+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kilenc helyszínen kínáltak programokat a gyermekeknek
2021. május 31. hétfő 15:16 - Keszthely
Kilenc helyszínen kínáltak programokat a gyermekeknek
Rendhagyó gyermeknapot tartottak vasárnap Keszthelyen. A város megújult játszóterein különböző programokat szerveztek a családoknak. Volt bohócműsor, állatsimogató, kincskeresés és kézműves foglalkozás is. Emellett felavatták Kertváros legújabb játszóterét is a Keringő utcában. A szülők és a gyerekek is nagy örömmel fogadták a programokat.

Élettel teltek meg vasárnap a keszthelyi játszóterek. A város 9, nemrég megújult közösségi terén színes programkavalkád várta a családokat. Mivel a járványhelyzet miatt nem lehetett tudni, hogy szervezhetőek-e nagyobb programok, így Keszthely vezetése úgy döntött, hogy több kisebb attrakcióval várja a kicsiket és a nagyokat. A családok nagy örömmel fogadták az ötletet.

„A kislány nagyon szereti a játszóteret, főleg amióta megújult. Szerintem gyerekbarát lett a játszótér és a gyerekek szeretik, mert egyre több a gyerek szerintem a játszótereken. A programokat pedig izgalmasnak találtuk és ezért jöttünk el.” - mondta egy szülő, Kádárné Szoboszlai Marianna.

A családok élvezték a napsütéses időt, a gyerekek nagy örömmel vették birtokba a felújított vagy sok esetben lecserélt játékokat. Emellett azonban zenés és kézműves foglalkozás is várta a kicsiket. A programszervezésbe több intézmény is bekapcsolódott, a Balatoni Múzeum, a városi könyvtár is kínált programokat. A Római úti játszótéren kreatív akadálypálya várta az ovisokat, a feladat gyerekeknek és szülőknek egyaránt tetszett.

„Szokásos kis játékra jöttünk volna ki. Ez az úgynevezett kéttornyos játszótér amióta föl lett újítva, rendszeresen járunk ide. Ez egy meglepetés volt nekünk, hogy most ilyen kis szerveződés van, úgyhogy Olívia nagyon élvezi, úgyhogy nekünk ez nagyon pozitív élmény volt.” - tette hozzá egy másik szülő, Fehér György.

Az elmúlt egy évben nem csak játszótereket újítottak fel Keszthelyen, hanem teljesen újat is építettek. A kertvárosi Keringő utcában létesült új közösségi tér, ez régi álma volt az ott lakóknak. Az új játszóteret gyermeknap alkalmából, ünnepélyes keretek között avatták fel. Nagy Bálint, Keszthely polgármestere elmondta, fontos volt, hogy a lakók kéréseinek és a gyerekek igényeinek megfelelő játszóterek jöjjenek létre. Hozzátette, a kertvárosi közösségi tér kialakításában fontos szerepet játszott Dr. Ifi Ferenc.

„Bízom benne őszintén, hogy nagyon sok kisgyerek fog nagyon sok boldog pillanatot eltölteni majd a következő években. Illetve egy nagyon fontos dolgot szeretnék ez úton is megemlíteni. Ennek a játszótérnek, közösségi térnek a létrehozásában Ifi Feri képviselő kollégám nagyon sokat tett még annak idején. Szegény ma már nem lehet velünk és nem lehet itt az átadásán, de mindenképpen meg kell említsem az ő nevét, hiszen ő nagyon jelentős munkát vitt véghez annak érdekében, hogy az az új tér meg tudjon alakulni.” - tájékoztatott Keszthely polgármestere.

A város elöljárói a délután során végigjárták a keszthelyi játszótereket és gyümölccsel kedveskedtek  a fiataloknak. A rendhagyó gyermeknap nagy élmény volt szülőknek és gyerekeknek egyaránt.            

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
18 év után volt ma ismét papszentelés Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.
 
A Budapesti Fesztiválzenekar adott nagysikerű koncertet a szentélyben.
 
A Keszthely Város Tortája verseny első helyezettjeinek kreációi már most nagyon népszerűek.
 
Egy hársfát ültettek el a Helikon emlékmű mögötti területen a diákok és tanáraik.
 
A lehetőségekről és az aktualitásokról tartottak konferenciát a MATE Georgikon Campusán.
 
A győztes mellett 4 különdíjat is kiosztott a zsűri, az eredményhirdetés Balatonföldváron zajlott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár