Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Gálaest a Down szindrómával született gyerekért
2024. júl. 22. hétfő | Keszthely
Gálaest a Down szindrómával született gyerekért
Jótékonysági gálaestnek adott otthont a keszthelyi Premontrei Szakgimnázium és Technikum. Az intézmény belső udvarán két korábbi diák, Pozsegovits Gergely, és Németh Lili, valamint a Budapesti Operettszínház 3 tagja lépett fel. A befolyt összeggel a Down-Mosolyambulancia Egyesületet támogatták.

Operett-klasszikusoktól kezdve, harmonikaszón keresztül, filmzenék és musical részletek hangjai töltötték meg a Premontrei iskola udvarát. Az alkalomra minden korosztályból érkeztek. 

„Jótékonysági alkalmakon mindig részt veszek, az iskolával is, meg jómagam személyesen is. A down-szindrómás gyerekeket, akik a városban vannak, mindegyiket szinte személy szerint ismerem, kapcsolatban vagyok velük. Sokan járnak a mi intézményünkbe, óvodától kezdve szakközépiskoláig, és én azért jöttem el, mert szeretném őket most is támogatni” - nyilatkozta Hajasné Léránt Zsófia. 

A rendezvény nyitópárosa, Németh Lili és Pozsegovits Gergely szívesen fogadták a felkérést, hogy egy ilyen nemes cél érdekében lépjenek fel. 

Németh Lili fellépő: „Nagyon örülök, hogy itt lehetek újra a régi iskolámban, egy fél éve mentem át egy másik iskolába, azért, hogy a művészettel foglalkozhassak, főleg az énekkel. Nagyon fontos számomra, hogy tudjak segíteni másoknak, és öröm volt az nekem, hogy az énekkel segíthetek jelen pillanatban.”

Pozsegovits Gergely több mint 10 éve harmonikázik és énekel. Nem ez volt az első alkalom, hogy volt iskolája falai között énekelt, illetve játszott jótékonysági célból. Minden ilyet teljes mellszélességgel támogat.

„Nekem nincs ilyen ismerősöm, de biztos, hogy jó helyre fog kerülni ez a pénz, ami itt összegyűlik ezen a rendezvényen” - nyilatkozta Gergely. 

A DOWN – Mosolyambulancia Egyesület 2009-es megalakulása óta azon dolgozik Zala vármegyében, hogy a down-szindrómás gyermeket nevelő családok társadalmi megítélésében minőségi változásokat érjen el. 

Molnár Péter Tímea, az egyesület elnöke: „Megalakulásunk óta azon dolgozunk, hogy a közösségünket építsük, a gyermekeinknek tartalmas, hasznos szabadidős programokat szervezzünk, valamint terápiás és fejlesztő foglalkozásokat tudjanak igénybe venni a családok az egyesület keretein belül.”

A Premontrei Szakgimnázium és Technikumhoz közel áll a nemes célok megsegítése. Az intézményvezetőnek, Gradwohl Ágnesnek a kollégája, - aki szintén érintett a Down-szindrómás családok ügyében - ajánlotta az egyesületet. 

Gradwohl Ágnes igazgató: „Nagy örömmel fogadtam, és igazából mi minden jóban igyekszünk partnere lenni mindenkinek, tehát ha az iskolánk annyival tud hozzájárulni egy ilyen jótékonysági rendezvényhez, hogy a helyszínt adjuk, hogy házigazdák vagyunk, akkor azt bármikor örömmel megtesszük. Eddig gyűjtöttünk ugye a Semmelweiss alapítványnak, ez megint egy olyan cél, amihez szívesen adjuk az iskolának a nevét.”

A rendezvényre szép számmal gyűlt össze a közönség. Vágó Zsuzsanna, Boncsér Gergely, és Peller Károly, a Budapesti Operettszínház tagjai is felléptek. 

Pelikán Péter - Keszthelyi TV

 

 

| 2021. júl. 12. hétfő 14:57 | Keszthely
Jótékonysági koncerttel adtak hálát a megfeszített munkáért a Kármelita Bazilikában.
| 2021. júl. 7. szerda 17:39 | Keszthely
A Kármelita Bazilikában helyi kiválóságok lépnek fel szombaton fél 6-tól, utána hálaadó szentmise lesz.
| 2021. jún. 23. szerda 16:48 | Keszthely
Jótékonysági koncertet szervez a Salve Regina kórus a Georgikon utcai tűzkárosultak javára.
| 2013. okt. 28. hétfő 20:56 | Belföld
Egy zenekar lelke nem csak a dalaikon keresztül jut el a közönséghez, hanem mindennapi tetteik során is.
| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Keszthely
Jazz-balett gála a Balaton színházban
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.