+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hősök testközelből
2021. július 14. szerda 16:12 - Zánka
Hősök testközelből
Testközelből ismerhetik meg a gyerekek a mindennapok hőseit az Erzsébet táborokban. Minden szerdán rendőrök, tűzoltók, mentők, katonák és más egyenruhások tartanak interaktív bemutatókat. Idén először a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága is csatlakozik a nagyszabású eseményhez. Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány idén 40 ezer gyermeket táboroztat a Balatonnál.

A mindennapok hőseinek munkájába pillanthattak be a gyerekek. Az Erzsébet táborban a strandolás és szórakozás mellett fontos cél, hogy tűzoltók, rendőrök, katonák, mentők és a terrorelhárítók hivatását is bemutassák, népszerűsítsék.

„Nekem leginkább a tűzoltó tetszik, mert egyszerűen szerintem jó érzés megmenteni életeket” - nyilatkozta Dávid Ádám. 

„Minden jó! Én felnőtt koromba rendőr szeretnék lenni, mert olyan klasszak” - mondta Tóth Krisztofer. 

Támadó, vagy ellenálló elítéltek elfogását is bemutatták. Újdonságként idén a büntetés-végrehajtás feladataival is megismertetik a táborozókat. A börtönőrök magas falak és rácsok mögött végzik munkájukat, így kevesen ismerik ezt a hivatást.

Németh Éva, a Veszprém Megyei Bv. Intézet Parancsnoka: „Megragadunk minden olyan lehetőséget, amikor mi is kiszabadulhatunk és megmutathatjuk az a fontos és nehéz munkát, amelyet azért végzünk, hogy a lakosság biztonságban legyen és azokat az embereket, akiket a bíróság arra rendelt, hogy börtönben legyenek, valóban ott legyenek."

Az Erzsébet táborokban kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságra. Kontrát Károly belügyminiszter-helyettes elmondta, a biztonság az a közösségi érték, amiért azok a hősök tesznek a legtöbbet, akik itt bemutatják hivatásukat.  

„Magyarország Kormánya a biztonságért mindent megtesz. A 2022-es költségvetésbe is biztosítottak, akár a honvédelem, akár a rendvédelem számára az a forrás, amely a feladatellátáshoz szükséges. Én szeretnék itt is köszönetet mondani az itt jelenlevő személyi állománynak az általuk teljesített szolgálatért, amit valamennyiünkért végeznek” - mondta dr. Kontrát Károly belügyminiszter-helyettes. 

A járvány miatt tavaly nem volt se hősök napja, se Erzsébet tábor.  Idén azonban a korábbi éveknél több gyereket tudnak táboroztatni.

Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke: „Mind a zánkai, mind a fonyódligeti tábor felújtása megtörtént. Fonyódligeten nemsokára, augusztus elsején fogunk nyitni és június közepétől itt Zánkán már itt voltak a gyerekek. Egy nyáron több mint 40 ezer gyereknek tudunk a két táborunkban táborozási lehetőséget biztosítani. De mivel vannak családi programjaink, illetve a tavaszi, őszi programjaink is működnek, napközi táborok is vannak, így ebbe az évbe több mint 154 ezer gyerek jut el valamilyen Erzsébet táborba.”

A hősök napját minden szerdán megrendezik az Erzsébet táborokban. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus