+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Újra folyamatos az autós oktatás és a vizsgáztatás
2021. május 6. csütörtök 16:56 - Keszthely
Újra folyamatos az autós oktatás és a vizsgáztatás
Másfél hónapos kihagyás után újra a volán mögé ülhettek az autósiskolák oktatói és mindazok, akik jogosítványt szeretnének szerezni. A járvány megfékezése érdekében hozott szigorítások miatt március 8-án függesztették fel az oktatást és a vizsgáztatást, ezek április második felében indulhattak újra. Fontos, hogy a befizetett vizsgadíjak nem vesznek el, az érintettek a megfizetett díj szerint vehetnek részt a felméréseken.

Újra volán mögé ülhettek mindazok, akik a járvány idején igyekeznek megszerezni a jogosítványukat. A március 8-án bevezetett korlátozások miatt az autós oktatást is fel kellett függeszteni, több mint egy hónapig nem vezethettek a tanulók és a vizsgáztatások is szüneteltek. A lazításoknak köszönhetően újraindultak a tanfolyamok, a több hetes kihagyás azonban érezteti a hatását. A vezetni tanulók ugyanakkor már nagyon várták, hogy újra volán mögé ülhessenek.    

„Nekem ez az egy hónap azért nagyon nagy kiesés volt. Én szerettem volna mindenképpen jönni vezetni, én úgy gondolom, hogy nekem azért több gyakorlás kell mindenképpen, mire ráérzek a dolgokra. Fura volt egy hónap után visszaülni a volán mögé, de remélem gyakorlás kérdése és menni fog még.” - mondta egy tanuló, László Evelin.

A kormány a koronavírus-járvány miatt határozatlan időre függesztette fel a járművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáit, alkalmassági vizsgálatait és utánképzéseit. Az intézkedés a közúti, a vasúti, a hajózási és a légügyi területet egyaránt érintette, és kiterjedt a pályaalkalmassági vizsgálatok elvégzésére is. A vizsgáztatás és az oktatás az első enyhítések idején, április 19-én indulhatott újra. Fontos tudni, hogy a vizsgadíjat senki nem veszíti el, az érintettek - a korábbi jelentkezésnek megfelelően és a megfizetett díj szerint – vehetnek majd részt a lemondott vizsgákon, vizsgálatokon és utánképzéseken.   

„Március 8-tól felfüggesztették a közlekedés terén a gyakorlati oktatást és a vizsgáztatást. A közelmúltban befizetett vizsgadíjak nem vesztek el, mert a lemondott vizsgákat megtartották, illetve díjmentesen fogják megtartani az érintetteknek a veszélyhelyzet elmúlta után. Közel másfél hónap kihagyása után nagyon fontos a tanuló vezetési ismeretének a felfrissítése, a felnőttképzésben április 19-től engedélyezték a jelenléti oktatást és a gyakorlati vizsgák megtartását. Nagyon fontos, hogy végre, másfél hónap kényszerszünet után újra munkába állhattunk.” - tájékoztatott Németh András oktató.

Az oktatás során minden autósiskola kiemelt figyelmet fordít a biztonságra. Mivel az autókban a másfél méteres távolság megtartása lehetetlen, így mind az oktatók, mind pedig a tanulók kesztyűt és maszkot viselnek. Emellett két óra között minden esetben átszellőztetik a járműveket és gondoskodnak a fertőtlenítésről is. Az oktatók megfeszített tempóban dolgoznak, hiszen a járvány ellenére is sokan jelentkeznek az iskolákba, ugyanakkor a régi diákokkal is újra fel kell venni a ritmust a másfél hónapos kihagyás után.          

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus