+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Május 20-ig lehet rendelkezni az 1+1 százalékról
2021. május 5. szerda 17:09 - Keszthely
Május 20-ig lehet rendelkezni az 1+1 százalékról
Május 20-ig lehet rendelkezni a befizetett adók 1+1 százalékáról – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámigazgatóság. A támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, melyeket civil szervezeteknek, vallási közösségeknek és a Nemzeti Tehetség Programnak is fel lehet ajánlani. Az adózók online is beküldhetik a rendelkezésüket.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján valamennyi lehetséges kedvezményezett megtalálható. Az intézmény adatai szerint a legtöbben gyermekek gyógyítására és állatmenhelyek segítésére szánják adójuk 1+1 százalékát. A felajánlásokat kizárólag a NAV listáján szereplő kedvezményezettek kaphatják meg. Az 1+1 százalékról rendelkező űrlap bárki számára könnyen elérhető a nav.gov.hu oldalról.

„A rendelkező nyilatkozatot legegyszerűbb a hivatal honlapján, az eSZJA oldalon kitölteni, mert a program automatikusan vizsgálni fogja, hogy a megjelölt szervezet jogosult-e a felajánlásra. A felajánlók dönthetnek a rendelkező nyilatkozaton arról is, hogyha a civil szervezet vagy a kedvezményezett kéri, akkor a NAV közölheti-e a nevüket, a címüket és az e-mail címüket. A kedvezményezett ezeket az adatokat kizárólag a közhasznú tevékenységéhez használhatja fel 5 évig kapcsolatfelvételre vagy tájékoztatásra." - ismertette Joó Hilda a NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense.

A vallási közösségek esetében ha valaki korábban már tett formailag érvényes nyilatkozatot, a NAV mindaddig automatikusan figyelembe veszi, amíg a felajánló nem vonja vissza, vagy újabb nyilatkozattal nem jelöl meg másik technikai számos kedvezményezettet. Ezt tehát nem szükséges minden évben megújítani. Akinek nincs lehetősége az online felületet használni, annak a rendelkező nyilatkozatot akár a bevallás részeként, akár önálló nyilatkozatként postán és személyesen is van lehetősége beadni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.
 
Az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.
 
A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak.
 
A Várkertben rendezték meg a keszthelyi hősök napját.
 
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót.
 
A Kossuth Lajos utcában térkövezték le a gyalogutat, a beruházás mintegy 23 millió forintba kerül.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus