+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A fiatalok védelmében
2021. június 11. péntek 19:03 - Keszthely
A fiatalok védelmében
A Balaton Színházban tartotta bemutatkozó rendezvényét a keszthelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. A programon – melynek célja a nyári időszak előtt felhívni a veszélyekre a figyelmet - pedagógusok és a téma szakemberei mellett szülők és nagyszülők is részt vettek.

Keszthely város alpolgármestere, Vozár Péterné a keszthelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum rendezvényén köszöntötte a résztvevőket. Az alpolgármester kiemelte, nagyon fontos, hogy a lakosságot érintő problémák megoldásába, ne csak a szakembereket vonja be az önkormányzat, hanem a magát az érintetteket. A pedagógusokat, szülőket és nagyszülőket is. A résztvevők több témában hallhattak előadásokat. Többek között a gyermekek, fiatalok lelki egészségének megtartásáról, annak szerepéről, a gyermeknevelés szabályairól. Jelentős, napi problémát vet fel a fiatalkori szenvedélymagatartás is. A betegség kialakulásának fázisairól, a kontrollált szerhasználatokról és a figyelmeztető jelekről és a kortár csoport hatásairól tartott előadást az Egészségfejlesztési Iroda szakembere. A legnagyobb tényező a drogfogyasztás problémájának megoldásában azonban a prevenció. Jakabfi László óvodai és iskolai szociális segítő beszélt a krízishelyzetben élők társadalmi hatásairól és a jelenlévőknek bemutatta a Család-és Gyermekjóléti Szolgálat tevékenységét. Jakabfi kiemelte, a drogok jelen vannak az életünkben. Mindig beszélni kell róla, mint veszélyről.

"Jelen van az iskolákban, a családokban, mindenhol ,beszivárgott már az életünkbe. A prevenció a legelsődlegesebb ebben a témában, hogy el tudjuk mondani azt, hogy mitől, milyen következményekkel jár. Ugye a KEF most szakítani akar azzal a hagyománnyal, hogy a drogfogyasztásnak az iskolai bemutatása, vagy a társadalmi bemutatása mindenképpen a démonizáláson alapuljon, hanem elsődlegesen olyan prevenciós tevékenységeket akarunk véghez vinni, amivel a gyerekeknek az érzelmi intelligenciája fejlődik és ezáltal az önismeretük mellett védetté válnak azoktól a befolyásoló tényezőktől,amik a később a drogfogyasztásba vagy másba belevihetik őket."- mondta Jakabfi László.

Horváth Tamás mutatta be az Ifjúsági kerekasztalt és annak tevékenységét, melynek egyik fő feladata a helyi fiatalok és a városvezetés közötti párbeszéd és kölcsönös információ áramlás elősegítése.

"Az Ifjúsági kerekasztal nem csak pozitív, hanem negatív dolgokkal is foglalkozik. Én 2019-ben ugyanezért vállaltam el a KEF vezetését, mert úgy gondoljuk, hogy így megfelelően a szakmai gárdát össze tudjuk gyűjteni,és ez az esemény pont arra vetít rá, mivel lassan vége az iskolának. Így az iskolából kijövő diákok és ugyanúgy a szülők is tudnak egy platformot biztosítani nekünk is és nekik is. S ha bármilyen problémájuk van, tudnak hová fordulni."- mondta el Horváth Tamás, a Keszthelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke.

A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum honlap és szórólapok segítségével ad tájékoztatást azokról a partnerekről, akihez fordulhatnak segítségért a családok és a fiatalok.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
18 év után volt ma ismét papszentelés Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.
 
A Budapesti Fesztiválzenekar adott nagysikerű koncertet a szentélyben.
 
A Keszthely Város Tortája verseny első helyezettjeinek kreációi már most nagyon népszerűek.
 
Egy hársfát ültettek el a Helikon emlékmű mögötti területen a diákok és tanáraik.
 
A lehetőségekről és az aktualitásokról tartottak konferenciát a MATE Georgikon Campusán.
 
A győztes mellett 4 különdíjat is kiosztott a zsűri, az eredményhirdetés Balatonföldváron zajlott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár