+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A gyorshajtókra fókuszálnak a rendőrök
2021. augusztus 12. csütörtök 17:46 - Zala megye
A gyorshajtókra fókuszálnak a rendőrök
A sebességhatárok betartását ellenőrzik a rendőrök a héten a ROADPOL akció keretében. A fokozott ellenőrzést az európai közlekedésrendészet szervezi meg, ehhez csatlakozott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. A tapasztalatok azt mutatják, hogy főként a jó minőségű főutakon lépik át sokan a megengedett sebességet.

A megyében több helyszínen, így például Egerváron is ellenőrizték a közlekedőket a rendőrök. Az egyenruhások ezúttal a gyorshajtókra fókuszálnak. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata augusztus 9-15. között hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott. Az akciót nem csak a szakemberek, hanem a közlekedők is üdvözölték.              

„Van egy kis visszatartó ereje, ha máskor nem, legalább akkor, amikor meglátják a rendőrautót. Ebből adódóan valószínű, hogy máskor is ráfigyelnek jobban, hogy bármikor előfordulhat ilyen és próbálják betartani azokat a szabályokat, ami mindenki számára szükséges.” - mondta egy közlekedő, Gerencsér György.

A ROADPOL akciót az egész Európai Unióban megszervezik különböző témákban. Ezen a héten a sebességmérés áll a középpontban az európai utakon. Az akció célja, hogy felhívja a figyelmet a sebességkorlátozások betartására, elősegítve ezzel a közlekedési balesetek megelőzését.

„A vezető baleseti okok között szerepel nem csak Magyarországon, hanem az Európai Unióban a sebességtúllépés. Jelenleg Zala megyében 6 sebességmérő készülékkel vagyunk jelen a főutakon, lakott területeken belül egyaránt és leállításos sebességméréseket hajtunk végre.” - tájékoztatott Szabó Balázs, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának főelőadója.

Az akció hétfőn kezdődött, a rendőrség tapasztalatai szerint főleg a jó minőségű főutakon lépik át sokan sebességhatárt. A 74-es főúton például 2,5 óra alatt 40 gyorshajtót értek tetten. A ROADPOL vasárnap estig tart országszerte.  

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az alkotás mellett felújítanak a táborozók.
 
Vendégünk: kérdezem Molnárné Riskó Erzsébet, a Zala Megye Népművészetéért Alapítvány kuratóriumi elnöké
 
Frontálisan ütközött két személyautó a 76-os főúton Zalacsány térségében.
 
A gyógy- és ivóvizek fontosságát hangsúlyozza a Zalakarosi Fürdő és a Freya Hotel összefogása.
 
Bódi Mária Magdolna születésének 101. évfordulóján rendeztek kerékpáros zarándoklatot.
 
Táborzáró koncertet adott a Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár