+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Több újdonság is várja a strandolókat Keszthelyen
2021. május 28. péntek 17:19 - Keszthely
Több újdonság is várja a strandolókat Keszthelyen
A tervek szerint június 12-én nyitnak hivatalosan a keszthelyi strandok, így az üzemeltető VÜZ Kft. folyamatosan végzi a karbantartási, felújítási munkákat. Az idén mindhárom strandon megújultak a vizesblokkok, a Városi Strand vízi vidámparkkal bővült, a Helikon Strandon pedig teljes körűen megújult a fogadóépület. A strandbelépők árai idén sem változnak.

Folyamatosan zajlanak a munkálatok a keszthelyi strandokon. A VÜZ Kft. mindent megtesz azért, hogy június közepén elkezdhessék a szezont és megnyithassák a strandokat a fürdőzni vágyók előtt. A Városi Strandon számos beruházást hajtottak végre az elmúlt évben. Elkészült egy korszerű vizesblokk, amelyben baba-mama szoba is várja a kisgyerekkel érkezőket. Emellett épül a csúszda is, valamint a Balaton legnagyobb vízi vidámparkját is birtokba vehetik az érdeklődők az idei szezonban.    

„A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával rengeteg fejlesztést sikerült végrehajtanunk. Megújult a kabinház, megújultak az illemhelyek, baba-mama helyek alakultak ki mindhárom strandon. Nagyon nagy fejlesztések ezek, nagyon nagy léptékűek, amik már nagyon ráfértek a strandokra. Nagyon köszönjük ezt a lehetőséget. Valószínű, hogy normál üzemmel tudunk elindulni, a COVID helyzet miatt kiadott kormányhivatali és NNK-s támogatás alapján sem létszámkorlátozásra nem kell számítani, sem kötelező maszkviselésre a strandokon.” - tájékoztatott Csendes Antal, a VÜZ Nonprofit Kft. fürdőüzemeltetési részlegvezetője.

A Szigetfürdő új fakorlátokat kapott, ezek ugyanis már nagyon rossz állapotban voltak, így cserére szorultak. Zajlik a térkövezés is a Városi Strandon, és nem csak a központi, hanem a hátsó vizesblokk is megújul.

A Helikon Strandon szintén térköveznek, itt teljes körűen felújították a fogadóépületet. Emellett a mosdókat is korszerűsítették és baba-mama szobákat is kialakítottak. A pályázatos beruházások mellett a szokásos karbantartásokat is elvégzik a VÜZ munkatársai.    

„Rengeteg festési munkálatot hajtunk most végre. Most, hogy a VÜZ szakiparral is bővült, így sokkal egyszerűbb volt a feladatunk, ezek a szakipari brigádok tudtak jönni és besegíteni nekünk. Így a festés is nyilván csak az anyagárba került a cégnek, ami nagyon nagy segítség ismételten. A kabinok kialakításánál kell még itt nekünk kis apró simításokat végeznünk, fűnyírással vagyunk megcsúszva. Sajnos az időjárás nagyon nehezen engedett minket ezekre a szabadtéri munkálatokra.” - tette hozzá a részlegvezető.

A Libás strandon is voltak fejlesztések az elmúlt évben. Itt is vizesblokkokat újítottak fel, emellett pedig új öltözőkabinokat is kialakítottak, ezek építése még folyamatban van. A strandbelépők árai nem változnak idén sem, az üzemeltetők pedig kiemelt figyelmet fordítanak a fertőtlenítésekre. Ugyanakkor kérik a látogatókat a 1,5 méteres távolság betartására és a kézfertőtlenítők használatára. A keszthelyi strandok a tervek szerint június 12-én nyitnak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus