+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Újra a megye kettőben Keszthely
2021. augusztus 16. hétfő 15:32 - Keszthely
Újra a megye kettőben Keszthely
Újra a megyei másodosztályban szerepel Keszthely. A Haladás SC két klub egyesülése és a tavalyi bajnokság megnyerése után léphetett egy szinttel feljebb. A szezonnyitó mérkőzést szombaton, hazai pályán játszhatta a Hali. A csapat rövidtávú célja, hogy egy jó, baráti sportközösség alakuljon ki, a későbbiekben természetesen szeretne magasabb osztályba jutni a keszthelyi gárda.

Újra a megyei másodosztályban léphetett pályára Keszthely. A nyitófordulóban a tavaly középmezőnyben végzett Police-OLA volt az ellenfél. A zalaegerszegieknek a mérkőzés elején egy erősen kérdőjeles szituáció után ítélt büntetőt a bíró, amit értékesítettek is a vendégek.  A 21. percben egy jó beívelt szöglet után az ötöshöz érkező Páncsics István találatával egyenlített a Haladás. A hőség miatt elrendelt frissítő szünet után a 31. percben harcolt ki büntetőt egy kontra után Csák Benjámin, aki magabiztosan értékesítette a 11-est. Keszthelyi vezetéssel vonultak félidőre a csapatok. Korábban két labdarúgó egyesület működött Keszthelyen, a Haladás vitte az utánpótlást, míg az FCK a felnőtt labdarúgásra koncentrált. Egy hosszú folyamat után a Haladásban egyesült a két gárda.

„A tavalyi évben egy kis baki miatt nem tudtunk a másodosztályban indulni. Az egyesülés folyamata elhúzódott. Emiatt újból a harmadosztályból kellett elindulnunk. Tulajdonképpen tiszta saját nevelésű játékosokkal vittük végig a szezont, toronymagasan megnyertük a bajnokságot” - mondta Pintér Tamás klubelnök. 

A bíztató első félidő után hamar egyenlítettek a vendégek. A kontrákra építő hazaiaknak inkább pontrúgásokból adódtak lehetőségeik, de nem sikerült újra vezetést szerezni. A 80. percben viszont a Police-OLA talált be, rá két percre pedig tovább növelték az előnyüket. A hosszabbításban lőtt újabb góllal kialakult a 2:5-ös végeredmény.  Nyáron, a Balatonnál nehéz összefogni a keretet, ezért is kezdhette nehezen a bajnokságot a Hali. A vezetőség rövidtávú célja, hogy egy jó közösség alakuljon ki.

„Mindenki, aki szeret futballozni szeretettel várunk a klubunkba és szeretnénk alapvetően egy jó közösséget kialakítani. Távlati célba természetesen egy kicsit magasabb osztály szerepel majd” - tudtuk meg Páncsics István elnökségi tagtól. 

A második fordulóban Borsfára látogat a keszthelyi gárda. A következő hazai mérkőzése augusztus 28-án lesz a Haladásnak a Balaton-parti sportpályán.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A rendőrség programjának célja, hogy a biciklisek is ügyeljenek a láthatóságukra.
 
Két program már lezajlott az emlékévi programsorozatból.
 
A Ranolder és a Premontrei iskola diákjai is csatlakoztak a Dél-Amerikából indult kezdeményezéshez.
 
Két autó karambolózott vasárnap nem sokkal dél után.
 
Dr. Jobs Viktor alapítóra emlékeztek az Egyesített Szociális Intézményben.
 
Összesen 122 millió forintból újult meg a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár