Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Nagy Keszthelyi Retro Party
2021. szep. 6. hétfő | Keszthely
Nagy Keszthelyi Retro Party
A mozgalmas hétvége Keszthelyen, pénteken a Nagy Keszthelyi Retro Party elnevezésű programmal vette kezdetét. Gyermekek és felnőttek egyaránt kalandozhattak a múltban. A ’80-as évek dalai, slágerei mellett a 40 évvel ezelőtti öltözködési stílusba is bepillantást nyertek az érdeklődők.

Tamás Éva Játéktára zenekar sajátos hangulatú gyermekkoncertje nyitotta a Nagy Keszthelyi Retro Party programját. A zenés, interaktív programra folyamatosan érkeztek érdeklődők a Fő téren felállított színpadhoz. A színész, énekes a gyermekdalok, mondókák előadásába bevonta a kicsiket is. A téren gyermekjátékok sokasága keltette fel a legkisebbek érdeklődését. A fából készült ötletes ügyességi játékokat bátran kipróbálták. Emma és Lilla jó barátnők. Szüleikkel érkeztek a színes programra. Egymással versenyeztek a játékoknál.

"Én játszottam az elefántossal, Lillával és az összeset kipróbáltuk. Voltunk az ugráló várakba és nekem nagyon tetszik. - Neked Lilla?- Nekem „úgy szint” tetszik. Nekem talán legjobban az elefántos tetszik, hogy így rá kell dobálni ezeket a karikákat." - mondta el Mihály Emma Luca és Varga-Balázs Lilla.

Az emberek arcára mosolyt csalogató humor sem hiányzott a színpadról. A délutáni programot színesítette az az előadás, ahol a résztvevők a ’80-as évek stílusát, a színeket bátran alkalmazó ruha divatját ismerhették meg.

"Fura így rajtam. Teljesen más, mint a mai öltözködés. Mamán láttam. Papának van még kicsit ilyen stílusa. Csak ők már kicsit összeszedettebben- beleraknak egy kis mai stílust. Még, ahogy láttam. Van egy-két zene, amit ugyanúgy hallgatok, ugyanúgy szeretem a retro zenéket. Hát…igen!Teljesen más, mint amit a hétköznapokban lehet látni."- nyilatkozott Jónás Angelika.

A rendezvény a Terület és Településfejlesztési Operatív Program  támogatással jött létre. Az eredeti tervek szerint 2020. szilveszteri program lett volna, de akkor a korlátozások nem tették lehetővé a megrendezést.

"Most egy ilyen hiánypótlásként – majdnem azt mondom, hogy szilveszteri hangulatot próbálunk idevarázsolni, de szerencsére az időjárás nem decemberi. Úgyhogy gyakorlatilag egy hiánypótlásként találtuk ki ezt a két szilveszterre vonatkozóan, hogy a ’20-as a „80-as évek hangulatában zajlódjék és majd a ’21-es Szilveszter most már remélhetőleg pandémia nélkül a ’90-es évek hangulatában kerüljön megrendezésre."- adott tájékoztatást Osvald Bálint a Goldmark Károly Művelődési Közbont igazgatóhelyettese.

Megtelt a város Fő tere a Nagy Keszthelyi Retro Praty esti koncertjén is. Soltész Rezső énekes, dalszerző saját szerzeményeivel és emlékdalaival aratott fergeteges sikert.

Hegedüs Éva -Keszthelyi Televízió

| 2024. júl. 26. péntek 19:15 | Keszthely
Az ország több településéről és a Vajdaságból is érkeztek résztvevők a keszthelyi fuvolatáborba.
| 2024. júl. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
Népszerű a két hete indult a “Sétáló Utca Zene” programsorozat: egyrészt a zenészek, másrészt a közönség és a vendéglátósok körében arat sikert.
| 2024. júl. 3. szerda 19:15 | Keszthely
Zenei aláfestéssel bővül a nyár végéig a Keszthely történelmi belvárosa
| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Keszthely
Újraélesztik a Street Festivált. 3 millió forintot biztosít az önkormányzat a programra.
| 2024. jún. 3. hétfő 19:15 | Keszthely
Keszthely testvértelepüléséről, Batumiból érkezett táncosok és énekesek szórakoztatták a közönséget.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.