+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elkezdődött az iskola, legyünk körültekintőbbek az utakon!
2021. szeptember 1. szerda 17:41 - Keszthely
Elkezdődött az iskola, legyünk körültekintőbbek az utakon!
Rendőrök segítenek a gyalogátkelőhelyeknél az iskolák környékén. Ebben a hónapban nem csak Keszthelyen, hanem az egész országban kell számítani az egyenruhások jelenlétére. Figyelmeztetik az autósokat és a kerékpárosokat egyaránt a nagyszámú gyermekjelenlétre, valamint felhívják a figyelmet a szabályos közlekedésre is a baleset-megelőzés érdekében.

Folyamatosan érkeztek a gyermekek és szüleik szeptember elsején reggel az iskolába. A megnövekedett forgalom miatt nagyobb körültekintésre van szükség a gyalogátkelőhelyeknél. Évek óta a tanévkezdéstől egy hónapig rendőrök vigyázzák az átkelők biztonságát. A szülők is pozitívan állnak ehhez hozzá.

„Egy negyedikes és egy másodikos kislányom van. Nagyon várták már az iskolakezdést, mi is nagyon vártuk már az iskolakezdést. Nagyon szuper, hogy itt vannak a rendőrök. Igazából, hogyha meg is tudunk állni valamelyik parkolóban, akkor biztonsággal át tudom őket engedni a zebrán, mert biztos, hogy nem történik velük semmilyen probléma.” - osztotta meg Sági András.

Az iskolarendőr program évek óta sikeres. Az egyenruhások tapasztalata szerint a nyári időszakban elszoktak az autósok a nagyobb számú gyermekjelenléttől, ezért szükséges felhívni a figyelmüket a fokozott körültekintésre. A rendőrök a zebráknál az átkelést segítik, valamint figyelmeztetik a kerékpárosokat, a gyalogosokat is a biztonságos közlekedés szabályaira.

„A kerékpárosokra is jellemző az, hogy a gyalogátkelőhelyen még mindig átkerekeznek, ezért őket is felszólítjuk arra, hogy szálljanak le a kerékpárról, a kerékpárt tolják át szabályosan a gyalogátkelőhelyeken. Illetve kerékpáron sem szabad mobiltelefonálni, erre is felhívjuk a figyelmet. Illetve a gyalogosok is az okos készülékeikkel mennek és észre sem veszik, hogy a gyalogátkelőhelyhez értek és akkor átmennek körültekintés nélkül az úttesten. És erre is felhívjuk a figyelmet.” - ismertette Dongó Norbert rendőr főtörzsőrmester, baleset-megelőzési előadó.

A rendőrök ezek mellett figyelmet fordítanak arra is, hogy az autókban a sofőrök se telefonáljanak szabálytalanul, valamint a gyermekülés megfelelő használatát is ellenőrzik. Az egyenruhások jelenlétére szeptemberben az egész ország területén kell számítani.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A rendőrség programjának célja, hogy a biciklisek is ügyeljenek a láthatóságukra.
 
Két program már lezajlott az emlékévi programsorozatból.
 
A Ranolder és a Premontrei iskola diákjai is csatlakoztak a Dél-Amerikából indult kezdeményezéshez.
 
Két autó karambolózott vasárnap nem sokkal dél után.
 
Dr. Jobs Viktor alapítóra emlékeztek az Egyesített Szociális Intézményben.
 
Összesen 122 millió forintból újult meg a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár