+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megújulnak a hivatalok
2018. február 5. hétfő 08:39 - Alsópáhok
Megújulnak a hivatalok
A Belügyminisztérium által kiírt pályázaton az elmúlt évben önkormányzati feladatok ellátására vissza nem térítendő támogatást 454 település kapott. Decemberben a maradványpénzekből további lehetőségek nyíltak meg . az épületen ,hogy az Így 1236 önkormányzat részesült 2017-ben önkormányzat feladatellátást szolgáló fejlesztésekre. A legnagyobb összeget Alsópáhok és Zalaapáti és Felsőrajk nyerte el Zalában.

Czigány Sándor Alsópáhok polgármestere , tárgyalójában mutatta meg azokat a terveket amelyek a polgármesteri hivatal épületének korszerűsítését ábrázolják. Egy pályázatra készültek,melyet az elmúlt év utolsó negyedében írt ki a Belügyminisztérium és sikeresen 30 millió forint támogatást nyert el a Ny-Balatoni régió dinamikusan fejlődő 1400 fős községe,melyhez 15% önerőt biztosított az önkormányzat. A település középrészén található épületen az elmúlt években csak kisebb állagmegóvást végezetek. Bár energiatakarékosság céljából szintén pályázatból kiépülhetett a napelem rendszer,ami a jövőben is biztosítja a villamos áram szolgáltatást. Nagy felújításra, korszerűsítésre , az udvar és parkoló rész átépítésére most van lehetőség.  A beruházásra felkészültek Alsópáhokon, a folyamatos hivatali munka mellett,a  közbeszerzést követően el is indul az átépítés.

Egy  másik nyertes zalai település polgármesteri hivatala is megújul a jövőben. A közel 1900 lelkes Zalaapáti. A 18 éve épült Községháza  is korszerűsítésre vár pedig az impozáns épület kívülről hibátlannak tűnik. Régi korszerűtlen nyílászárók és  "energiafaló" fűtésrendszer cseréje, külső szigetelés ami az épületre vár. A belső helyiségek szűkek, a kényelmes,diszkrét ügyintézésre is kellett megoldást találni a pályázat benyújtása előtt.Mivel hét település ügyintézése folyik Zalaapátiba . Vincze Tibor elmondta, hogy ez egyedülálló hazánkban -, bővítésre is szükség van.

Így , az épület bejáratát biztosító híd alatt alakítják majd ki az irattárat,így kiépíthetővé válnak új, tágas irodahelyiségek a  hét község ügyintézésére. A hivatali korszerűsítés megkezdését, a nyertes kivitelező közzétételét követően  Zalaapátiban is tavasszal szeretnék megkezdeni.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A szabadtéri árusítóhelyet csak szigorú szabályok betartása mellett látogathatják az állampolgárok.
 
A hétvégén a Balaton-parton, a kastélyparkban és a sétálóutcán is csak néhányan sétáltak.
 
Orbán Viktor kijelentette, cél annyi munkahelyet teremteni, amennyit a koronavírus tönkretesz.
 
Az állattartók számára is a higiénia fontosságát hangsúlyozzák az állatorvosok.
 
Keszthely város jegyzője a koronavírus járvány miatt nem engedélyez esküvőt.
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó