+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Felújították a sármelléki művelődési házat
2021. június 14. hétfő 11:49 - Sármellék
Felújították a sármelléki művelődési házat
Felújították a sármelléki művelődési házat. A Területi Operatív Program pályázatán 13 millió forintot nyert az önkormányzat, ebből kazánt és nyílászárót cseréltek, valamint szigetelték is az épületet. A korszerűsítéssel évi félmillió forint energiaköltséget takarít meg a település. Az egykori pártházban több civil szervezet és egy tanulási központ is működik.

A sármelléki művelődési ház az ’50-es években épült, akkor még pártházként működött. A közösségi épületet 20 éve újították fel utoljára, de akkor szigetelést nem kapott. Az önkormányzat 2017-ben pályázott a korszerűsítésre. 13 millió forint támogatásból a homlokzatot és a födémet is szigetelték, kicserélték a nyílászárókat, a mozgáskorlátozottak számára rámpát építettek, illemhelyet létesítettek, a fűtést pedig egy új kazánnal korszerűsítették. Az energetikai beruházásnak köszönhetően mintegy 70 százalékkal csökkent az éves gázfelhasználás az épületben.

Horváth Tibor polgármester: „Ezzel a felújítással közel 500 ezer forint éves megtakarítást fog eredményezni. Ez önkormányzatunk számára nagyon fontos, hiszen minden pénzre szüksége van az önkormányzatnak jelen pillanatban is. Én úgy gondolom, hogy így a környezettudatos települések közé léphettünk, mert ez is egy környezettudatos megvalósítás lesz.” 

A felújított művelődési ház ünnepélyes átadásán Manninger Jenő elmondta, a Területi Operatív Program pályázata szigorú előírásokat és megtérülési mutatókat követelt meg. Ezeket sikerrel teljesítette a projekt. A térség országgyűlési képviselője kifejtette, Sármellék népszerű település, ahol folyamatosan újulnak meg az önkormányzati épületek.

„Az a tervünk, hogy az uniós támogatások felhasználásával - amiből Sármellék is részesedik a legnagyobb beruházás itt az iskola, amely folyamatban van, azt egészíti ki a Magyar falu program beruházásai – az önkormányzati infrastruktúrát, az épületeket egy-két éven belül korszerűvé lehet varázsolni; iskolákat, óvodákat, művelődési házakat” - mondta köszöntőjében a térség országyűlési képviselője. 

A politikus hozzátette, a repülőtér tulajdonjogi rendezése után lehívhatóak lesznek a kormányzati pénzek és ott is beindulhat a fejlesztés.

A sármelléki művelődési ház sokak által látogatott és használt épület. Itt működik a Nyitok Oktatási Központ, amely az egész életen át tartó tanulást szolgálja. Emellett a volt pártház a civil szervezetek találkozóhelye; a borbarátok, sportolók és nyugdíjas klubok is itt tartják az összejöveteleket.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Három napon át kóstolhattak ropogósra sült halakat a rendezvényre látogatók.
 
A Nemzeti Kör kezdeményezésére szerveztek sétát, ahol tisztelegtek a családtagok előtt.
 
Az ország több pontjáról és külföldről is érkeztek háromkerekű motorosok Keszthelyre.
 
Idén nyáron is megerősített szolgálattal tartják fenn a közbiztonságot a balatoni településeken.
 
A húsz éve történt zarándokok tragédiájára emlékeztek.
 
50 fiatal segíti a rendőrség munkáját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár