+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megnyíltak a teraszok a hétvégén
2021. április 26. hétfő 10:53 - Keszthely
Megnyíltak a teraszok a hétvégén
Visszatért az élet a balatoni vendéglátóhelyekre. Hosszas várakozás után nyithattak meg a teraszok üzemeltetői. A Balaton-parton élénkebb, míg a belvárosban visszafogottabb forgalmat tapasztalt televíziónk. A kormány április 24-étől engedélyezte a részleges nyitást, vendéglátósok pozitívan fogadták a bejelentést. A kiesett bevételek pótlását leginkább a nyári szezontól várják.

A balaton-parti lángososnál is sorban álltak a vendégek szombaton ebédidőben. A korábbiakkal ellentétben már nem csak elvitelre lehetett kérni, a kihelyezett asztaloknál elfogyaszthatták az ételt. Sok kiülőnél foglaltak helyet az emberek a pavilonsori vendéglátóhelyeknél is. Az időjárás is kedvezett a kinti étkezésnek.  Láthatóan szívesen fogyasztottak a vendégek, a felszolgálók is folyamatosan dolgoztak. Sokan örülnek a nyitásnak, de vannak olyanok is, akikben kettős érzés van ezzel kapcsolatban.

„Gyakorlatilag jó az embereknek találkozni itt a hosszú bezártság után, de ahhoz, hogy a vírus gyakorlatilag próbáljon legalábbis megszűnni, nem kellett volna, hogy ilyen hipp-hoppra mindenki az utcán egymásnak adja azt, amit nem hiszem, hogy szükséges.” - véleményezte Péterné Gyöngyi.

A belvárosban is megnyitottak a teraszok. Több asztalfoglalás is volt szombatra. A biztonsági előírások szerint a vendégek az asztalnál levehetik a maszkot, azonban amint felállnak, azonnal fel kell helyezniük ismét. A felszolgálók is csak maszkban dolgozhatnak. A részleges nyitásnak nagyon örültek a vendéglátósok, hiszen hónapok óta csak kiszállítással foglalkozhattak.   

„Nagyon örülünk neki természetesen, bár úgy gondoljuk, hogy azért az emberek egy kicsit tartanak attól, hogy beüljenek így vendéglátóegységbe, meg hogy ilyen tömegekbe egybegyűljenek úgymond. Volt azért foglalásunk természetesen egy jó pár, de látjuk azért, hogy nincs az a nagy bátorság, mint a vírus előtt.”  - mondta el Balogh Zsolt a Royal Étterem tulajdonosa.

Természetesen a biztonsági előírásokat a cukrászdáknál is betartják, sőt ennél a vendéglátóhelynél még táblával is jelzik a vendégeknek, hogy fertőtlenítve van az asztal. A nyitásra több különleges fagylalttal is készültek, minden évben újdonsággal várják a vásárlókat. Az óvatosság az ő teraszaiknál is észrevehető volt, a visszajelzések azonban pozitívak voltak.        

„Készültünk erre a mai napra, már nagyon vártuk és a vendégeink visszajelzése is az, hogy ők is nagyon várták ezt a mai napot, hogy végre a placcon foglalhassanak helyet és kiszolgálja végre őket valaki. Úgyhogy igen, nagyon vártuk.” - ismertette Fekete Fanni cukrászdatulajdonos.

A vendéglátóegységek teraszainak megnyitását 3,5 millió beoltottnál engedélyezte a kormány, 4 milliónál újabb engedményeket biztosítanak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára.    

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV                    

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A szabadtéri misén a születésnapját ünneplő veszprémi érsekért is imádkoztak.
 
Több vendéglátóhely sem akar különbséget tenni, egyelőre csak a teraszokon várják a vendégeket.
 
A Bringatanyánál szervizoszlop várja a bringázókat, az átadón BikeSafe akciót is tartottak.
 
Ásatásokon vesznek részt a múzeumbarátok és számos fémkeresős is segíti a szakmai munkát.
 
A nemzetközi kerékpáros verseny második szakasza Balatonfüredtől Nagykanizsáig tartott.
 
Az önkormányzat első ízben hirdette mega versenyt, nevezni május 31-ig lehet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár