+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Gyermekorvosi rendelőt adtak át Gyenesdiáson
2021. június 1. kedd 19:11 - Gyenesdiás
Gyermekorvosi rendelőt adtak át Gyenesdiáson
Átadták Gyenesdiás, Vonyarcvashegy és Balatongyörök közös, újonnan épült gyermekorvosi és védőnő szolgálati rendelő intézetét. Az új létesítmény mellett megújult a két gyenesdiási körzet háziorvosi rendelője is. A 117 millió forintos beruházás, jelentős önkormányzati önerő mellett a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával valósult meg. A gyermekorvosi rendelőt és a megújult körzeti rendelőket ünnepélyes keretek között adták át pénteken.

A Gyermekegészségügyi szolgáltatások fejlesztése Gyenesdiáson elnevezésű pályázattal jelentős összegű támogatást nyert gyermekorvosi rendelő megépítésére a nagyközség. Három település, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy és Balatongyörök gyermekgyógyászati ellátása valósult meg a beruházással, korszerű környezetben.

"Közel 800 gyermeket látunk el jelenleg, de nap mint nap emelkedik ez a szám és növekvő újszülött létszám és az egyre többen érkező gyermeklétszám ezt csak bővíti. Lassan három éve leszek itt a körzetben gyermekorvosként, ami hatalmas nagy feladat. S ez, hogy átköltöztünk az új rendelőbe ez hihetetlen öröm számunkra."- mondta Dr.Világos Eszter gyermekorvos.

A gyermekorvosi rendelő nem csak külsőben, hanem orvosi eszközök tekintetében is kiemelkedő. Barátságos, hangulatos várót, vizsgálót, fektetőt és kiszolgáló helyiségeket alakítottak kis az épületben. A Magyar falu programban 3 millió forintot nyertek eszközbeszerzésre. Megoldódott a két háziorvosi körzet rendelőinek problémája is. A rendelőket is felújították. A több mint 30 éves épületben időszerűvé vált a megújítás.

"Történtek némi felújítások. Fűtéskorszerűsítés, de az alapokhoz, a nyílászárókhoz, a padozathoz, a gépészethez nem nyúltunk hozzá. Csak kisebb javítások történtek.2013 óta Barta Rita doktornővel közösen rendeltünk ebben az egy rendelőben, közel 3500 beteget láttunk el. "- adott tájékoztatást Dr. Vajda Gábor háziorvos.

Az elmúlt időszakban a településen nagy mértékben megnőtt az letelepült családok száma és nagy szükség volt egy önálló, gyermekellátást biztosító rendelőre - mondta a gyermekorvosi létesítmény átadásán Manninger Jenő országgyűlési képviselő. Manninger Jenő kiemelte továbbá:" Több évtizedes fejlődés volt Gyenesdiáson, ezért több rendelőre is van szükség és a gyermekorvosi rendelő így épült meg Területi Operatív Programmal. Egyrészt egy uniós területi program finanszírozásából, másrészt az önkormányzat támogatásával."

Gál Lajos Gyenesdiás polgármestere az épület átadásán mondta el, hogy a szolgáltató komplexum régi adóssága volt a településnek. Egyben bizonyítéka a a szomszédos településekkel való jó kapcsolatnak.

"A három település együtt gondolkodik abban, hogy a zalai Balaton-partok biztonságosak legyenek a főszezonra és természetesen a gyermekeink egészségmegőrzésénél fontosabb dolog nincsen,éppen ezért gondoltuk hogy mindenképpen egy pályázat segítségével, ami 49 millió forintot tett ki és közel 67 millió Ft hozzáadott önerővel kialakítunk egy olyan rendelőt,komplex rendelőt ami a jövőben még a fogászati szakrendelésre is lehetőséget teremt."- mondta Gál Lajos.

A háziorvosi rendelőkben megújultak a falak a nyílászárók. Új padozatot és bútorokat kaptak a várók, vizsgálók és szociális helyiségek. Vizsgáló és rehabilitációs szobával is bővült a betegellátás. Gyenesdiáson korszerű környezetben, jó felszereltség mellett már két rendelőben folyhat a betegek gyógyítása.

Hegedüs Éva -Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár