+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 73-an teljesítették a III. Várvölgyi terepakadály futást
2021. július 26. hétfő 17:23 - Várvölgy
73-an teljesítették a III. Várvölgyi terepakadály futást
10 és fél kilométer, 31 akadály, 200 méteres szintkülönbség. Ezt kellett teljesíteniük azoknak, akik részt vettek a III. Várvögyi terepakadály futóversenyen. A megmérettetésre összesen 73-an jelentkeztek, mindannyian teljesítették a nem mindennapi pályát. A verseny célja, hogy népszerűsítse az OCR sportágat.

Szombaton reggel fél kilenckor indult el a verseny a várvölgyi sportpályától. 5 fős csoportkörökben 3 perces különbséggel indították el a versenyzőket. Összesen 31 akadályt kellett leküzdeniük a 10 és fél kilométeres távon. Mindegyiknél háromszor próbálkozhattak, ha nem sikerült, négyütemű fekvőtámasszal lehetett kiváltani azt a számot. A fizikai próbák mellett kuriózumként agytekervényeiket is meg kellett mozgatniuk.

A Mulató-dombhoz felérve egy matematika feladvány is várta a versenyzőket. Sokaknak okozott meglepetést ez az állomás. Az eredményt a következő feladatnál kellett megmondaniuk, csak úgy mehettek tovább. A leggyorsabban Balhási Ákos ért célba, ő 1 óra 11 perc 4 másodperc alatt teljesítette a pályát.

„Tudtam, hogy nagyon jó akadályok lesznek ismerve a Facebook-eseményt, nézegetve a képeket és az akadályokat. Ezért is érkeztem erre a versenyre. Maga tetszett a pálya, ilyen kis ékszerdoboznak nevezném. Nagyon jó pályavezetés, nagyon jó akadályok, megfelelő szintkülönbség, megfelelő a távolság. Lehetett rajt szenvedni, úgyhogy egy nagyon kellemes kis 11 kilométer.”

Sokan először indultak el a várvölgyi pályán. Többek között a korábbi Európa-bajnok, Strommer László is, aki 1 óra 20 per 37 másodperces idővel lett második a megmérettetésen.

„Nekem nagyon tetszett. Nagyon szép környéken van, jó akadályokkal, jó egyenletesen elosztott akadályokkal, úgyhogy nagyon jól éreztem magam.”

Több olyan feladat volt, ahol nem érhetett le a versenyzők lába, csak a karjuk tarthatta meg őket. Kelemen-Loboda Dorián is rengeteget készült a megmérettetésre, elmondta, számára sokat jelent az OCR sportág. A legnagyobb nehézséget nem kifejezetten az akadályok jelentették.

„A nehézségei igazából az indulók voltak. Ugye sikerült az elején elindulni. És 4 versenytársam is volt, aki ugye tudott húzni, mert rettenetesen jó tempóval mentek hozzám képest meg ugye főleg. Úgyhogy nagyon erős tempóban próbáltuk lenyomni az egész versenyt. És hát az volt a legnehezebb ugye, hogy ne essek ki a ritmusból.”

A versenyt harmadik alkalommal rendezték meg Várvölgyön. Összesen 73 induló vett részt rajta. A szervezők célja az, hogy egy családias környezetben népszerűsítsék a sportágat.

„Kisebb versenyek nehezebb helyzetben vannak, de egyre többen érdeklődnek iránta. Az elhivatottak, azok elmennek mindenhova az ország területén. Hozzánk is Miskolc, Szeged, Pécs mellől jöttek. Úgyhogy nagyon köszönöm nekik, hogy itt vannak.” - osztotta meg Vipler imre főszervező.

A III. Várvölgyi terepakadály futáson 54 férfi és 19 nő vett részt. Várhatóan jövőre is megrendezik az OCR szerelmeseinek versenyét.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Műjégpályával és minőségi szabadtéri programokkal várják a vendégeket az adventi hétvégéken.
 
Hetente akár 850 gyermek is iskolarendszerű úszásoktatáson vehet részt a Csik Ferenc Tanuszodában.
 
November 25. a Szovjetunióba elhurcolt politikai rabok és kényszermunkások emléknapja.
 
A Zala megyei nagy beruházásokat mutatta be a vállalkozóknak Keszthelyen Lengl Zoltán.
 
Az idén az új lakások ára jelentősen, a használtaké mérsékelten emelkedett országszerte.
 
A programsorozaton ikonikus együttesek koncertfelvételeit láthatja és hallhatja a közönség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár