+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Családi nap az idősek otthonában
2021. augusztus 5. csütörtök 21:23 - Keszthely
Családi nap az idősek otthonában
Hangulatos családi napot tartottak a keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény otthonában. Az intézmény lakói számára azért szervezik meg évről évre ezt a programot, hogy ők és a hozzátartozóik is jobban megismerjék egymást. Az intézmény vezetője más otthonok látogatásait követően honosította meg a programot Keszthelyen.

Ünnepi szentmisével kezdődött a családi nap az idősek otthonában. A Tál Zoltán plébános celebrálta szertartáson az Egyesített Szociális Intézmény hetven lakója, valamint hozzátartozóik vettek részt. Az otthonban főként hölgyek laknak - ez valószínűleg demográfiai okokra vezethető vissza. A szentmise után kötetlen beszélgetés, illetve ebéd következett. Bene Endre, aki hat hónapja van itt, azt mondja: gyorsan tudott alkalmazkodni. "Úgy nevezném inkább: nem Idősek otthona, hanem idősek szállodája. Én fél éve már hogy itt vagyok, de különösebb kifogásom nem volt semmi, illetve senkire. Elégedett vagyok. Én nem önmagamtól… mert nekem volt egy balesetem. A baleset kényszerített rá arra, hogy bejöjjek egy ilyen otthonba" - mondja.

A családi napra az egyébként a szociális étkeztetést biztosító idősek otthona konyhája főfogásként pörköltet készített. A hozzátartozók pedig süteményeket, házi pogácsát hoztak az eseményre. Az intézmény napi működését az önkormányzat biztosítja - nem csak anyagi oldalról, hanem a napi problémák megoldásában is. A fenntartót Vozár Péterné alpolgármester képviselte a rendezvényen. Így fogalmazott: "Nagyon fontos, hogy nem csak az idősek szórakozhatnak itt délután, hanem a családtagjaik is, és együtt tölthetünk néhány órát. Ez mindenképpen fontos a városlakók, a város vezetése miatt is, de legfontosabb a lakók és a családtagok szempontjából, akik itt élményeket oszthatnak meg a bezártság után, illetve feleleveníthetnek régi, közös találkozásokat. Nagy öröm ez és reméljük, hogy még sok ilyet megélhetünk."

Az igazi piknikhangulatot Szabó László zenéje fokozta, az idősek nagy örömére. A rendezvényt már több éve rendszeresen megtartják annak érdekében, hogy a családok itt megismerjék egymást. Arra is lehetőség van ilyenkor, hogy az unokák, hozzátartozók fényképeit megmutassák egymásnak - akár egy pohár ital kíséretében.

Királyné Domaházi Csilla intézményvezető elmondta: "Én sok intézményben jártam, ahol hasonló hagyományok vannak. Arra gondoltam, hogy ezt itt is vezessük be, mert nagyon jó együtt lenni egy ilyen szép nyári napon- Kis zenét hallgatni, finom ételeket enni, megismerni a többieket, a többieknek a gyerekét, menyét, unokáját. Ez egy szép nap ahhoz, hogy mi együtt jól érezzük magunkat."

Az intézmény lakónak egészségi állapota változó. A dolgozók minden nap arra törekednek, hogy ezeknek az embereknek egy valódi, családias otthont biztosítsanak. A családi nap megszervezése is azt bizonyítja, hogy ennek érdekében mindent megtesznek.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Műjégpályával és minőségi szabadtéri programokkal várják a vendégeket az adventi hétvégéken.
 
Hetente akár 850 gyermek is iskolarendszerű úszásoktatáson vehet részt a Csik Ferenc Tanuszodában.
 
November 25. a Szovjetunióba elhurcolt politikai rabok és kényszermunkások emléknapja.
 
A Zala megyei nagy beruházásokat mutatta be a vállalkozóknak Keszthelyen Lengl Zoltán.
 
Az idén az új lakások ára jelentősen, a használtaké mérsékelten emelkedett országszerte.
 
A programsorozaton ikonikus együttesek koncertfelvételeit láthatja és hallhatja a közönség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár