+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Borsodi gyermekek a Balatonnál
2021. augusztus 31. kedd 19:08 - Keszthely
Borsodi gyermekek a Balatonnál
A Sütni jó! kampánnyal megismert Galamb Alex, aki példakép lehet sok fiatal számára, kilenc gyermekkel érkezett Hernádnémetiből a Balatonhoz. A vonyarcvashegyi Megyeri család, az önkormányzat, valamint a térség vállalkozóinak, lakosságának segítségével tölthettek el öt napot a magyar tengernél. A mélyszegénységben élő családok gyermekei számos programban vettek részt.

Tágra nyílt gyermeki szemek a Helikon Kastélymúzeum Vadászati Múzeumában. Teremről teremre járt az a kilenc Hernádnémetiből érkezett gyermek, akik még talán a településük határát sem hagyták el soha. A Balatonról pedig csak hallottak. Megnézték a vadászathoz kapcsolódó gyűjteményt. A kitömött állatokat. A természet közelsége, az állatvilág, a környezet nagy hatással volt a gyerekekre. A hat éves Vanessza iskolába készülődik. Nagy élményt kapott a nyári szünet utolsó napjaiban.

"Nekem minden tetszik. Minden szép, különleges. - Voltál már múzeumban?- Még nem!- Hogy érzed magad ezen a balatoni kiránduláson?- Jól! Egész jól! Nagyon jó a víz, csak nem mehettünk bele. Hajókázni azért hajókázhattunk. Nagyon jó."- mondta a kis Galamb Vanessza.

A gyerekek Galamb Alex Sütni jó! Alapítványához tartoznak. Egész évben a számukra példát mutató roma származású fiatallal tanulnak, dolgoznak.  Alex vallja, aki álmodni mer és tenni akar az célba is ér. Erre ösztönzi a szegény sorsú gyerekeket is. A balatoni kirándulás lehetősége mindenkit meglepett.  

"Voltunk a Szépkilátónál, megláthatták- az a gyerek, a borsodi gyerek aki nem is látta még Miskolcot sem. Nem ült vonaton. S látta az egész Balaton, a magyar tenger egész panorámáját. Illetve, nekem onnan jött a segítőszándékom, hogy gyermekvédelemben voltam. Voltak élő példák. A pedagógusok, civil szervezet - akik – jobb adni, mint kani- szokták mondani. S az alapítványunk olyan jól működik, a segítőkészségünk, hogy amit adnak az emberek be. Anyagi vagy lelki forrást vagy bármit, azt ki is tudjuk adni. Ez egy olyan nagy kirándulása a gyermekeknek, hogy aki teljesítette az évét,20/21-es tanévét, ezzel meg szerettük volna jutalmazni. Úgyhogy köszönjük szépen a keszthelyi civil embereknek."- mondta el Galamb Alex.

A vonyarcvashegyi Megyeri család évek óta gyermekek megsegítésén dolgozik. Mindent megmozgatnak azért, hogy örömet szerezhessenek nehéz helyzetben élő családok gyermekeinek. "Édesanyaként gyakorlatilag a gyerekekért élek – mondhatom így-. A sajátjaimért és a több százért, aki már az évek alatt összegyűlt. Akik várnak és számítanak rám. Minden élménybeszámolóval, egy örömmel, egy bánattal. Úgyhogy ez nekem nagyon sokat ad. Talán még többet is mint a gyerekeknek." -nyilatkozott Megyeriné Borovits Zsuzsanna.

A borsodi gyermekek és kísérőik a keszthelyi kiránduláson megnézték  Európa egyik legnagyobb történelmi modellvasút-kiállítását is.

Hegedüs Éva -Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus