonulók. Az Alsópáhoki Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tavaly lett 125 éves, a pandémia miatt most tudták megünnepelni a jubileumot.

Töreky Tibor parancsnok: „Egyesületünk igazából a hagyományőrzésre van kiélezve, de nem áll tőlünk távol a tűzoltás, mentés. Az elmúlt évekbe már bebizonyítottuk azt is, hogy nagyon sok esetben segítettünk a hivatásos tűzoltóknak tűzesetnél, műszaki mentésnél, balesetnél.”

Az egyesület hét tagja vehetett át tűzoltó szolgálati érmet. Murányi Mihály 40 éves, Töreky Tibor 30, Hegedűs Ágoston és Matyi József 25, Mátyás Tamás és Polgár-Szabó Laura 10 éve tevékenykedik önkéntes tűzoltóként. Laura 15 éves kora óta tagja az alsópáhoki egyesületnek.

„Egy mondat jellemzi ezt az egész ittlétemet: hobbim az életem, életem a hobbim. Az ifjúsági csapatban kezdtem az ittlétet és azóta elmondhatom, hogy ebben az egyesületben nőttem fel, ebben a közegbe kerültem bele és azóta is az életem része ez a közösség” - nyilatkozta az önkéntes tűzoltó. 

Az emlékérmeket átadó Zala Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke, Strázsai Zoltán elmondta, Zalában a nagyvárosokat leszámítva kevesen mondhatják el magukról, hogy ilyen hosszú ideje, folyamatosan működő tűzoltóság van a településükön.Köszönet jár az alsópáhoki önkéntesek munkájáért – mondta Angyal Péter, a Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője. Emléklapot adott át a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese. Takács Ottó szerint a beavatkozások, a hagyományőrzés és a sportversenyek tekintetében is nagyon jó színvonalú az alsópáhokiak tevékenysége. A település polgármestere is elismerően szólt a civil mozgalom jeles képviselőiről, az önkéntes tűzoltókról.

„Nagy örömmel adtunk helyet a mai rendezvénynek a település részéről, hiszen egyesületünk 125 éves fennállását ünnepli. Egy sikeres csapatról van szó, akik az elmúlt évtizedekben nagyon sok helyen álltak helyt és tettek tanúbizonyságot a felkészültségükről, illetve az önkéntességükről. Én azt gondolom, hogy minden település életében nagy öröm, ha olyan közösséget tud köszönteni, mint most mi, az önkéntes tűzoltóinkat” - nyilatkozta Czigány Sándor polgármester. 

Az ünnepség keretében koszorút helyeztek el Szent Flórián védőszent szobránál az önkéntes és hivatásos tűzoltók, valamint az önkormányzat képviselői.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Alsópáhok
Az átadón elhangzott, szeretnék elérni, hogy az egész község területén biztonságos körülmények között közlekedhessenek a járókelők.
| 2024. jún. 4. kedd 19:15 | Alsópáhok
A nemzeti összetartozás napján így tisztelegtek.
| 2024. jan. 18. csütörtök 15:57 | Alsópáhok
A település kiemelt célja, hogy növelje a lakosságszámot, és segítse a fiatalokat és az időseket.
| 2023. nov. 21. kedd 14:20 | Alsópáhok
Szorgalmas társaság jött össze a Kalácsok ünnepre hangolva programra.
| 2023. máj. 25. csütörtök 15:03 | Keszthely
A beruházásra 258 millió forintot nyert Alsópáhok, hegyi utakat is leaszfaltoznak.
12:00
Képújság
18:00
18:30
19:00
KREA TV
19:13
Savaria Filmfesztivál
20:00
Ludovika TV
21:00
21:30
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.