Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Keszthelyen is köszöntötték az olimpikon sportlövőt
2024. aug. 12. hétfő | Keszthely
Keszthelyen is köszöntötték az olimpikon sportlövőt
Keszthelyen a Városházán is köszöntötték pénteken este az olimpiai bronzéremmel hazatérő Major Veronikát és a siker útján elindító edzőjét, Keczeli Zoltánt. Vera az első Keszthelyen, aki helyi sportegyesület színeiben szerzett érmet az olimpiai játékokon

A délutáni fogadás után sem volt pihenés a pénteki nap az olimpiai bronzérmes sportlövő számára. A Városháza dísztermében köszöntötte Manninger Jenő polgármester, aki elmondta, hogy nagy izgalommal nézte a sportoló döntőben való szereplését. „Keszthely városa eddig is támogatta Major Veronikát és a jövőben is ezt teszi, mert nagy büszkeség a 27 éves kiválóság mindannyiunk számára”- mondta a polgármester a megható pillanatokban."Az elmúlt években is mind Keszthely, mind a környező települések mögötte álltak, hiszen Keszthelyen maga a sportlövészet, a lövészklub is ismert és büszkék vagyunk rá, hogy van egy ilyen egyesületünk. Itt köszönöm meg Keczeli Zoltánnak is a tevékenységét. Lakást biztosított a város. Ez hamarosan lejár és egészen biztos, hogy meg fogjuk hosszabbítani – valószínű már a következő ülésen-, hiszen minden szempontból biztosítani kell a felkészülését és mi így tudunk ehhez hozzájárulni elsősorban."- mondta el Manninger Jenő polgármester. A köszöntésen jelentette be Manninger Jenő, hogy az olimpikont a város erkölcsi elismerésben is szeretné részesíteni. Ennek érdekében, javaslatot tesznek a díszpolgári cím adományozására.

"Büszkeséggel és hálával".-Így köszöntött Iglódi Endre, a Csik Ferenc Olimpiai Baráti Kör alapítója. A Magyar Olimpiai Akadémia elnöke idézte fel Vera sportpályafutását a kezdeti futócéllövő lőállástól az olimpiai bronzig. 

"2024  augusztus 3-n sporttörténelmet írt. A 33. Nyári Olimpiai Játékokon olyat produkált, amit előtte 128 év alatt senki sem. Vera az első olyan keszthelyi születésű, zalai születésű, helyi klubban sportoló versenyző, aki olimpiai érmet hozott. Ezzel óriási sikert ért el Keszthely városának, de egész Zala vármegyének is." -nyilatkozott Dr. Iglódi Endre.

A jelenlévőknek Major Veronika felidézte a verseny döntő, emlékezetes pillanatait."Nem volt egyszerű,hiszen volt néhány napom, hogy feldolgozzam, hogy már szerepeltem egy olimpiai döntőben. Hogy ott –igaz,hogy csak 8. lettem - de én azzal az eredménnyel is nagyon-nagyon meg voltam elégedve, hiszen elmondhattam magamról azt, hogy a légpisztoly női versenyszámban a világ nyolc legjobb lövője között vagyok. De mégis csak kellett egy kis idő ahhoz, hogy ezt lejátsszam magamban és utána tudjak koncentrálni a következő versenyszámomra, hiszen tudtam azt, hogy számomra az olimpia még nem ért véget. Nagyon szerettem volna ismét döntőbe kerülni, és ha már döntőben vagyok, második döntőben vagyok akkor már érmet nyerni."

Vera teljesítményéről, a sportpályán elindító edzője, Keczeli Zoltán és sporttársa a többszörös világ és Európa-bajnok Farkasné Keczeli Bianka is elismerően beszélt. "Vera ill. Vera mellett a Győrik Csaba,apának az edzőtársa,edző kollégája, aki Verát felkészítette az olimpiára, ők hárman elképesztőt alkottak. Maradandót. Igazából nehéz összefoglalni, hogy az ember mit érez ilyenkor."- mondta Keczeli Bianka.

A 27 éves bronzérmes olimpikon köszöntése baráti beszélgetéssel zárult.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

| 2024. aug. 9. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Sokan gyűltek össze, hogy gratuláljanak a kiváló sportolónak.
| 2024. aug. 5. hétfő 19:15 | Keszthely
Hazaérkezett az olimpiai bronzérmes sportlövő.
| 2024. aug. 2. péntek 19:15 | Keszthely
A döntő szombaton 9:30-kor kezdődött.
| 2024. júl. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
A keszthelyi sportoló a 8. helyen végzett vasárnap a 10 méteres légpisztoly számban.
| 2024. júl. 26. péntek 19:15 | Keszthely
A keszthelyi olimpikon szombaton lő először az idei ötkarikás játékokon.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.