+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fejlesztések a Keszthelyi VSZK-ban
2021. augusztus 10. kedd 19:03 - Keszthely
Fejlesztések a Keszthelyi VSZK-ban
Jelentős összeget, 280 millió forintot nyert a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum egy GINOP pályázaton. A turizmus –vendéglátás ágazati központ infrastrukturális és szakmai fejlesztése az új szakképzési struktúrára elnevezésű projekt a Keszthelyi Vendéglátó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium gyakorlati képzőhelyeinek megújításában valósul meg. A korszerűsítésről és a humánerőforrás fejlesztéséről ma tartottak sajtótájékoztatót.

A Keszthelyi VSZK –ban órarend keretében folynak az iskolai tanműhelyekben a gyakorlati oktatások. A tanulók a szakma szépségeit jól felszerelt konyhában, cukrászműhelyben sajátíthatják el. A szakmai gyakorlati vizsgák helyszínei is a gyakorlóhelyek. Az iskolában 1964 óta folyik  a vendéglátás szakembereinek képzése. A gyakorlati műhelyek berendezésének felújítása, pótlása folyamatos volt az elmúlt évtizedekben. Mára azonban elavultak az eszközök. Nagyobb korszerűsítésre nem volt lehetőség. A sajtótájékoztató helyszínén az intézményben, ahol Szabó Károly a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum kancellárja beszélt a működésről. Tájékoztatás adott arról is, hogy a közelmúltban GINOP pályázaton elnyert összegből a turizmus- vendéglátás területén működő Keszthelyi VSZK gyakorlati képzéseire használt épületrészek, azok berendezései újulnak meg. Az Európai Szociális Alap 100%-os támogatásával megvalósul az ágazati képzési  átalakítás is. 

"280 millió forintot nyertünk. Ez a maximálisan elnyerhető pályázati összeg, amelynek keretében a VSZK-ban gyakorlati képzőhelyet, infrastrukturális képzőhelyet hozunk létre. Ez azt jelenti, hogy a térség vállalkozói segítségével, illetve közreműködésével és a ZSzC részvételével létrejön egy úgynevezett nonprofit kft, amely biztosítja a gyakorlati képzést. A gyerekek itt szakképzési munkaszerződéssel fognak munkabért kapni. Valós körülmények között fognak már tanulni. Nem csak az elméletben hanem a gyakorlatban is."- adott tájékoztatást Szabó Károly kancellár.

Nagy Bálint Keszthely polgármester a regionális szempontból is jelentős fejlesztés kapcsán kiemelte a város és a szakképzési centrum együttműködésének jelentőségét.

"A Keszthelyi VSZK – ami egy nagyon nagy múltú, számos jó szakembert képző – intézményről beszélünk,aminek a további fejlesztése, illetve Keszthelynek a pozicionálása vendéglátás szakmai szempontból. Egy olyan képző központot szeretnénk kialakítani, fejleszteni ami a felnőtt képzés tekintetében is megállja  a helyét és a mai kor kihívásainak a lehető legmodernebb technikával, infrastrukturális technikával rendelkezik. Bízom benne, hogy – különösen talán a vendéglátásban- leginkább érzékelhető szakember hiányra is egy érzékelhető és jelentős érdemi választ tud adni ez a megoldás."- mondta el Nagy Bálint polgármester.

A képzőközpont létrehozásához szükséges folyamatok már a nyár elején elkezdődtek. A tanműhelyek felújításához is átadták június 26-án a munkaterületet. Mintegy 700 négyzetméteren újul meg a konyha és cukrászműhely. Folynak a terembővítések, víz és villamos vezetékek cseréi.  Szeptember elején már szerelik az új, biztonságos konyhai eszközöket. A beruházás befejezése szeptember 30-a.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus