+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Újra dallamok, ízek töltötték meg a belvárost a KeszthelyFesten
2021. július 5. hétfő 16:03 - Keszthely
Újra dallamok, ízek töltötték meg a belvárost a KeszthelyFesten
Egy év kihagyás után újra dallamok, ízek töltötték meg a belvárost a keszthelyi nyár legkiemelkedőbb programján. Az idei KeszthelyFesten négy színpadon, több mint húsz produkcióval várták a közönséget. Olyan neves előadók léptek színpadra, mint Dallos Bogi, a Group ’n’ Swing, vagy Szabó Balázs Bandája. A rendezvényen a hagyományos bor- és ételkínálat mellett neves séfek főzőbemutatóira is várták a gasztronómia szerelmeseit.

Megzenésített verseket és különböző popdalokat hallhattak az érdeklődők a Zsödi duó előadásában a KeszthelyFest első napján.

A Jazz színpadot a Goldmark Károly Művelődési Központ udvarában állították fel. Elsőként a Babos trió lépett fel. Örökzöld hazai és külföldi slágerekkel készültek.

Este a nagyszínpadon a Group’n’Swing adott fergeteges hangulatú koncertet a Vajda János Gimnázium udvarán. A Goldmark és az Amazon udvarához hasonlóan ezt a helyszínt is csak védettségi igazolvánnyal lehetett felkeresni. A Fonogram-díjas együttesnek ez volt az első nagykoncertje azóta, hogy kirobbant a pandémia.

Pezsgő élet folyt a 7. KeszthelyFest második napján is. Az Amazon Ház udvarán Fanyűvő játékpark várta a gyerekeket.

A pécsi egyszemélyes Grimask Színház előadója La Fontaine állatmeséinek sajátos változatával szórakoztatta a családokat. A belváros a jó idő ellenére már délután megtelt látogatókkal. Nem csak sétálgatók, koncertre sietők érkeztek Keszthelyre. A borházak, sütödék, gasztrosarkok sem maradtak üresek.

"Nagyon jól érezzük magunkat. Nagyon örülünk neki, hogy ilyen rendezvény van. Végre ki tudtunk mozdulni egy kicsit a nagy bezártság után. Nagyon szeretjük ezt. Minden rendezvényen szinte részt veszünk” - nyilatkozta Lázár Tamás. 

Vaddisznópofa-pörköltet készített malacfarokkal és hagymás sült nudlival Szalkai Pál séf.  A KeszthelyFest programkínálatában mindig kiemelt szerepet kap a gasztronómia. A hétvégén Bíró Lajos is serpenyőt ragadott.

„Teljesen le vagyunk nyűgözve az ízektől és a séf úrtól is, hogy minden kérdésemre tudott választ adni, úgyhogy biztos, hogy jövőre is jövünk” - szögezte le Zsilinszky Mariann. 

A Vajda János Gimnázium udvarán Dallos Bogi koncertjére is nagyon sokan voltak kíváncsiak. A rajongók Keszthelyen hallhatták először az énekes új számait. 

„Nagyon-nagyon hiányzik nekünk, előadóknak, hogy érezzük, hogy éneklik velünk a szövegeket vagy visszajelzést kapunk a közönségtől. Úgy hogy én nagyon örülök, hogy egy év után, most végül is itt Keszthelyen indíthatjuk el a koncertsorozatunkat” - nyilatkozta televíziónknak Dallos Bogi. 

A swing és az autentikus magyar muzsika egyvelegét és természetesen örömteli hangulatot kínált közönségének a Swing à la Django. A Goldmark udvarban Horányi Julival kápráztatták el a közönséget. Nem csak a zenei kínálat, hanem a fesztivál hangulata is elnyerte a vendégek tetszését. 

„Mindennel nagyon meg vagyunk elégedve, nagyon jó a szervezés. – Az egész fesztivál, az egész miliő, ami itten körülvesz minket, az utca, a vendéglátás, a kedvesség, minden, fantasztikus!” - osztotta meg véleményét Faragó Lenke és Koronika László.  

A KeszthelyFest egyik fő fellépője Szabó Balázs Bandája volt. A várakozásoknak megfelelően nagyszámú közönség élvezte azt a varázst, amit az élőzene és Szabó Balázs nyújthat. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár