+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Előrelépés történt az önkormányzat problémás projektjeinek ügyében
2021. április 26. hétfő 17:11 - Keszthely
Előrelépés történt az önkormányzat problémás projektjeinek ügyében
A Sörház esetében azonnali hatállyal szerződést bontott az önkormányzat a vállalkozóval és a Kísérleti utcai óvoda kivitelezése kapcsán is ezt fogja javasolni a testületnek Keszthely polgármestere – hangzott el a ma délelőtti sajtótájékoztatón. Nagy Bálint elmondta, a strandi fejlesztések során sikerült olyan megoldást találni, amelynek köszönhetően befejeződhetnek a munkálatok, a másik két projekt esetében azonban új közbeszerzésre lesz szükség.

Továbbra is rendszeresek az egyeztetések az önkormányzati projektek kapcsán, kiemelt figyelmet fordítva a Kísérleti utcai óvodát, a Sörházat és a Városi Strand bizonyos beruházásait érintő munkálatokra. Ezekkel kapcsolatban Keszthely polgármestere februárban arról tájékoztatta a lakosságot, hogy megállapodtak a kivitelezővel, valamint megtették a szükséges felelősségre vonást is.          

Nagy Bálint hétfőn délelőtt a projekteket érintő újabb fejleményekről számolt be a sajtónak. Elhangzott, a Városi Strand esetében sikerült megoldást találni a beruházás folytatására.

„A kivitelező javaslatot tett egy helyi cégre, akit engedményezéses szerződéssel vont volna be ezekbe a projektekbe, hogy a határidőket tartva, még a nyári szezonra, a strandszezon nyitást nem zavarva tudjanak haladni ezek a strandi felújításos pályázatok. Az elmúlt hónapok munkája eredményeként elmondhatjuk azt a jó hírt, hogy sikerült a kivitelezőnek az alvállalkozó bevonásával az önkormányzattal megkötni ezt az engedményezéses szerződést, és akkor a projekt egy újabb lendületet fog tudni kapni.” - mondta Keszthely polgármestere.

A Sörház utca esetében két projekt is folyamatban van, ezek a legproblémásabbak. Az önkormányzat itt is feljelentést tett ismeretlen tettes ellen csalás és magánokirat hamisítás miatt. Emellett a testület tájékoztatását követően azonnali hatállyal felbontották a mintegy 1,1 milliárdos beruházás szerződését a kivitelezővel. Így az önkormányzat visszaveszi a munkaterületet és új, nyílt közbeszerzési eljárást folytatnak le. A sokak által várt Kísérleti utcai óvoda felújítása is hasonló sorsra juthat – tájékoztatott Nagy Bálint.        

„Megfelelő körülmények között vannak ezek a gyerekek is, de az lenne  célunk, hogy minél előbb vissza tudjanak költözni a megújított Kísérleti utcai óvodaépületbe, óvodaépületekbe. Itt is sajnos azt tapasztaltuk az elmúlt hónapokban, hogy nem a tervek szerint halad a projekt. Itt is elmondható az, hogy az önkormányzat valóban minden segítséget megadott annak érdekében, hogy a projekt minél előbb befejezhető legyen. Azt látjuk, hogy sajnos a múlt pénteki kivitelezői vállalási határidőre is csak részben teljesültek a korábbi kivitelezői vállalások.” - tette hozzá a polgármester.

Nagy Bálint elmondta, az a cél, hogy mind a Sörház, mind pedig a Kísérleti utcai óvoda esetében még a pályázati határidő lejárta előtt le tudják folytatni a közbeszerzési eljárást és az új vállalkozó be tudja fejezni a munkálatokat. Hozzátette, a Városi Strandon folyó építkezések nem befolyásolják a szezonnyitást, amely a jelenlegi tervek szerint június 12-én lesz, a strandi sétány azonban a hétvégén kinyitott a sétálni vágyók előtt.   

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A szabadtéri misén a születésnapját ünneplő veszprémi érsekért is imádkoztak.
 
Több vendéglátóhely sem akar különbséget tenni, egyelőre csak a teraszokon várják a vendégeket.
 
A Bringatanyánál szervizoszlop várja a bringázókat, az átadón BikeSafe akciót is tartottak.
 
Ásatásokon vesznek részt a múzeumbarátok és számos fémkeresős is segíti a szakmai munkát.
 
A nemzetközi kerékpáros verseny második szakasza Balatonfüredtől Nagykanizsáig tartott.
 
Az önkormányzat első ízben hirdette mega versenyt, nevezni május 31-ig lehet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár