+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthely titkai kötetbe rendezve
2021. július 21. szerda 17:15 - Keszthely
Keszthely titkai kötetbe rendezve
Mit csinál az archeobotanikus? Mi köze van Kossuth Lajosnak a Fenyves alléhoz? Mit ábrázol Keszthely címere? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ mindazok, akik kezükbe veszik a nemrég megjelent Kincses Keszthely című kötetet. A könyvet Csengei Ágota állította össze, a történetek a város titkait mutatják be az olvasóknak. A kötet azonban egyben foglalkoztató füzetként is működik.

Városi sétákra invitál Csengei Ágota könyve. A Kincses Keszthely elsősorban gyerekeknek mutatja be a település épületeit, szobrait, a Balatont és számos más érdekességet. A néhány hete megjelent kötet célja, hogy megismertesse Keszthely titkait az itt élőkkel. A könyv nem csak olvasnivalót kínál, hanem foglalkoztatóként is működik. A gyerekeket számos kaland várja az oldalakon, detektívekké válhatnak, kvízjátékot játszhatnak, de a családi kincskeresőt is kipróbálhatják.

„Arra próbáltam törekedni, hogy a gyerekeknek semmiképpen ne legyen unalmas, hiszen csak olvasni, olvasni, olvasni, nem biztos, hogy az annyira izgalmas és fenntartja a figyelmet. Ezért kincskeresős játékot raktam bele, ezért ilyen rajzolós feladatok vannak benne. Legyél detektív – ez az, amikor meg kell keresni tárgyakat, amiket én lefotóztam előtte, és azt meg kell keresniük egy térkép segítségével, hogyha nem találják. Tehát próbáltam azért az ő korosztályuknak megfelelő játékokat is elrejteni a könyvben.” - tájékoztatott Csengei Ágota, a kötet szerkesztője.

A kötet megjelenésével régi álma vált valóra Csengei Ágotának. A könyvben számos saját fotója is megjelent, a történeteket, sétajavaslatokat pedig Somogyi Beáta illusztrálta. A Keszthelyi látnivalókon Zsófi és Balázs kalauzolja végig az olvasókat. Az első oldalakon egy kincsvadász útlevelet is találnak a gyerekek, ebbe a város különböző helyszínein gyűjthetnek pecséteket. A fiatalok mellett azonban a felnőttek is élvezettel forgathatják a könyvet.

„A 10 fejezetből 2 történelmi. Az egyik Keszthely története röviden, majdnem dióhéjban, a másik pedig a Festetics család története. Ezen kívül pedig olyan programjavaslat, mondhatnám séták, amiket az ember, hogyha megfogja az unokájának, a gyerekének a kezét, akkor Keszthelyt megismerheti. Mindenképpen az volt a célom vele, hogy Keszthelyt és Keszthely környékéről is egy kicsit átfogóbb képet kapjon az olvasó." - tette hozzá a szerkesztő.

A kötetet a Goldmark Károly Művelődési Központ adta ki, a könyv megjelenését az Agrárminisztérium Hungarikum Bizottsága támogatta. A Kincses Keszthelyt jelenleg a Tourinform irodában lehet megvásárolni, de várhatóan elérhető lesz a könyvben szereplő múzeumokban, kiállítóhelyeken is.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Véget ért az olimpia Major Veronika számára, a keszthelyi sportlövő a 35. helyen végzett sportpisztolyban
 
Immáron negyedik alkalommal vehetnek részt középiskolások a nyolc napos ingyenes táborban.
 
Idén már 13-an fulladtak bele a Balatonba, a legtöbb esetben segíthetett volna, ha viselik a mellényt.
 
A felsőoktatási képzésben megkezdődött a pótfelvételik időszaka, így a keszthelyi Georgikon Karon is.
 
Lovasprogramokkal, argentin tangó show-val, színházi előadással és koncertekkel is készülnek a szervezők.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár