+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sörfesztivál Keszthelyen - már hatodik alkalommal
2021. július 22. csütörtök 21:49 - Keszthely
Sörfesztivál Keszthelyen - már hatodik alkalommal
A kulturált sörfogyasztás, az ízek és a minőség szélesebb körben való megismertetése a célja az immár hatodik alkalommal zajló “Keszthelyi Sörnapok” rendezvényének. A szokásos, öt napos rendezvény tegnap kezdődött és már az első napon igazi fesztiválhangulat alakult ki a Balaton partján.

Július 21-től 25-ig a söré a főszerep Keszthelyen. A Balaton partján zajló rendezvényre idén is sok kis- és nagyüzemi főzde költözött. A szervezők elégedetten dőlhetnek hátra, mivel már rögtön a nyitás után nagyon sokan látogattak el a móló melletti sétányra. Ez a házaspár Budapestről érkezett és az interneten találtak rá a hirdetésre. "Nagyon jól érezzük magunkat. A sörök finomak - különösen a cseh sörök. A cseh söröket kóstoltuk végig. Nagyon jó, hogy ezen a fesztiválon külföldi sörök is vannak, nem csak magyarok" - mondta el Bukodi Ágnes.

A magyar és cseh sörök mellett kaphatók angol, belga, holland és bajor sörkülönlegességek is. A főzdék csapjain a megszokott kedvencek mellett idén is helyet kapnak az újdonságok, de a palackozott italok kínálatával is elégedettek lehetnek a malátakedvelők. A látogatók többsége a különlegességeket keresi. Közel száz féle csapolt sörből választhatnak az ide látogatók. Sas András sörkereskedő így vélekedik: "Mi Fótról jöttünk, nyolc féle csapolt sört hoztunk: világos söröket, szűrtet, szűretlent, pilsenit, kétféle gyümölcssört. Nem tudom azt mondani, melyik a legközkedveltebb, mert egyöntetűen fogy mindegyik. A hölgyeknek inkább jobban a gyümölcssörök, az urak inkább elmennek a nehezebb tételek felé, a szűretlen tételek felé. A New England IPA-k, az IPA-k felé. Kóstolják a vendégek a söröket, ennek mi nagyon örülünk."

Huszonegy óra után már ülőhelyet is alig lehetett találni a rendezvényen, igazi fesztiválhangulat alakult ki. A “Keszthelyi Sörnapok” már hatodik alkalommal ad otthont a sörkülönlegességeknek, szaftos street food ételeknek és a gasztrokulturális programoknak. A rendezvény szervezője, Kóczián László szerint a látogatók hatvan-hetven százaléka visszatérő vendég: "Nagyon szeretjük a Keszthelyi közönséget, nagyon hűek. Nagyon sok arcot látok, akik évről évre visszajárnak, főleg a sörkóstolóra és a sörtörténeti előadásra, a sörivó versenyre is - azt hiszem, az első öt évben ugyanaz a versenyző nyerte meg Keszthelyen a sörivó versenyt. Elégedettek vagyunk. Izgultunk az első keszthelyi sörfesztiválnál, de így a hatodiknál ki merjük jelenteni, hogy erre van kereslet. Igyekszünk tovább folytatni ezt a most már lassan hagyománynak számító rendezvényt."

Idén a sörözés mellé inkább az élőzenés programokat kínálják a vendégeknek. Becslések szerint naponta akár 3000 fő is ellátogathat a helyszínre. A szervező szerint elsőre úgy tűnik, hogy a lecsengő koronavírus járvány nem gyakorolt negatív hatást a rendezvényre.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Véget ért az olimpia Major Veronika számára, a keszthelyi sportlövő a 35. helyen végzett sportpisztolyban
 
Immáron negyedik alkalommal vehetnek részt középiskolások a nyolc napos ingyenes táborban.
 
Idén már 13-an fulladtak bele a Balatonba, a legtöbb esetben segíthetett volna, ha viselik a mellényt.
 
A felsőoktatási képzésben megkezdődött a pótfelvételik időszaka, így a keszthelyi Georgikon Karon is.
 
Lovasprogramokkal, argentin tangó show-val, színházi előadással és koncertekkel is készülnek a szervezők.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár