+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Díjazták a kultúrában kimagasló gyermekeket
2021. június 8. kedd 14:29 - Keszthely
Díjazták a kultúrában kimagasló gyermekeket
A kultúra személyiséggé varázsol mindenkit, aki foglalkozik vele – hangzott el a kultúrában kimagasló gyermekek köszöntésén Keszthelyen. A város önkormányzata és a Goldmark Károly Művelődési Központ minden évben elismeri azoknak az általános iskolás diákoknak a tevékenységét, akik tanulmányaik mellett kiemelkedő eredményeket érnek el különböző művészeti ágakban vagy tanulmányi versenyeken. A 78 diák köszöntésére hétfőn délután került sor.

A zene, a tánc, az irodalom és számos más művészeti ágban nyújtott kiemelkedő teljesítményt ismerték el Keszthelyen. A város oktatási intézményeiben tanuló diákok közül sokan áldozzák a szabadidejüket arra, hogy a kultúra valamely területén jeleskedjenek. Sok diák szaval, énekel vagy zenél, de többen tanulmányi versenyeken csillogtatják meg a tehetségüket. A siker érdekében befektetett munkát értékelte Keszthely önkormányzata és a Goldmark Károly Művelődési Központ vezetése.   

„Évek óta az iskolai énekkar tagja vagyok és az iskolai ünnepségeken sokszor verset mondok, valamint évekkel ezelőtt tanulmányi versenyeken is indultam." - mondta a Csány-Szendrey Általános Iskola és AMI tanulója, Katona Léna.

„Nagyon jól éreztem magam, azért mentem a versenyre, mert szeretem összemérni a tudásomat más emberekkel és szeretek új dolgokat tanulni.” - tette hozzá az Egry József Általános Iskola diákja, Kaszás Péter.

A kultúrában kimagasló gyermekeket karácsony környékén szokták köszönteni Keszthelyen. Most a pandémia miatt a tavalyi ünnepség elmaradt, ezt hétfőn pótolták a Balaton Színház Simándy termében. A fiatalok az oklevél mellé a frissen megjelent Kincses Keszthely című kötetet vehették át, amelyet Csengei Ágota állított össze.

Az átadón Vozár Péterné alpolgármester elmondta, a gyerekek sikeréért a pedagógusokat és a szülőket is köszönet illeti. Hozzátette, a kultúra személyiséggé varázsolja azokat, akik foglalkoznak vele.       

„Nagyon fontos, hogy példát mutassanak azoknak a gyerekeknek, akik ezzel nem foglalkoznak, ugyanakkor fontos, hogy megdicsérjük külön őket, hogy a saját munkájukon, a tanuláson kívül még egyéb művészeti ágakkal is foglalkoznak. Nem csak jelen pillanatban fontos, hanem a további életükben is fontos, hogy kultúraszerető, ismerő fiatalok legyenek, akik majd aztán a további generációkat is így fogják nevelni.” - emelte ki Keszthely alpolgármestere.

A kultúrában kimagasló gyermekeket a hagyomány szerint tortával köszönti a Goldmark Károly Művelődési Központ. Ez most a járvány miatt elmaradt, helyette a Hahó együttes koncertjével ajándékozták meg öt keszthelyi általános iskola diákjait.        

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
18 év után volt ma ismét papszentelés Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.
 
A Budapesti Fesztiválzenekar adott nagysikerű koncertet a szentélyben.
 
A Keszthely Város Tortája verseny első helyezettjeinek kreációi már most nagyon népszerűek.
 
Egy hársfát ültettek el a Helikon emlékmű mögötti területen a diákok és tanáraik.
 
A lehetőségekről és az aktualitásokról tartottak konferenciát a MATE Georgikon Campusán.
 
A győztes mellett 4 különdíjat is kiosztott a zsűri, az eredményhirdetés Balatonföldváron zajlott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár