+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megalakult a Kertvárosi Kultúrkör
2021. május 25. kedd 16:19 - Keszthely
Megalakult a Kertvárosi Kultúrkör
Mindenki számára elérhető kulturális tartalom biztosítása a célja a nem rég alakult Kertvárosi Kultúrkörnek. A pályázati projekt során 800.000 forintból gazdálkodhatnak a projektvezetők, melyből 11 előadást tudnak megvalósítani. Hosszú távú cél az is, hogy a projekt civil szervezetté alakuljon, így később is folytathatják az előadások szervezését.

Dr. Kádár Annamária  pszichológus Hol van a boldogság, mi van a boldogsággal című előadása volt az első, amit láthatott a közönség a Kertvárosi Kultúrkör szervezésben. Nagy népszerűségnek örvendett a madárbarát kert kialakításáról szóló összeállítás is, emellett a családok nemzetközi napjához kapcsolódva az érzelmi intelligenciáról is kaphattak információt az érdeklődők.

A Kertvárosi Kultúrkör ötlete Cservenka Dórától származik. A Nemzeti Kulturális Alap program Ismeretterjesztés és Környezetkultúra Szakmai Kollégiuma által támogatott pályázatának köszönhető, hogy megvalósulhatott ez az álom. Hosszú távú céljuk az, hogy egy egyesület keretein belül is folytathassák majd a most megkezdett munkát.

„Tervbe vettük azt, hogy személyes alkalmakra is sor kerül. Szerveztünk már képzéseket, különböző rendezvényeket korábban is, tehát ezt a hagyományt szeretnénk folytatni. Célunk az hogy a hátsó kertrészünkben csinálunk egy rendezvényteret, ahol egy ilyen előadói épület is elkészül majd a közeljövőben. Ezt a jelenlegi pályázatból szeretnénk megvalósítani és ez adna helyt igazából a Kertvárosi Kultúrkörnek az ingyenes rendezvényeinek.”

Cservenka Dóra mellett Csengei Ágota is a Kertvárosi Kultúrkör tagja és előadásainak szervezője. Régóta ismerik egymást, könnyen megy a közös munka. A pályázat kapcsán 800.000 forintos támogatásban részesültek, melyből mintegy 10 előadást szeretnének finanszírozni, valamint ezek technikai hátterét biztosítani. Elsősorban olyan témákat szeretnének az érdeklődők elé tárni, amik a kisgyermekes családokat érinthetik, ők ugyanis a célcsoportjuk.

„Olyan előadót próbáltunk meg ebből a pályázati összegből megszólítani, akik én úgy gondolom, hogy nagyon széles tábor figyelmét is felhívhatják. Ami miatt én örülök most egy kicsit annak - leszámítva a pandémiás negatív helyzetet – hogy online tudjuk ezeket az előadásokat lejátszani, mert sokkal nagyobb látogatói kört tudunk így megszólítani. Hiszen nekünk azért az a célunk, hogy ezt a pályázatot most egy 800 fővel zárjuk. És valószínű, hogy most személyes megjelenéssel nem tudnánk elérni.”

Már a következő előadás felvétele is elkészült. Júniusban Limpár Imre tréner, tanácsadó szakpszichológus a sikerről osztja meg gondolatait a közönséggel. A programokról a Kertvárosi Kultúrkör, vagyis röviden K3 közösségi oldalán találhatnak információt az érdeklődők.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
18 év után volt ma ismét papszentelés Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.
 
A Budapesti Fesztiválzenekar adott nagysikerű koncertet a szentélyben.
 
A Keszthely Város Tortája verseny első helyezettjeinek kreációi már most nagyon népszerűek.
 
Egy hársfát ültettek el a Helikon emlékmű mögötti területen a diákok és tanáraik.
 
A lehetőségekről és az aktualitásokról tartottak konferenciát a MATE Georgikon Campusán.
 
A győztes mellett 4 különdíjat is kiosztott a zsűri, az eredményhirdetés Balatonföldváron zajlott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár