+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bezárt a NépmesePont
2021. június 3. csütörtök 16:31 - Keszthely
Bezárt a NépmesePont
Lejárt a pályázat, így három év után bezárja kapuit a NépmesePont. Az elmúlt évek során számos mesemondással, foglalkozásokkal, koncertekkel örvendeztették meg a keszthelyi és környékbeli családokat. A közösségi térben óvodás és iskolás csoportokat is fogadtak és vendégelőadóknak is teret adtak. A városvezetés bízik benne, hogy a kialakított termek továbbra is programok helyszínei lesznek.

Színes programokkal várták a családokat a NépmesePont záró rendezvényére. A Goldmark Károly Művelődési Központ udvarán megelevenedtek a népi játékok az apróságok nagy örömére. Emellett koncerttel is kedveskedtek a legkisebbeknek. A NépmesePont nagy népszerűségnek örvendett az elmúl években a kisgyerekes családok körében. A szülők szívesen vitték mese- és kézműves foglalkozásra a gyerekeket.  

„Mi idestova három éve járunk a NépmesePontba, még gyesen voltunk a kisfiammal otthon, amikor a tudomásunkra jutott ennek a helynek a létezése. Számunkra nagyon fontos a mese, a meseolvasás, így jutottunk el erre a helyre. Nagyon sok mindenkivel találkoztunk, folyamatosan változó volt a nézőközönség, a vendégközönség.” - mondta egy szülő, Hevérné Felföldi Andrea.

A NépmesePont 2018 májusában nyitotta meg a kapuit. A Goldmark Károly Művelődési Központ az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán nyert 80 millió forintot, ebből valósították meg a közösségi teret. Az elmúlt három év során számos színes programot szerveztek. Rendszeresek voltak a meseolvasások és a kézműves foglalkozások, de koncertekkel, színdarabokkal is kedveskedtek a gyerekeknek. A NépmesePont üzemeltetése a foglalkozásvezetőknek is nagy élmény volt.

„Jártunk ugye a Hagyományok Házába képzésre, ahol megtanultuk, hogy a hagyományos mesemondásnak mi a lényege, ez hatalmas élmény volt. Olyan emberekkel meg előadókkal találkozni és tőlük tanulni, akik ebben nagyon benne vannak. Ezzel átszellemülve, ezt így mind hoztuk mindig magunkkal ide a NépmesePontba és azt hiszem, hogy próbáltunk ennek értelmében dolgozni.” - tájékoztatott Tóth Adél, a NépmesePont foglalkozásvezetője.

A NépmesePont nem csak a családoknak, hanem iskolai és óvodai csoportoknak is kínált foglalkozásokat. A közösségi tér célja a népmesekincs népszerűsítése és a gyermekek kompetenciafejlesztése volt. A foglalkozásvezetők a különböző programok során felhasználták a termek dekorációját is, ezek köré is történeteket szőttek, játékokat alkottak. A NépmesePont fontos színtér volt a város életében.      

„Több alkalommal vettünk részt programokon a kisunokákkal és mindig nagyon élveztük. Most a záró rendezvényre is eljöttünk együtt, de bízom benne és nagyon remélem és kérem is a Goldmark vezetését, hogy a programok azért ne maradjanak abba, hiszen a hely adott, gyönyörű környezet van, szépen kifestve a helyiségek, a foglalkozások anyaga megvan.” - emelte ki Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere.

A záró rendezvényen Keszthely alpolgármestere elmondta, a mese nagyon fontos a gyerekek életében. Hozzátette, bár a rendszeres foglalkozások most megszűnnek a NépmesePontban, bízik benne, hogy időről időre megnyitja kapuit a hely egy-egy program erejéig.

Regman Karola - Keszthelyi TV               

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
18 év után volt ma ismét papszentelés Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.
 
A Budapesti Fesztiválzenekar adott nagysikerű koncertet a szentélyben.
 
A Keszthely Város Tortája verseny első helyezettjeinek kreációi már most nagyon népszerűek.
 
Egy hársfát ültettek el a Helikon emlékmű mögötti területen a diákok és tanáraik.
 
A lehetőségekről és az aktualitásokról tartottak konferenciát a MATE Georgikon Campusán.
 
A győztes mellett 4 különdíjat is kiosztott a zsűri, az eredményhirdetés Balatonföldváron zajlott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár