Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Gyenesdiás és Keszthely közösen köszöntötte Major Veronikát
2021. aug. 4. szerda | Gyenesdiás
Gyenesdiás és Keszthely közösen köszöntötte Major Veronikát
Óriási büszkeség és megtiszteltetés, hogy Keszthely térségének újra van olimpikonja – hangzott el Major Veronika köszöntésén ma délután. A Természet Háza Látogatóközpontban Gyenesdiás és Keszthely önkormányzatai, valamint a Bakonyerdő Zrt. ismerte el a sportoló teljesítményét. Major Veronika egy ereklyét is átadott a készülő sportmúzeum részére.

Major Veronika Keszthely 13. olimpikonja. A tokiói olimpián való részvétellel élete egyik nagy álma vált valóra. Ázsiából hazatérve Gyenesdiás és Keszthely önkormányzatai, valamint a Bakonyerdő Zrt. is ünnepelte s sportlövőt. Major Veronika rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodott az ötkarikás játékokon, ezekből is táplálkozik majd a további versenyeken.          

„Nagyon jól éreztem magam Tokióban, nagyon nagy élmény volt számomra, hogy lőhettem az olimpián. Úgy érzem, hogy most már átestem a tűzkeresztségen, tehát újult erővel fogok készülni  Párizsra, ugye jövőre kezdődik majd az olimpiai kvalifikáció. Addig lesz egy kis pihenés és utána pedig ismét elkezdem a munkát.” - mondta a sportlövő olimpikon.

Az ünnepségen Major Veronika edzője, Keczeli Zoltán elmondta, az olimpiai részvétel hatalmas mérföldkő volt a sportoló életében. Kiemelte, a felkészülés és a verseny során is folyamatosan érezték a térség támogatását. Csótár András Keszthely önkormányzata nevében elmondta, óriási büszkeség és megtiszteltetést, hogy a városnak újra van olimpikonja. Hozzátette, Major Veronika örökre része lesz Keszthely történelmének.

„Volt olimpiai aranyérmesünk is, mint Dr. Csik Ferenc ’36-ban, Berlinben, és a lövészeti szakágat is képviselte már Vera előtt Ángyán József. Így azt gondolom, hogy Vera egy olyan társaságba, egy olyan halhatatlan körbe került be, ahol nagyon nagy büszkeség lenni, és ahol az ő sportteljesítményét mindig nagy értékként fogják tisztelni.” - emelte ki az önkormányzati képviselő.

Gyenesdiás polgármestere kifejtette, Major Veronika az egész térséget képviselte Tokióban. Gál Lajos arról beszélt, az egész település szíve együtt dobbant a tízszeres Európa és négyszeres világbajnokért. Hozzátette, Gyenesdiás továbbra is minden támogatást megad az újabb és újabb sportsikerek érdekében. 

„Én azt hiszem, hogy az a rengeteg világbajnoki siker, Európa-bajnoki siker, ami megalapozta azt, hogy ő az olimpiára kerülhessen, mind-mind együtt dobbantotta a településen élők szívét és együtt szurkolgattunk Veronikának. Én azt kívántam neki, hogy a következő időszakban is olyan felkészültséggel járja az utat, hogy Párizsban méltó versenyzője legyen a magyar légpuska, illetve sportpisztolyos lövészetnek.” - tájékoztatott Gyenesdiás polgármetere.

Major Veronikát a Bakonyerdő Zrt. is köszöntötte. A sportoló számára pályafutása során biztos hátteret nyújtott a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub. Itt indult sportolói karrierje és ma is itt edz a versenyekre. Az ünnepségen elhangzott, óriási megtiszteltetés az erdőgazdaság számára, hogy olimpikont mondhat a magáénak.

„A tulajdonunkban és vagyonkezelésünkben lévő lőtér az egyfajta szülőotthona – ha lehet így nevezni – Major Veronikának. Ez egy nagyon nagy megtiszteltetés nekünk, hogy ennek révén részesei lehetünk ennek a dicsőségnek. Talán nincs is más olyan erdőgazdaság az országban, aki elmondhatja, hogy olimpikonja van. Tehát mindenképpen egy kicsit magunkának érezzük Veronikát.” - emelte ki Jagicza Attila, a Bakonyerdő Zrt. vagyongazdálkodási főmérnöke.

Az ünnepségre Major Veronika sportereklyével érkezett. Tokiói rajtszámát adta át Dr. Iglódi Endrének. Az ügyvéd-sporttudósítónak nagy álma egy sportmúzeum létrehozása, itt szeretné kiállítani az olimpikon rajtszámát sok más ereklyével együtt.      

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 17. szerda 19:15 | Keszthely
Tokió után Párizsban is képviselheti hazánkat és Keszthelyt a kiváló sportlövő.
| 2023. dec. 12. kedd 16:37 | Keszthely
Koszorút helyeztek el a sírjánál Keszthelyen.
| 2023. nov. 14. kedd 16:35 | Keszthely
Idén is megrendezte a könyvtárral közös sporttörténeti vetélkedőjét a KESOTE.
| 2023. aug. 10. csütörtök 14:24 | Keszthely
Keszthely kiválósága a mai napig sokak példaképe mind versenyzőként, mind pedig emberként
| 2023. jan. 27. péntek 13:53 | Keszthely
Idén két nemzetközi versenyen is megszerezheti az indulási jogot a BEFAG KE Lövészklub bajnoka.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.