Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Újra dallamok, ízek töltötték meg a belvárost a KeszthelyFesten
2021. júl. 5. hétfő | Keszthely
Újra dallamok, ízek töltötték meg a belvárost a KeszthelyFesten
Egy év kihagyás után újra dallamok, ízek töltötték meg a belvárost a keszthelyi nyár legkiemelkedőbb programján. Az idei KeszthelyFesten négy színpadon, több mint húsz produkcióval várták a közönséget. Olyan neves előadók léptek színpadra, mint Dallos Bogi, a Group ’n’ Swing, vagy Szabó Balázs Bandája. A rendezvényen a hagyományos bor- és ételkínálat mellett neves séfek főzőbemutatóira is várták a gasztronómia szerelmeseit.

Megzenésített verseket és különböző popdalokat hallhattak az érdeklődők a Zsödi duó előadásában a KeszthelyFest első napján.

A Jazz színpadot a Goldmark Károly Művelődési Központ udvarában állították fel. Elsőként a Babos trió lépett fel. Örökzöld hazai és külföldi slágerekkel készültek.

Este a nagyszínpadon a Group’n’Swing adott fergeteges hangulatú koncertet a Vajda János Gimnázium udvarán. A Goldmark és az Amazon udvarához hasonlóan ezt a helyszínt is csak védettségi igazolvánnyal lehetett felkeresni. A Fonogram-díjas együttesnek ez volt az első nagykoncertje azóta, hogy kirobbant a pandémia.

Pezsgő élet folyt a 7. KeszthelyFest második napján is. Az Amazon Ház udvarán Fanyűvő játékpark várta a gyerekeket.

A pécsi egyszemélyes Grimask Színház előadója La Fontaine állatmeséinek sajátos változatával szórakoztatta a családokat. A belváros a jó idő ellenére már délután megtelt látogatókkal. Nem csak sétálgatók, koncertre sietők érkeztek Keszthelyre. A borházak, sütödék, gasztrosarkok sem maradtak üresek.

"Nagyon jól érezzük magunkat. Nagyon örülünk neki, hogy ilyen rendezvény van. Végre ki tudtunk mozdulni egy kicsit a nagy bezártság után. Nagyon szeretjük ezt. Minden rendezvényen szinte részt veszünk” - nyilatkozta Lázár Tamás. 

Vaddisznópofa-pörköltet készített malacfarokkal és hagymás sült nudlival Szalkai Pál séf.  A KeszthelyFest programkínálatában mindig kiemelt szerepet kap a gasztronómia. A hétvégén Bíró Lajos is serpenyőt ragadott.

„Teljesen le vagyunk nyűgözve az ízektől és a séf úrtól is, hogy minden kérdésemre tudott választ adni, úgyhogy biztos, hogy jövőre is jövünk” - szögezte le Zsilinszky Mariann. 

A Vajda János Gimnázium udvarán Dallos Bogi koncertjére is nagyon sokan voltak kíváncsiak. A rajongók Keszthelyen hallhatták először az énekes új számait. 

„Nagyon-nagyon hiányzik nekünk, előadóknak, hogy érezzük, hogy éneklik velünk a szövegeket vagy visszajelzést kapunk a közönségtől. Úgy hogy én nagyon örülök, hogy egy év után, most végül is itt Keszthelyen indíthatjuk el a koncertsorozatunkat” - nyilatkozta televíziónknak Dallos Bogi. 

A swing és az autentikus magyar muzsika egyvelegét és természetesen örömteli hangulatot kínált közönségének a Swing à la Django. A Goldmark udvarban Horányi Julival kápráztatták el a közönséget. Nem csak a zenei kínálat, hanem a fesztivál hangulata is elnyerte a vendégek tetszését. 

„Mindennel nagyon meg vagyunk elégedve, nagyon jó a szervezés. – Az egész fesztivál, az egész miliő, ami itten körülvesz minket, az utca, a vendéglátás, a kedvesség, minden, fantasztikus!” - osztotta meg véleményét Faragó Lenke és Koronika László.  

A KeszthelyFest egyik fő fellépője Szabó Balázs Bandája volt. A várakozásoknak megfelelően nagyszámú közönség élvezte azt a varázst, amit az élőzene és Szabó Balázs nyújthat. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 8. hétfő 19:15 | Keszthelly
Három napon át vonzott tömegeket a Nyugat-Balaton legnagyobb fesztiválja.
| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
A város és egyben a térség legnagyobb szabású fesztiváljára több ezer vendéget várnak.
| 2024. jún. 26. szerda 19:15 | Keszthely
Több helyszínen lesznek a programok.
| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Keszthely
Újraélesztik a Street Festivált. 3 millió forintot biztosít az önkormányzat a programra.
| 2024. feb. 16. péntek 19:15 | Keszthely
Minden korosztályra gondoltak a szervezők, a zenés előadásokon túl kultúr- és gasztroudvart is terveznek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.