+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 125 éves az Alsópáhoki Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
2021. szeptember 8. szerda 15:23 - Alsópáhok
125 éves az Alsópáhoki Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
125 éves fennállást ünnepelte a hétvégén az Alsópáhoki Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A jelenleg 45 tagot számláló társaság kiemelt tevékenysége a hagyományőrzés és a sport, de tűzeseteknél és szabadtéri tüzeknél is számos alkalommal bizonyították helytállásukat. A jubiláló önkénteseket szolgálati emlékéremmel is köszöntötték vasárnap.

Az önkéntes tűzoltó egyesület zászlaja mögött sorakozott fel az ünnepi menet. Szent Flórián szobrához tartottak a felvonulók. Az Alsópáhoki Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tavaly lett 125 éves, a pandémia miatt most tudták megünnepelni a jubileumot.

Töreky Tibor parancsnok: „Egyesületünk igazából a hagyományőrzésre van kiélezve, de nem áll tőlünk távol a tűzoltás, mentés. Az elmúlt évekbe már bebizonyítottuk azt is, hogy nagyon sok esetben segítettünk a hivatásos tűzoltóknak tűzesetnél, műszaki mentésnél, balesetnél.”

Az egyesület hét tagja vehetett át tűzoltó szolgálati érmet. Murányi Mihály 40 éves, Töreky Tibor 30, Hegedűs Ágoston és Matyi József 25, Mátyás Tamás és Polgár-Szabó Laura 10 éve tevékenykedik önkéntes tűzoltóként. Laura 15 éves kora óta tagja az alsópáhoki egyesületnek.

„Egy mondat jellemzi ezt az egész ittlétemet: hobbim az életem, életem a hobbim. Az ifjúsági csapatban kezdtem az ittlétet és azóta elmondhatom, hogy ebben az egyesületben nőttem fel, ebben a közegbe kerültem bele és azóta is az életem része ez a közösség” - nyilatkozta az önkéntes tűzoltó. 

Az emlékérmeket átadó Zala Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke, Strázsai Zoltán elmondta, Zalában a nagyvárosokat leszámítva kevesen mondhatják el magukról, hogy ilyen hosszú ideje, folyamatosan működő tűzoltóság van a településükön.Köszönet jár az alsópáhoki önkéntesek munkájáért – mondta Angyal Péter, a Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője. Emléklapot adott át a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese. Takács Ottó szerint a beavatkozások, a hagyományőrzés és a sportversenyek tekintetében is nagyon jó színvonalú az alsópáhokiak tevékenysége. A település polgármestere is elismerően szólt a civil mozgalom jeles képviselőiről, az önkéntes tűzoltókról.

„Nagy örömmel adtunk helyet a mai rendezvénynek a település részéről, hiszen egyesületünk 125 éves fennállását ünnepli. Egy sikeres csapatról van szó, akik az elmúlt évtizedekben nagyon sok helyen álltak helyt és tettek tanúbizonyságot a felkészültségükről, illetve az önkéntességükről. Én azt gondolom, hogy minden település életében nagy öröm, ha olyan közösséget tud köszönteni, mint most mi, az önkéntes tűzoltóinkat” - nyilatkozta Czigány Sándor polgármester. 

Az ünnepség keretében koszorút helyeztek el Szent Flórián védőszent szobránál az önkéntes és hivatásos tűzoltók, valamint az önkormányzat képviselői.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
 
forrás: Alsópáhoki Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
 
 
 
 
 
 
 
további híreink
 
A rendőrség programjának célja, hogy a biciklisek is ügyeljenek a láthatóságukra.
 
Két program már lezajlott az emlékévi programsorozatból.
 
A Ranolder és a Premontrei iskola diákjai is csatlakoztak a Dél-Amerikából indult kezdeményezéshez.
 
Két autó karambolózott vasárnap nem sokkal dél után.
 
Dr. Jobs Viktor alapítóra emlékeztek az Egyesített Szociális Intézményben.
 
Összesen 122 millió forintból újult meg a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár