+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Már lehet pályázni a Keszthely Város Tortája címre
2021. május 13. csütörtök 16:21 - Keszthely
Már lehet pályázni a Keszthely Város Tortája címre
Keszthely Város Tortájára várja a nevezéseket az önkormányzat. A város vezetése a város napja alkalmából hirdet versenyt a keszthelyi cukrászdák számára, akik egy hagyományos és egy reform tortával nevezhetnek május 31-ig. A beérkezett kreációkat egy öttagú szakmai zsűri fogja elbírálni, a győztest Keszthely Város Napján hirdetik ki.

A Magyarország Tortája verseny mintájára idén első ízben hirdeti meg az önkormányzat a Keszthely Város Tortája pályázatot. A megmérettetésre minden keszthelyi székhellyel vagy telephellyel rendelkező cukrászda jelentkezhet. Minden pályázó két kategóriában, hagyományos vagy reform tortával nevezhet május 31-ig. Pályázni olyan saját recepttel lehet, amellyel más versenyen nem vettek részt és amely eddig nem volt elérhető a  fogyasztók számára.

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere elmondta, a versenyt a közelgő város napja alkalmából hagyományteremtő és közösségépítő szándékkal hirdették meg.

„Fontosnak tartom azt, hogy méltóképpen tudjuk megünnepelni ezt a jeles alkalmat. Igaz az, hogy sajnos a veszélyhelyzet, illetve a várható szabályozások azért rányomják még olyan tekintetben a bélyegüket erre a június első hétvégéjére, hogy az eredeti tervek szerint nem lehet most még megvalósítani a különböző rendezvényeket, attrakciókat. Mindenképpen szerettünk volna egy olyan – már itt a szezon elején – rendezvénnyel, olyan programsorozattal kedveskedni az ide érkezőknek, illetve elsősorban az itt élő keszthelyi embereknek, hogy valóban nevezetes legyen mégiscsak ez az alkalom.” - tájékoztatott a polgármester.

A pályázatra beérkező kreációkat szakmai zsűri fogja elbírálni június 2-án, a nevezőknek erre az időpontra kell elkészíteni a tortákat. Az indulóknak nevezési díjat nem kell fizetniük, a jelentkezésnek tartalmaznia kell a torta fényképét, a receptet és a nevezési adatlapot. Ezeket május 31-ig kell eljuttatni a hello@keszthely.hu címre. A zsűri által kiválasztott torta Keszthely cukrászdáiban elérhető lesz a nagyközönség számára is. A győztes Keszthely Város Napján veheti át jutalmát.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
18 év után volt ma ismét papszentelés Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.
 
A Budapesti Fesztiválzenekar adott nagysikerű koncertet a szentélyben.
 
A Keszthely Város Tortája verseny első helyezettjeinek kreációi már most nagyon népszerűek.
 
Egy hársfát ültettek el a Helikon emlékmű mögötti területen a diákok és tanáraik.
 
A lehetőségekről és az aktualitásokról tartottak konferenciát a MATE Georgikon Campusán.
 
A győztes mellett 4 különdíjat is kiosztott a zsűri, az eredményhirdetés Balatonföldváron zajlott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár