+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nem játszottak, ők csinálták a játékot
2021. augusztus 16. hétfő 15:21 - Keszthely
Nem játszottak, ők csinálták a játékot
A robotok világába kalauzolták el a Balatoni Múzeum táborozóit. Második alkalommal szervezték meg az inforobotika tábort. A nagy érdeklődés mellett zajló foglalkozásokon robotokat programozhattak és számítógépes játékokat is készíthettek a gyerekek. A szervezők szerint azért fontos ez a téma, mert az inforobotika egy olyan fejlődő terület, ami az életben számos helyen körbevesz bennünket.

Hogyan mozogjon a robotkar, merre kanyarodjon a kisautó, milyen felirat jelenjen meg egy kijelzőn – ilyen programozásokat hajthattak végre a gyerekek a táborban. A résztvevők kifejezetten az ő korosztályuknak kifejlesztett rendszerrel próbálgathatták szárnyaikat.

„Gyerekként sokat ülünk a számítógép előtt, de ez most nem az a fajta, hogy lövöldözünk, hanem hogy te csinálod a játékot. Így lehet, hogy felnőtt koromra a világnak fogok játékokat készíteni” - mondta a tábor egyik résztvevője, Bremzay Zénó. 

A tábor nagyon gyakorlatias, az informatikát más oldalról mutatták be. Az oktatók is látják, hogy a számítógép képes beszippantani a gyerekeket és akár órákat játékkal töltenek. Csermák Tamás táborvezető azt mondja, az itt végzett munkával jelképesen egy kifelé mutató nyilat tesznek a számítógép fölé. 

Csermák Tamás táborvezető: „Kis eszközöket, könnyen programozható eszközöket adunk a kezükbe és azon fognak gondolkozni, hogy akkor most beprogramoznak valamit, rátöltik a kis robotra és utána kifordulnak a gép elől és a játékasztalon nézik, hogy azt csinálja a robot, vagy nem és közben ezen gondolkodnak esetleg, hogy na, akkor miért nem úgy megy. Egyrészt az agyuknak is sokkal jobb, sokkal jobban fejleszti őket, mint mondjuk a számítógépes játékok, amik beszűkítik őket.”

Az oktatók azt látják, mihelyt valami mozgó eszközzel kezdenek foglalkozni a gyerekek, a tudást hatékonyabban tudják elsajátítani. Az inforobotika tábor második éve zajlott a Balatoni Múzeumban. Két turnusban, összesen 28 fő vett részt a foglalkozásokon. A szervező egy keszthelyi informatikai cég. Németh Ferenc szerint azért fontos ez a téma, mert az inforobotika egy olyan fejlődő terület, ami az életben számos helyen körbevesz bennünket. 

„Jó tudni, hogy a használati tárgyak, vagy akár az élelmiszerek, amik hozzánk eljutnak, azok már olyan modern technológiával készülnek, ahol az inforobotika jelen van. A mi térségünkbe kevésbé lehet ezzel találkozni, mert ez nem egy iparosodott térség – ez érthető – ugyanakkor én nagyon fontosnak tartom hogy azok a gyerekek, akik itt nőnek fel, ők is tudjanak találkozni ennek a technológiának az alap elemeivel, az alap tudást meg tudják szerezni” - nyilatkozta a tábort szervező Németh Ferenc. 

A szervezők szerint a tábor nagyon sikeres volt. Szándékuk, hogy szakköri foglalkozás keretében folytassák az itt megkezdett munkát.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár