+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Lezajlott az V. Szabó István Maraton
2021. június 16. szerda 16:41 - Cserszegtomaj
Lezajlott az V. Szabó István Maraton
Ötödik alkalommal rendezték meg a Szabó István Maratont Cserszegtomajon. Az iskolások számára rendezett futóversenyt a tanítási év utolsó napjaiban tartják, idén ez június 15-e volt. A program célja, hogy megszerettessék a gyermekekkel a futást, valamint, hogy ösztönözzék őket a mozgásra. Az idei maratonra meghívást kapott Bérces Edit ultrafutó világbajnok, magyar csúcstartó is, aki élményeiről számolt be a diákoknak.

Közös bemelegítéssel kezdődött az V. Szabó István Maraton a cserszegtomaji iskola udvarán. A mozdulatokat az oktatási intézmény egyik testnevelő tanára, Fődi Andrea mutatta be, őt követték a fiatalok.

A közös mozgást követően a Szabó István Általános Iskola diákjai is bemutatták a manapság közkedvelt Jerusalema örömtáncot.

Az elsősök és másodikosok számára délelőtt fél 10-kor kezdődött meg a futóverseny. Nekik 460 métert kellett megtenniük. Nagyon készültek a megmérettetésre, örömmel futottak. A célba beérve az első három fiút és három lányt díjazták, de az osztályonkénti eredmény is számított. Rénes Emília és Kalmár Hanna is dobogósok lettek, nagyon szeretnek futni.

„Én azért mert élvezem és edzek tőle.” - ismertette Emília. „Én azért, mert erősödnek a lábaim, meg izmosabb leszek.” - tette hozzá Hanna.

Az eseményre meghívást kapott Bérces Edit ultrafutó világbajnok, magyar csúcstartó, aki többek között a rajtoltatásban is segített. E mellett a diákoknak szívesen mesélt élményeiről és arról, hogy számára mennyi mindent adott a futás. Úgy fogalmazott, nem mindent, de sokat köszönhet ennek a sportnak. Ezt szerette volna megismertetni a gyermekekkel.

„Nincs olyan mozdulat, amit fölöslegesen tennénk. Minden mozgás sokszorosan kamatozik. Elsősorban magát a szenvedélyt és a szeretettel végzett munkának az érzését szeretném átadni.”

A tanulói korcsoportokat körülbelül félóránként indították.  A 3-4. osztályosoknak 910 métert, az 5-6. osztályosoknak 1410 métert, a 7-8-osoknak pedig 2180 métert kellett lefutniuk. Összesen 234 tanuló jár az iskolába, majdnem mindannyiuk megtette saját távját. A Szabó István Maratont már 5. éve szervezte meg az iskola. Ennek célja, hogy megszerettessék a diákokkal a futást.

„Elsősorban ugye a futás megszerettetése, ahogy Zoli bácsi is mindig mondja, a futás öröm. De a gyerekek is nagyon nagy lelkesedéssel készülnek rá. Itt egy kicsit megismerik a szűkebb környezetüket is ahogyan futva bejárják, és hát a díjakat meg mindig megcsodálják.” - mondta el Juhászné Gyutai Anikó igazgató.

A településen nagy hagyománya van a futóversenyeknek, hiszen minden évben megrendezik itt a Cserszegtomajfutást és helyszíne a Vadlán Ultra Terep futóversenynek is. A szervezők bíznak abban, hogy a diákok maratonja is hozzájárulhat ahhoz, hogy a jövő nemzedéket kineveljék.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Műjégpályával és minőségi szabadtéri programokkal várják a vendégeket az adventi hétvégéken.
 
Hetente akár 850 gyermek is iskolarendszerű úszásoktatáson vehet részt a Csik Ferenc Tanuszodában.
 
November 25. a Szovjetunióba elhurcolt politikai rabok és kényszermunkások emléknapja.
 
A Zala megyei nagy beruházásokat mutatta be a vállalkozóknak Keszthelyen Lengl Zoltán.
 
Az idén az új lakások ára jelentősen, a használtaké mérsékelten emelkedett országszerte.
 
A programsorozaton ikonikus együttesek koncertfelvételeit láthatja és hallhatja a közönség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár