Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Keszthely titkai kötetbe rendezve
2021. júl. 21. szerda | Keszthely
Keszthely titkai kötetbe rendezve
Mit csinál az archeobotanikus? Mi köze van Kossuth Lajosnak a Fenyves alléhoz? Mit ábrázol Keszthely címere? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ mindazok, akik kezükbe veszik a nemrég megjelent Kincses Keszthely című kötetet. A könyvet Csengei Ágota állította össze, a történetek a város titkait mutatják be az olvasóknak. A kötet azonban egyben foglalkoztató füzetként is működik.

Városi sétákra invitál Csengei Ágota könyve. A Kincses Keszthely elsősorban gyerekeknek mutatja be a település épületeit, szobrait, a Balatont és számos más érdekességet. A néhány hete megjelent kötet célja, hogy megismertesse Keszthely titkait az itt élőkkel. A könyv nem csak olvasnivalót kínál, hanem foglalkoztatóként is működik. A gyerekeket számos kaland várja az oldalakon, detektívekké válhatnak, kvízjátékot játszhatnak, de a családi kincskeresőt is kipróbálhatják.

„Arra próbáltam törekedni, hogy a gyerekeknek semmiképpen ne legyen unalmas, hiszen csak olvasni, olvasni, olvasni, nem biztos, hogy az annyira izgalmas és fenntartja a figyelmet. Ezért kincskeresős játékot raktam bele, ezért ilyen rajzolós feladatok vannak benne. Legyél detektív – ez az, amikor meg kell keresni tárgyakat, amiket én lefotóztam előtte, és azt meg kell keresniük egy térkép segítségével, hogyha nem találják. Tehát próbáltam azért az ő korosztályuknak megfelelő játékokat is elrejteni a könyvben.” - tájékoztatott Csengei Ágota, a kötet szerkesztője.

A kötet megjelenésével régi álma vált valóra Csengei Ágotának. A könyvben számos saját fotója is megjelent, a történeteket, sétajavaslatokat pedig Somogyi Beáta illusztrálta. A Keszthelyi látnivalókon Zsófi és Balázs kalauzolja végig az olvasókat. Az első oldalakon egy kincsvadász útlevelet is találnak a gyerekek, ebbe a város különböző helyszínein gyűjthetnek pecséteket. A fiatalok mellett azonban a felnőttek is élvezettel forgathatják a könyvet.

„A 10 fejezetből 2 történelmi. Az egyik Keszthely története röviden, majdnem dióhéjban, a másik pedig a Festetics család története. Ezen kívül pedig olyan programjavaslat, mondhatnám séták, amiket az ember, hogyha megfogja az unokájának, a gyerekének a kezét, akkor Keszthelyt megismerheti. Mindenképpen az volt a célom vele, hogy Keszthelyt és Keszthely környékéről is egy kicsit átfogóbb képet kapjon az olvasó." - tette hozzá a szerkesztő.

A kötetet a Goldmark Károly Művelődési Központ adta ki, a könyv megjelenését az Agrárminisztérium Hungarikum Bizottsága támogatta. A Kincses Keszthelyt jelenleg a Tourinform irodában lehet megvásárolni, de várhatóan elérhető lesz a könyvben szereplő múzeumokban, kiállítóhelyeken is.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 13. csütörtök 19:15 | Keszthely
Papp Endre József Attila-díjas író, irodalomtörténész volt a vendége annak az író-olvasó találkozónak, mely az Ünnepi Könyvhetet nyitotta Keszthelyen.
| 2024. jún. 10. hétfő 19:15 | Keszthely
Egy kéziratos naplót dolgozott át “A fegyvertörténész elveszett naplója” címet viselő könyvvé Máday Norbert író, műgyűjtő.
| 2024. máj. 22. szerda 19:15 | Keszthely
Előadásokkal és könyvbemutatóval és pálinka kóstolóval ünnepelte a Balatoni Múzeum a múzeumok világnapját
| 2024. ápr. 16. kedd 19:15 | Keszthely
Könyvkiállítást nyitottak a könyvtárban a hazai zsidóság deportálásának 80. évfordulóján.
| 2024. feb. 16. péntek 19:15 | Keszthely
Tavunk kulturális kincseit szedi csokorba a Balatoni Értéktár című képes kiadvány.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.