Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A kesztelyi katolikus plébániák találkoztak
2021. szep. 7. kedd | Keszthely
A kesztelyi katolikus plébániák találkoztak
A közösségépítés, a kötetlen beszélgetés lehetőségének a megteremtése a célja a plébániák találkozójának. A 19. alkalommal megszervezett eseménynek idén a Kis Szent Teréz Plébánia adott otthont. A jó hangulatú programon barátságok szövődtek az évek során, de jó alkalom arra is, hogy az új hívek megismerjék a gyülekezetet.

A két keszthelyi katolikus plébánia és a hozzájuk tartozó kistelepülések hívei találkoztak a Kármelita Bazilika udvarán. Az eseményt évek óta a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Keszthelyi Csoportja szervezi meg. A program célja, hogy a város hívő közössége a szentmiséken kívül, kötetlen formában találkozzon, beszélgessen egymással. Az évek során számos barátság szövődött ezeken a programokon, de az esemény jó alkalom arra is, hogy az új híveket megismerjék.

„Közösséget építünk. Nagyon fontos, hogy minél többször találkozzunk és kötetlen formában is. Ehhez az evés, ivás, éneklés – ami majd lesz – meg zene az nagyon jó segítség számunkra. Most már nagyon régóta csináljuk ezt, voltunk a Nagymezőn is több ízben, ott is volt plébániák találkozója, a Balaton-parton, az egyetem strandján is többször összejöttünk. Aztán elmúlt évben a Fő téri plébánián.” - tájékoztatott Krupláné Nagy Ágnes, a KÉSZ Keszthelyi Csoportjának elnöke.

A találkozón ételből, italból és jó hangulatból sem volt hiány. Senki nem érkezett üres kézzel az eseményre, süteményt, szendvicseket és bort is hoztak a vendégek. A szervezők meleg vacsorával is készültek, sült kolbászt és gulyáslevest is kínáltak a résztvevőknek. A Kis Szent Teréz Plébánia nagy örömmel adott helyet a találkozónak. Mezei András plébános úgy gondolja, ezzel az egykori szeretetvendégségeket elevenítik fel az egyházközség tagjai.           

„Erre hivatalosak az oldallagosan ellátott filiák, beleértve Várvölgy, Vállus, Szántó, Vindornya, illetve Cserszegtomaj mindkét része és gyakoroljuk az agapét. Az agapé az szeretetvendégség, elsősorban hálaadás. Annyi minden van, amiért tudunk hálát adni, és ezt akarjuk egymásban megerősíteni, hogy mint az ősegyházban, egymásra figyeltek, megosztották javaikat. Most is lényegében egy részben batyus összejövetel, és örülünk kicsit az életnek, hálát adunk.” - emelte ki a Kis Szent Teréz Plébánia plébánosa.

A találkozón a hívek nem csak egymással, hanem a plébánosokkal, káplánokkal is szót válthattak, kötetlen formában. A résztvevőknek az időjárás is kedvezett, kellemes kora őszi időben, napsütésben tarthatták meg az eseményt. A plébániák találkozóját 19. alkalommal szervezték meg.       

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. szep. 18. hétfő 15:19 | Keszthely
Ezúttal a Kis Szent Teréz Plébánia adott otthont a tíz éve egyre népszerűbb programnak.
| 2022. szep. 2. péntek 15:48 | Keszthely
A program célja aközösségépítés, a szertartásokon kívüli, kötetlen beszélgetés.
| 2020. szep. 2. szerda 19:05 | Keszthely
Az idén is megrendezték Keszthelyen a plébániák találkozóját.
| 2024. jún. 25. kedd 19:15 | Keszthely
Svájci fehér németjuhász találkozó és sportnap volt a tóparton
| 2024. már. 27. szerda 19:15 | Keszthely
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:34
Zalai krónika
06:49
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.