+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Irány a fedélzet!
2021. június 9. szerda 15:15 - Keszthely
Irány a fedélzet!
A vitorlázás szépségeire és a Balaton, mint természeti kincs fontosságára hívta fel a figyelmet két keszthelyi egyesület. Vitorlás nyílt napot hirdetett a Keszthelyi Túravitorlás Club és a Keszthelyi Yacht Club. 150 keszthelyi és környékbeli gyerek szállhatott fedélzetre. Az akciónak az is célja volt, hogy utánpótlást toborozzanak.

Sok gyerek először léphetett egy vitorlás fedélzetére. Tehették mindezt a Keszthelyi Túravitorlás Club és a Keszthelyi Yacht Club jóvoltából. Az egyesületek a Magyar Vitorlás Szövetség kezdeményezéséhez csatlakozva szeretnék ilyen módon népszerűsíteni a sportágat.

„Annak ellenére, hogy itt élünk, nagyon sokan nem használják ki ezt a lehetőséget, pedig karnyújtásnyira van, és ebben próbálunk egy utat mutatni, hogy igenis van arra lehetőség, hogy az alapjait elsajátítsuk ennek a sportágnak” - nyilatkozta Gárdos Péter, a Keszthelyi Túravitorlás Club elnöke. 

A rendezők célja, hogy felhívják a Balaton-parton élő fiatalok figyelmét páratlan kulturális és természeti kincsünk értékeire, védelmének fontosságára és a vitorlázás szépségére. A gyerekek csörlőzhettek, vitorlát bonthattak vagy kormányozhattak is. Több ok miatt is élvezték a balatoni vitorlázását. 

„Bele lehet lógatni a lábadat a vízbe, meg lehet látni a szép tájat is”

A keszthelyi és környékbeli iskolákból, mintegy 150 tanuló vett részt a nyílt napon. Az esemény további célkitűzése, hogy a Keszthelyi Yacht Club utánpótlás-nevelését népszerűsítsék. Az egyesület az utóbbi években e téren fellendülést tapasztal, köszönhetően a Magyar Vitorlás Szövetség támogatásának, programjainak is. Három hajóosztályban kezdték el az idei versenyszezont.

Buzás Attila szervező, a KYC tagja: „Erős 15 fős csapatunk van, akik a teljes versenyévadot vállalták, ami nem kevés. Ez nagyon sok versenynapot jelent, hogyha vesszük azt a 8-10 versenyt/év megszorozva három nappal, tehát ez egy komoly vállalás.”

A versenyzők mögött van egy erős bázis, akik heti rendszerességgel járnak a kikötőbe. Ők adják az alapját az utánpótlásnak. Az egyesület tagjai szeretnék, hogy felnőttek is megtapasztalják a KYC szellemiségét. A vitorlázók célja, hogy a városban élő polgárok elérhető áron használhassák ki a Balaton adta lehetőségeket.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus