Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Az Aranycsapat örökös tartalékkapusára emlékeztek Keszthelyen
2021. júl. 13. kedd | Keszthely
Az Aranycsapat örökös tartalékkapusára emlékeztek Keszthelyen
Az Aranycsapat örökös tartalékkapusára emlékeztek hétfőn a Szent Miklós temetőben. Gellér Sándor urnájánál az Aranycsapat Emlékév Testület és a város képviselői gyűltek össze. Az eseményen elhangzott, fontos hogy az Aranycsapat kevésbé ismert tagjait is bemutassák. A bajnok kapus fiától azt is megtudták a résztvevők, hogy milyen tisztelettel voltak egymás iránt a válogatott tagjai.

1950 és 1956 között 8 alkalommal volt válogatott az Aranycsapat cserekapusa. Gellér Sándor Londonban, az évszázad mérkőzésén és annak budapesti visszavágóján is beállhatott Grosics Gyula helyére.Az Aranycsapat örökös tartalékkapusa 1996-ban hunyt el Budapesten. Családja később Keszthelyre hozta el hamvait. Két és fél éve fedezte fel dr. Iglódi Endre, hogy a Szent Miklós temetőben nyugszik a válogatott labdarúgó. 

„Sokáig úgy tudtuk Magyarországon, hogy csupán ketten vannak vidéki temetőben az Aranycsapat tagjai közül: Lóránt Gyula ugye Kőszegen, Czibor Zoltán Komáromba, de nem, Gellér Sándor itt nyugszik a keszthelyi Szent Miklós temetőbe éppen a Festetics mauzóleum, illetve Csik Ferenc sírja közelében” - mondta dr. Iglódi Endre. 

Születésének 96. évfordulóján emlékeztek meg Gellér Sándorra az Aranycsapat Emlékév Testület tagjai. Lomniczi Zoltán elnök elmondta, fontos hogy a sporttörténelem részét képező Aranycsapat kevésbé ismert tagjait is bemutassák a sportszerető közönségnek. 

„Fontos, hogy a teljes képet lássuk, hiszen az a válogatott, az Aranycsapatnak a klasszikus felállása, amelynek a névsorát sokan, az idősebbek mindenképpen fel tudják sorolni, az soha 90 percet nem játszott egybe. Mindig voltak cserék és még ma is voltak olyan játékosok – például Fenyvesi Máté – aki hat alkalommal játszott a válogatottban” - nyilatkozta dr. Lomniczi Zoltán, az Aranycsapat Testület elnöke. 

Gellér Sándor akaraterejét és jó képességeit dicséri, hogy a világklasszis Grosics Gyula mellett nyolc alkalommal szóhoz jutott az Aranycsapat kapujában. Ezt a megemlékezésen résztvevő fia is megerősítette. Ifj. Gellér Sándor úgy fogalmazott, hogy önmagával is nagyon szigorú volt édesapja. A Grosics Gyulával kapcsolatban szóba került, hogy akkor még nem volt csere a labdarúgásban. Kapust, csak sérülés esetén lehetett váltani, Grosics és Gellér már előre megbeszélte, hogy ha lesz lehetőség, megoldják a cserét. Ifj. Gellér Sándor felidézte az 1954-es magyar-angol meccset, ahol labdaszedőként állhatott Grosics és édesapja kapuja mögött:  „Megkértem, hogy had legyek mindig a Gyula bácsinak a háta mögött és azokat a labdákat próbáltam – lehet azért lettem gyors mert – minél hamarabb akartam, hogy én hozhassam vissza. A második félidőben, amikor szintén elrúgtak az angolok egy labdát, én hoztam vissza, én adtam neki oda és akkor csak annyit jegyzett meg halkan, amikor átvette a labdát, hogy jön mindjárt apád.”

A megemlékezésen részt vett ifj. Buzánszky Jenő és koszorút helyezett el Nagy Bálint polgármester is.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2021. már. 19. péntek 13:18 | Keszthely
Az Aranycsapat örökös tartalékkapusa, Gellér Sándor urnahelye a Szent Miklós temetőben található.
| 2024. júl. 11. csütörtök 19:15 | Vonyarcvashegy
A helyi utánpótlásból három gyerek szeptembertől a ZTE és az Illés Akadémia kötelékében folytatja.
| 2024. jún. 19. szerda 19:15 | Gyenesdiás
Megyei bajnokságot nyert az U19-es labdarúgó csapat.
| 2024. jún. 14. péntek 19:15 | Keszthely
A magyar válogatott szombaton lép pályára a labdarúgó Európa-bajnokságon.
| 2024. jún. 11. kedd 19:15 | Várvölgy
14. alkalommal rendezték meg a Cserép Jenő Emléktornát Várvölgyön
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.