+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új esetkocsit kaptak a keszthelyi mentők
2021. május 28. péntek 17:13 - Keszthely
Új esetkocsit kaptak a keszthelyi mentők
Közel 50 millió forint értékű mentőautót kapott a Keszthelyi Mentőállomás. Ezzel a gépjárműpark átlagéletkora 5 év alá csökkent. Az átadón elhangzott, óriási köszönet illeti a mentőket a járványhelyzetben tanúsított megfeszített munkáért. Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója elmondta, nagy öröm, hogy Keszthelyen is a legkorszerűbb eszközökkel dolgozhatnak a mentők.

Új esetkocsit kapott a Keszthelyi Mentőállomás. A beszerzés része annak a támogatási csomagnak, amelyben a magyar kormány mintegy 35 milliárd forintot költött a mentők gépjármű- és eszközkorszerűsítésére az elmúlt 10 évben.

Az átadón Nagy Bálint hangsúlyozta, nagy öröm, hogy korszerűsödött a keszthelyi mentők eszközállománya. A város polgármestere hozzátette, hatalmas köszönet illeti a mentőket az elmúlt másfél évben tanúsított helytállásért.           

„Alapvetően minden olyan alkalom, amikor a Keszthelyi Mentőállomásra jöhetünk egy-egy fejlesztés miatt, az egy nagy öröm, hiszen egyben egy lehetőség is, hogy köszönetet mondjunk az itt dolgozó mentősöknek az egész éves munkájukért. Azt gondolom, egy ilyen időszak – most már talán mondhatjuk, hogy a vége felé – mint amilyen a járványidőszak volt az elmúlt évben, különösen megilleti az embereket a köszönet. Mi azt eddig is tudtuk, hogy a keszthelyi mentőállomás dolgozói nagyon jó szakmai felkészültséggel, hivatástudattal és jó szándékkal állnak a hivatásukhoz, a munkájukhoz, de nagyon fontos, hogy ezt segítse és kiegészítse a megfelelő technikai felszereltség is.” - emelte ki Keszthely polgármestere.

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője elmondta, az elmúlt másfél évben jelentősen megnövekedett a mentők leterheltsége és sokan közvetlenül is megtapasztalták a betegséget. Hozzátette, az egészségügy a járványhelyzetben is bizonyított, ez az elmúlt évek rendkívüli korszerűsítésének is köszönhető. Kiemelte, az elmúlt 10 évben teljesen megújult a mentőautó-állomány az egész országban.     

„Ez óriási dolog, hogyha belegondolunk abba, hogy 15 évvel ezelőtt még 13 éves kocsik futottak. Mindenki tudja, hogy a mentők rengeteget mennek, tehát tényleg nagyon fontos volt, hogy korszerű gépjárműállomány legyen, biztonságos legyen és a  felszereltsége is javult. Annak örülünk, hogy Keszthely is méltóképpen ezen a színvonalon szerepel, amit az is jelez, hogy most egy újabb mentőkocsit kapott a keszthelyi állomás.” - tette hozzá a térség országgyűlési képviselője.

Az új járműnek köszönhetően a keszthelyi mentőautók átlagéletkora 5 év alá csökkent, de országosan sem éri el a 7 évet, ami nemzetközi szinten is egyedülálló. A mentőautó esetkocsiként került be az állományba. Ezen mentőtiszt is szolgálatot teljesít, ez sokkal szélesebb spektrumú ellátást tesz lehetővé. A Keszthelyi Mentőállomás 2019-ben kapott utoljára új autót, a most átvett jármű annak a 82 mentőnek az egyike, amelyet idén országosan kiosztanak. Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója kifejtette, ezzel Keszthelyen is a legkorszerűbb eszközökkel végezhetik a munkájukat a mentők. 

„Mentőállományban nagyon jól állunk az autók tekintetében is, hiszen az elmúlt 10 évben több mint 1000 mentőautót vásároltunk kormányzati forrásból. Ez több mint 35 milliárd forintba került. Itt ennek egy újabb fejlesztését láthatjuk Keszthelyen, ez az idei 82 mentőautós beszerzésünknek az egyik első darabja érkezett ide Keszthelyre. Így most már itt Keszthelyen is gyakorlatilag öt év alatt van az átlagéletkora a mentőautóinknak, ami országosan is elmondható, 7 év fölött pedig csak tartalékállományban lévő autóink vannak, ami nem csak Magyarországon, de nemzetközi viszonylatban is egyedülálló.” - tájékoztatott a főigazgató.

A mentők megfeszített munkát végeztek a járvány idején, hiszen a betegek ellátása mellett sokáig a tesztelés is rájuk hárult. Országosan 1,2 millió mintavételt teljesítettek és több mint 200 ezer fertőzöttet vagy koronavírus-gyanús beteget szállítottak kórházba.           

Regman Karola - Keszthelyi TV           

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus