+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Online ügyintézésre buzdít a Kormányhivatal
2021. április 23. péntek 16:56 - Keszthely
Online ügyintézésre buzdít a Kormányhivatal
Az online felületeken való ügyintézésre bíztatja a lakosságot a Kormányhivatal. A járvány miatt bevezetett veszélyhelyzetnek köszönhetően annak lejártát követő 60. napig nem kell meghosszabbítani a lejáró okmányokat. Aki viszont mégis szeretné megújítani a személyes iratait, annak erre a websegéden keresztül is lehetősége van, de a kormányablakokba is tud időpontot foglalni. Ügyfélkapuval rendelkezők számára közel minden ügylet intézhető online.

Magyarország Kormánya a Parlament őszi ülésszakának első ülésnapját követő 15. napig, tehát legalább szeptember közepéig meghosszabbítaná a veszélyhelyzetet. Amennyiben a törvénytervezetet elfogadják, továbbra is érvényben maradnak az erre az időszakra vonatkozó rendelkezések, így a lejárt személyi okmányokat sem kell meghosszabbítani. A Kormányablakok azonban továbbra is a megszokott rendben tartanak nyitva, de azt kérik az ügyfelektől, hogy csak a legszükségesebb, halaszthatatlan ügyekkel keressék fel ezeket, és minden esetben foglaljanak időpontot.

„Arra kérjük az ügyfeleket, hogy foglaljanak időpontot, mielőtt jönnek ügyeiket intézni, erre háromféle módon van lehetőség. A legnépszerűbb a 1818-as kormányzati telefonos ügyfélszolgálat. Ezen kívül a magzarorszag.hu-n is tudnak időpontot foglalni, ott csak az, akinek ügyfélkapuja van. Ezen kívül működik az időpontfoglalo.kh.gov.hu internetes felület, amin mindenki tud időpontot foglalni, az is, akinek nincsen ügyfélkapuja. Lényeges, hogy ügyfélkapu nélkül a gépjármű ügyintézésre nem lehet időpontot foglalni.” - tájékoztatott Dr. Varga Andrea, a Keszthelyi Járási Hivatal vezetője.

A keszthelyi és a hévízi kormányablakban hétfőn és szerdán hosszított nyitva tartással várják az ügyfeleket. Kedden és csütörtökön 4 óráig, pénteken pedig délig lehet ügyeket intézni. A keszthelyi kormányablaknak hatalmas a leterheltsége, évente több mint 100 ezer ügyfelet fogadnak. Ezért, valamint a járványhelyzet miatt is arra bíztatják az ügyfeleket, hogy online intézzék az ügyeket. A webes ügysegéden anyakönyvi kivonatokat, erkölcsi bizonyítványt lehet kérni, számos iratot lehet pótolni és az intézhető ügyek köre egyre bővül. Akinek nincs ügyfélkapuja, őket soron kívül fogadják a kormányablakok ennek elkészítése céljából.

„Vannak olyan rendszerek, mint például az erkölcsi bizonyítvány igénylése, ami már egy jól bevált, régi módszer. Természetesen vannak újak is, mint például a jogosítványoknak az e-felületen történő meghosszabbítása. Ez a rendszer bevezetés alatt áll. A háziorvosok feltöltik az ESZT-be a szükséges alkalmassági papírt és akkor ez alapján otthon lehet intézni. Akinek 3 éven belül van fotója, az akár még azt is le tudja hívni, akinek nincsen, annak egy aláírásra és egy fotókészítésre be kell jönnie a kormányablakba. Ez bevezetés alatt ál jelenleg, lehetnek fennakadások, de azt gondolom, hogy a jövőben ez is egy nagyon jó lehetőség lesz.” - tette hozzá a hivatalvezető.

Dr. Varga Andrea elmondta, a járvány és az oltási kampány miatt nagyon leterheltek a rendszerek, ezért a lakosság türelmét kérik az online ügyintézés során is. A hivatalvezető hozzátette, az e-ügyintézési felület kibővített szolgáltatásai a járványt követően is elérhetőek lesznek. Kiemelte, a november 4-e után lejárt okmányok a veszélyhelyzetet követő 60. napig érvényesek lesznek, így mintegy két hónap áll majd rendelkezésre azok meghosszabbítására.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus