+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jelentős fejlesztések a balatoni strandokon
2021. május 31. hétfő 19:03 - Gyenesdiás
Jelentős fejlesztések a balatoni strandokon
A Kisfaludy turisztikai fejlesztési program strandfejlesztési támogatásával jelentős fejlesztéseket tudtak véghezvinni az önkormányzatok a fürdőhelyeken. Erről tartott sajtótájékoztatót a Diási Játékstrandon négy település, Keszthely, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy és Balatongyörök polgármestere, amelyen jelen volt Manninger Jenő országgyűlési képviselő is.

A kormány minden támogatást megadott a balatoni strandok nyári felkészüléséhez. A kormányzat célkitűzése az, hogy minél többen kereshessék fel a szezonban a Balatont - mondta Manninger Jenő országgyűlési képviselő azon a sajtótájékoztatón, amelyen jelen volt a négy zalai település vezetője Gyenesdiás kedvelt családbarát strandján.

"A strandolás nagyon népszerű és a strandok fejlesztése mindenki számára hasznos és így a négy település itt Zala megyében, Keszthelytől Balatongyörökig fejleszti a strandokat a kormányzat támogatásával és a kormányzat kidolgozott a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül olyan elveket amelyeket figyelembe vesznek."- mondta el Manninger Jenő országgyűlési képviselő.

2021.évi szezonra elsősorban a kiszolgáló helyiségek fejlesztésére összpontosítottak. Keszthely mindhárom strandján, június 12-től várják a látogatókat. Jelentős beruházást hajtottak végre az elmúlt hónapokban. Többek között megépült a Balaton legnagyobb vízi játéktere is.

"Ezek a fejlesztések mind azt szolgálják, hogy az ide érkező vendégek és az itt lakó emberek minél komfortosabb és kényelmesebb körülmények között tudják eltölteni a szabadságukat. Fontos megemlíteni, hogy a három strandon felül a tavalyi évben nyitottuk meg nagyon-nagy sikerrel egy kutyás fürdető helyet."- adott tájékoztatást Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

Gyenesdiás többször megkapta a Balaton családbarát strandja címet és tavaly a járványhelyzet legfelkészültebb strandjának titulálta a fürdőhelyet a Kék Hullám minősítés zsűrije. Gál Lajos polgármester elmondta:"Ennek megfelelően alakítottuk a Magyar Turisztikai Ügynökség segítségével a fejlesztéseinket és idén is gondoskodtunk mind  a vizesblokkok, mind az öltözők meglétéről. A biztonságos bejárásról a Balatonba és mindazokról az árnyékolás feltételeiről ami még inkább lehetőséget ad a nagycsaládoknak, hogy hosszabb időt töltsenek a strandunkon."

Mind a négy településen több hektáros strandok várják a fürdőzőket. Az üzemeltető önkormányzatok közül Vonyarcvashegy területet is bővített.

"Több mint öt hektáros strandunk van, egy ingyenes parkolással és még most egy több 2200 négyzetméter vontunk a strand területébe, hogy még több élményt adó elemet tudjunk elhelyezni az egész évben nyitva tartó, több generációs találkozási centrumnak a strandunkra. Nagyon sok fejlesztésünk van ami főleg családbarát és sport terén lett létrehozva. Ami azt jelenti, hogy most átadtuk a baba-mama szobánkat ,ami egész évben nyitva van."- mondta Vonyarcvashegy polgármester,Pali Róbert.

Kiszolgáló helyiségek, játszóterek, pihenőpadok és zöldfelületek újultak meg a szezonra a szabadtéri fürdőhelyeken. Van, ahol a strandnyitásig még folynak a munkálatok.

"Balatongyörökön két fürdővel, szabadvízi fürdővel várjuk a vendégeket. Az egyik a községi strand, másik a szépkilátói strand ami tavaly év végén nyílott meg és idén már várni fogja a vendégeket. Mind  a két strandon nagy vizes blokkok fejlesztések folynak jelenleg, mind a kettő a strand nyitásra el fog készülni. A nagy közösségi strandunkkal június közepén a kisebbik strandunkkal július első napjaiban fogunk elindulni."- adott tájékoztatást Biró Róbert Balatongyörök polgármester.

Bár az időjárás  és a víz hőmérséklet nem kedvez még fürdőzésnek a  zalai Balaton-part strandjai felkészülten várják a  vendégeket.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Szabó Zoltán egyetemi docens
 
Az akció célja elsősorban az, hogy megelőzzék a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak megsértését
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus