+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Irány a fedélzet!
2021. június 9. szerda 15:15 - Keszthely
Irány a fedélzet!
A vitorlázás szépségeire és a Balaton, mint természeti kincs fontosságára hívta fel a figyelmet két keszthelyi egyesület. Vitorlás nyílt napot hirdetett a Keszthelyi Túravitorlás Club és a Keszthelyi Yacht Club. 150 keszthelyi és környékbeli gyerek szállhatott fedélzetre. Az akciónak az is célja volt, hogy utánpótlást toborozzanak.

Sok gyerek először léphetett egy vitorlás fedélzetére. Tehették mindezt a Keszthelyi Túravitorlás Club és a Keszthelyi Yacht Club jóvoltából. Az egyesületek a Magyar Vitorlás Szövetség kezdeményezéséhez csatlakozva szeretnék ilyen módon népszerűsíteni a sportágat.

„Annak ellenére, hogy itt élünk, nagyon sokan nem használják ki ezt a lehetőséget, pedig karnyújtásnyira van, és ebben próbálunk egy utat mutatni, hogy igenis van arra lehetőség, hogy az alapjait elsajátítsuk ennek a sportágnak” - nyilatkozta Gárdos Péter, a Keszthelyi Túravitorlás Club elnöke. 

A rendezők célja, hogy felhívják a Balaton-parton élő fiatalok figyelmét páratlan kulturális és természeti kincsünk értékeire, védelmének fontosságára és a vitorlázás szépségére. A gyerekek csörlőzhettek, vitorlát bonthattak vagy kormányozhattak is. Több ok miatt is élvezték a balatoni vitorlázását. 

„Bele lehet lógatni a lábadat a vízbe, meg lehet látni a szép tájat is”

A keszthelyi és környékbeli iskolákból, mintegy 150 tanuló vett részt a nyílt napon. Az esemény további célkitűzése, hogy a Keszthelyi Yacht Club utánpótlás-nevelését népszerűsítsék. Az egyesület az utóbbi években e téren fellendülést tapasztal, köszönhetően a Magyar Vitorlás Szövetség támogatásának, programjainak is. Három hajóosztályban kezdték el az idei versenyszezont.

Buzás Attila szervező, a KYC tagja: „Erős 15 fős csapatunk van, akik a teljes versenyévadot vállalták, ami nem kevés. Ez nagyon sok versenynapot jelent, hogyha vesszük azt a 8-10 versenyt/év megszorozva három nappal, tehát ez egy komoly vállalás.”

A versenyzők mögött van egy erős bázis, akik heti rendszerességgel járnak a kikötőbe. Ők adják az alapját az utánpótlásnak. Az egyesület tagjai szeretnék, hogy felnőttek is megtapasztalják a KYC szellemiségét. A vitorlázók célja, hogy a városban élő polgárok elérhető áron használhassák ki a Balaton adta lehetőségeket.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
18 év után volt ma ismét papszentelés Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.
 
A Budapesti Fesztiválzenekar adott nagysikerű koncertet a szentélyben.
 
A Keszthely Város Tortája verseny első helyezettjeinek kreációi már most nagyon népszerűek.
 
Egy hársfát ültettek el a Helikon emlékmű mögötti területen a diákok és tanáraik.
 
A lehetőségekről és az aktualitásokról tartottak konferenciát a MATE Georgikon Campusán.
 
A győztes mellett 4 különdíjat is kiosztott a zsűri, az eredményhirdetés Balatonföldváron zajlott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár