+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az ütemterv szerint halad a gyenesdiási iskola fejlesztése
2021. április 7. szerda 17:48 - Gyenesdiás
Az ütemterv szerint halad a gyenesdiási iskola fejlesztése
Egy-két éven belül megújul minden iskola a Nyugat-Balaton térségében – mondta szerdán Gyenesdiáson Manninger Jenő országgyűlési képviselő. A nagyközségben például duplájára nő az általános iskola alapterülete és a legmodernebb intézmény lesz a térségben. A fenntartó Nagykanizsai Tankerületi Központ 1,4 milliárd forintos beruházása az ütemtervnek megfelelően halad.

Már a tetőszerkezet és az oldalfalak is helyükön állnak a 20 X 40 méteres küzdőterű tornacsarnoknál. Az épületet akár három részre lehet majd osztani, egy táncteremre és két tornateremre. A csarnok és a régi épület közt pedig új tantermekkel és szaktantermekkel bővül az oktatási intézmény.Egy különálló épületet is felhúzott a kivitelező Sz-L Bau Kft., itt az iparművészeti oktatás zajlik majd.  Mindezekkel csaknem duplájára nő a gyenesdiási iskola alapterülete. A nyugat-balatoni településen folyamatosan gyarapodik a lakosság, ez is indokolta az iskola bővítését.

Góth Imre Árpád alpolgármester: „Gyenesdiáson 1871-ben indult az akkor közoktatási törvénynek megfelelő iskolás rendszer. Majd 1961-ben az akkoriak elhatározták, hogy olyan iskolát építenek, hogy nyolcosztályos felmenő rendszerben lehessen tanítani. Így 150 éves és 60 éves évfordulóra fog elkészülni ez az iskola. Megduplázódik gyakorlatilag a területünk. Szükség is van erre, mert addig, amíg 1960-ban 1900 volt a település lélekszáma és 220 gyermek járt ide, napjainkra 4000 fölött van már a lélekszámunk és 500 fölött van a tanulóinknak a létszáma. Nagyon örülünk, nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Gyenesdiáson valósul meg a nyugat-balatoni régió egyik legjobb, legmodernebb iskolája.”

A fejlesztésnek köszönhetően tovább bővülhet a tanulói létszám. A beruházásra a Nagykanizsai Tankerületi Központ nyert több mint 1,4 milliárd forint támogatást. A projekt az iskola infrastrukturális, valamint egészség- és művészetfejlesztését szolgálja.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő: „A kormányzat célja, hogy az oktatási intézményeket mind felújítsa és ebben a térségben is ezt tapasztalhatjuk, megújulnak az óvodák, az iskolák. Ebben a térségben a térségben itt, Gyenesdiáson jelentkeztek legtöbben az iskolába, itt bővült legjobban a létszám, ahogy a lakosság is, ezért a legindokoltabb itt volt, hogy egy ilyen nagyobb fejlesztés itt valósuljon meg.”

A projekt keretében felújítják a meglévő tantermeket is, korszerű oktatási eszközöket is vásárolnak, és új parkolók létesülnek. A kormány célja, hogy minden oktatási intézményt felújítson, ez a Nyugat-Balatonnál egy-két éven belül meg is valósul -  tette hozzá Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője:

„Jobb körülmények közt fognak tanulni a gyerekek, természetesen új eszközöket is kapnak. Ez része egy folyamatnak. A környéken Zalaapátiban is új tornacsarnok épül és folyamatosan minden kisebb-nagyobb felújítások lesznek. Van, ahol nincs szükség új tornacsarnokra, Vonyarcvashegyen például a tornacsarnoknak a tetejét a Magyar falu program keretébe felújítani. Azt lehet mondani, mindenütt történik valami és egy-két éven belül az összes óvoda és iskola fel lesz újítva a környékünkön.” 

Az iskola felújítása és bővítése 2020 szeptemberében indult. A befejezési határidő ez év november 30.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár