+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Köszönet az egészségügyi dolgozóknak
2021. július 12. hétfő 14:57 - Keszthely
Köszönet az egészségügyi dolgozóknak
Keszthelyi művészek muzsikájával mondott köszönetet az egészségügyi dolgozóknak a Kis Szent Teréz Plébánia. A Kármelita Bazilikában szombat este hangversenyre várták a vendégeket, a koncerten keszthelyi kórusok, a zeneiskola tanárai és a városban élő zeneművészek is felléptek. A befolyt összeget a kórház és a mentőállomás javára ajánlják fel.

Farkis Béla hegedűvirtuóz is fellépett szombaton a Kármelita Bazilikában. A templomban az egészségügyi dolgozók számára szerveztek jótékonysági koncertet. Az elmúlt másfél évben az orvosok, ápolók és a mentők is megfeszített munkát végeztek, a járvány nagyon sok plusz terhet rótt az egészségügyre. A koncerten való részvételt nagy örömmel vállalták a keszthelyi művészek.

„Mi már ezt beszéltük ősszel, hogyha egyszer ennek az egésznek – reméljük – vége lesz, akkor kellene valamit csinálni. Meghálálni a dolgozóknak, most a kórházi dolgozókra gondoltunk. Nagy örömmel vállaltam.” - mondta a hegedűvirtuóz.

A koncerten közreműködött a Kármelita Bazilika énekkara, a Kis Szent Teréz Kórus is. Előadásukban egyházi énekek csendültek fel. A részvételt a Festetics György Zeneiskola tanárai is vállalták, cselló- és gitármuzsikát is hallhatott a közönség. Természetesen az orgona is megszólalt szombaton, az egyházi zene mellett azonban világi dallamokkal is megörvendeztette a közönséget Németh Kristóf kántor.

„Nagyon jónak tartom, hogy a zenét összekötjük a jótékonykodással. Mégis az emberek szívét érintjük meg a zenével, szerintem a zene a legizgalmasabb művészeti forma, mert igazán az érzelmekre ez tud hatni. Valóban nagyon fájdalmas dolgokat éltünk meg az elmúlt másfél évben, ugyanakkor a hálánkat is ki tudjuk ezzel a szép zenével fejezni.” - emelte ki a kántor.

A járvány idején tapasztalt segítő szándék, a támogatások nagyon sokat jelentettek az egészségügyi dolgozóknak. Erről Kulcsár Balázs, a Keszthelyi Mentőállomás vezetője beszélt a résztvevőknek. A jótékonysági koncert fővédnöke, Dr. Udvardy György is köszöntötte a vendégeket. A veszprémi érsek elmondta, a hála az ember legmagasztosabb magatartása, amelyben kifejezi, hogy ki ő.          

„A köszönet, az mindig az Istenre irányítja közösen a figyelmünket. Tehát amikor most, ebben a jótékonysági koncertben és a liturgiában megköszönjük az ő áldozatukat és imádkozunk az elhunytakért, akkor Istenre irányítjuk a figyelmünket, akitől minden jó jön, aki erőt ad a szolgálathoz, és aki ébren tartja a reményt bennünk.” - emelte kia  veszprémi érsek.

A jótékonysági koncert gondolata Mezei András fejében fogalmazódott meg. A Kis Szent Teréz plébánia vezetője kórházlelkészként is szolgál, így az elmúlt másfél évben testközelből tapasztalhatta meg az egészségügyi dolgozók megfeszített munkáját. A hangverseny ötlete már hónapokkal ezelőtt felvetődött, a járványügyi korlátozások miatt azonban most tudták megtartani a koncertet.

„Nagyon sok ember sajnos megfeledkezik a köszönetről, a hálaadásról, mintha mi sem történt volna. Ugyanakkor ezt az elmúlt időszakot nem tudjuk kitörölni. Már ez tavasszal megfogalmazódott bennem, amennyiben ez vissza fog szorulni, mindenféleképpen egy Te Deumot fogunk mondani, tehát hálaadás a Jóistennek, hogy túl vagyunk ezen a nehéz időszakon” - monsta a Kis Szent Teréz Plébánia plébánosa.

A jótékonysági koncerten befolyt összeget a Keszthelyi Kórház és a mentőállomás javára ajánlja fel a Kis Szent Teréz Plébánia.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A keszthelyi gyárban már a különféle ételintoleranciával rendelkezőknek is készülnek édességek.
 
Együttműködési megállapodást írt alá a MATE Georgikon Campus és 6 középiskola.
 
Több tekintetben is támogatja az önkormányzat a helyi lakosokat és vállalkozókat.
 
Tettéért a Keszthelyi Járásbíróság előtt kellett felelnie.
 
A természetvédelmi területkezelés biztosítására nyert támogatást a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Alföldi Zoltán egyetemi docens.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus