Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Díjazták a kultúrában kimagasló gyermekeket
2021. jún. 8. kedd | Keszthely
Díjazták a kultúrában kimagasló gyermekeket
A kultúra személyiséggé varázsol mindenkit, aki foglalkozik vele – hangzott el a kultúrában kimagasló gyermekek köszöntésén Keszthelyen. A város önkormányzata és a Goldmark Károly Művelődési Központ minden évben elismeri azoknak az általános iskolás diákoknak a tevékenységét, akik tanulmányaik mellett kiemelkedő eredményeket érnek el különböző művészeti ágakban vagy tanulmányi versenyeken. A 78 diák köszöntésére hétfőn délután került sor.

A zene, a tánc, az irodalom és számos más művészeti ágban nyújtott kiemelkedő teljesítményt ismerték el Keszthelyen. A város oktatási intézményeiben tanuló diákok közül sokan áldozzák a szabadidejüket arra, hogy a kultúra valamely területén jeleskedjenek. Sok diák szaval, énekel vagy zenél, de többen tanulmányi versenyeken csillogtatják meg a tehetségüket. A siker érdekében befektetett munkát értékelte Keszthely önkormányzata és a Goldmark Károly Művelődési Központ vezetése.   

„Évek óta az iskolai énekkar tagja vagyok és az iskolai ünnepségeken sokszor verset mondok, valamint évekkel ezelőtt tanulmányi versenyeken is indultam." - mondta a Csány-Szendrey Általános Iskola és AMI tanulója, Katona Léna.

„Nagyon jól éreztem magam, azért mentem a versenyre, mert szeretem összemérni a tudásomat más emberekkel és szeretek új dolgokat tanulni.” - tette hozzá az Egry József Általános Iskola diákja, Kaszás Péter.

A kultúrában kimagasló gyermekeket karácsony környékén szokták köszönteni Keszthelyen. Most a pandémia miatt a tavalyi ünnepség elmaradt, ezt hétfőn pótolták a Balaton Színház Simándy termében. A fiatalok az oklevél mellé a frissen megjelent Kincses Keszthely című kötetet vehették át, amelyet Csengei Ágota állított össze.

Az átadón Vozár Péterné alpolgármester elmondta, a gyerekek sikeréért a pedagógusokat és a szülőket is köszönet illeti. Hozzátette, a kultúra személyiséggé varázsolja azokat, akik foglalkoznak vele.       

„Nagyon fontos, hogy példát mutassanak azoknak a gyerekeknek, akik ezzel nem foglalkoznak, ugyanakkor fontos, hogy megdicsérjük külön őket, hogy a saját munkájukon, a tanuláson kívül még egyéb művészeti ágakkal is foglalkoznak. Nem csak jelen pillanatban fontos, hanem a további életükben is fontos, hogy kultúraszerető, ismerő fiatalok legyenek, akik majd aztán a további generációkat is így fogják nevelni.” - emelte ki Keszthely alpolgármestere.

A kultúrában kimagasló gyermekeket a hagyomány szerint tortával köszönti a Goldmark Károly Művelődési Központ. Ez most a járvány miatt elmaradt, helyette a Hahó együttes koncertjével ajándékozták meg öt keszthelyi általános iskola diákjait.        

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 13. csütörtök 19:15 | Keszthely
Papp Endre József Attila-díjas író, irodalomtörténész volt a vendége annak az író-olvasó találkozónak, mely az Ünnepi Könyvhetet nyitotta Keszthelyen.
| 2024. jún. 3. hétfő 19:15 | Keszthely
Keszthely testvértelepüléséről, Batumiból érkezett táncosok és énekesek szórakoztatták a közönséget.
| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
A fődíjasok gálája zárta a Helikoni Ünnepségeket.
| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
Manninger Jenő polgármester értékelt a Híradó Pluszban.
| 2024. ápr. 26. péntek 19:15 | Keszthely
A kategóriákban mintegy száz iskola diákja mutatta be tudása legjavát.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.