+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Salgótarjáni és győri csapat nyerte a strandkézilabda első kvalifikációját
2021. június 30. szerda 16:13 - Vonyarcvashegy
Salgótarjáni és győri csapat nyerte a strandkézilabda első kvalifikációját
Két napon át játszottak izgalmas meccseket a strandkézilabdázók Vonyarcvashegyen. A 21. Nemzeti Bajnokság első kvalifikációs mérkőzéseinek a Lido strand adott otthont. A tornán 12 női és 16 férfi csapat állt pályára, az első fordulót a salgótarjáni Strandépítők és az ETO-SZESE csapata nyerte.

Izgalmas mérkőzéseket láthattak az érdeklődők a strandkézilabda bajnokság első kvalifikációján. A vonyarcvashegyi strandon férfi és női csapatok küzdöttek a továbbjutásért. Az esemény két napja alatt 12 női csapat állt pályára, a sportolók az ország minden pontjáról érkeztek. A nőknél a salgótarjáni Strandépítők csapata jutott tovább.      

„Az első, a reggeli meccsünkön egy kicsit lehet, hogy még fáradtabbak voltunk, ott egy szétlövést játszottunk a Nyúlon túl ellen, de hál’ Isten a szerencse mellénk állt és be tudtuk húzni.  Itt pedig, a döntőn egy kicsit izgalmas, de attól függetlenül magabiztos játékkal tudtunk nyerni.” - mondta Csaba Alexa, a Salgótarjáni Strandépítők BHC sportolója.

Vonyarcvashegyen 16 férfi csapat mérkőzött meg egymással. A döntőben az ETO-SZESE és a Lupa Lake játszott izgalmas meccset. A vonyarcvashegyi Lido strandon sokan szurkoltak a játékosoknak, a nyaralóvendégek több mérkőzésen is részt vettek. A játékok során gólokban és lelkesedésben sem volt hiány, a kvalifikációt végül a győriek nyerték.

„Az első nap nagyon-nagyon nehéz volt, csodával határos módon viszont sikerült továbbjutnunk egy 2-0-s győzelemnek köszönhetően. A második napot azt gondolom, hogy teljes mértékben maximalizáltuk. A végén látható szoros szétlövés is az egész ittlétünket mutatta be tulajdonképpen, mert pontosan ugyanilyen szoros mérkőzéseket játszottunk.” - tette hozzá Vidéki Roland, az ETO-SZESE BHC sportolója.

A strandkézilabda az 1990-es évek elején alakult ki Olaszországban és 1999-ben indult útjára hazánkban. Vonyarcvashegyen már évek óta szerveznek kvalifikációs mérkőzéseket, amelyeken a Nemzeti Bajnokságon való részvételért játszanak a csapatok.

„Nagyon izgalmas meccsek voltak, nagyon színvonalas meccsek voltak kiváló helyszínen. Azt gondolom, hogy egy hosszú távú támogatói és együttműködési megállapodást fogunk kötni Vonyarcvasheggyel, mert rendkívül jól érezték magukat a csapatok.” - emelte ki Horváth Péter, a XXI. Nemzeti Strandkézilabda Bajnokság versenyigazgatója.

Az országos döntőt Hajdúnánáson szervezik meg július 30-án és augusztus 1-én.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A medvék is előbújtak a barlangokból, megjósolták az időt.
 
A január 26-i testületi ülésen a többség jóváhagyta azt a határozatot, amely áremelésről szólt.
 
Több szempontból is megújul Keszthely közkedvelt fesztiválja, amely július elején várja a közönséget.
 
Kutató-mentő készülék beszerzésén dolgozik a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A halál megszelídítéséről, az emberi méltóságról, a Magyar Hospice Alapítvány küldetéséről beszélgettek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus