+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Együttműködés jöhet létre a Concerto Budapest és Keszthely között
2021. március 19. péntek 16:20 - Keszthely
Együttműködés jöhet létre a Concerto Budapest és Keszthely között
A közös együttműködés reményében látogatott Keszthelyre a Concerto Budapest zenekar társadalmi kapcsolatokért felelős menedzsere. Devich Gábor csütörtökön délután a város szakrális helyeit és a Balaton-partot vette szemügyre. Elmondta, Keszthelyen nagyon kreatív tervek vannak a kulturális élet megújítására és ebben készülnek együttműködni az önkormányzattal.

A Concerto Budapest hazánk egyik vezető nagyzenekara. Nagy ívű és innovatív műsorszerkesztésével, egyéni hangzásával új színt hozott a magyar zeneéletbe. Az elmúlt években számos nemzetközi fesztiválra, Európa, Amerika és a Távol-Kelet rangos koncerttermeibe is meghívást kapott. A zenekart 2007 óta Keller András igazgatja, akinek a munkásságát Kossuth-díjjal ismerték el március 15-én.

Csütörtökön délután a szimfonikus zenekar képviselője Keszthelyre látogatott, ahol a  város szakrális helyeit járta végig. Devich Gábor ellátogatott a zsinagógába, amelynek történetét és adottságait Rejtő Gábor mutatta be. Ezt követően a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomba sétáltak át, ahol szintén szemügyre vették az épület adottságait.

„A Concerto Budapest Magyarország egyik vezető szimfonikus zenekara. Jellegzetesen szenvedélyes előadásmóddal, a legfiatalabb átlagéletkorral rendelkező, nemzetközileg ismert zenekarról beszélünk. Keszthely városában nagyon új és kreatív tervek vannak a kulturális élet megújítására vagy újszerű megközelítésére és ebben készülünk együttműködni.” - tájékoztatott a Concerto Budapest társadalmi kapcsolatokért felelős menedzsere.

A keszthelyi zsinagógát és a templomokat, mint lehetséges koncerthelyszíneket vette szemügyre Devich Gábor. A szakember elmondta, elsősorban azt kell figyelembe venni, hogy a térben hogyan fér el az együttes, illetve, hogy milyen a helyszín világítása és akusztikája. Ugyanakkor az adott helyszínek adottsága vagy különleges volta meg is szólítja a zenészeket. Keszthely város vezetése fontosnak tartja, hogy a járvány ellenére is folyamatosan tervezzen és keresse a különböző lehetőségeket. Ezért is fogadták nagy örömmel a Concerto Budapest megkeresését.         

„Járványhelyzet van, de ez nem akadálya annak, hogy a járványhelyzet utáni időkre ne készüljünk. Nagyon megtisztelő volt számunkra, hogy a Concerto Budapest felkereste Keszthely várost, hogy együttműködési szándékát fejezze ki. Különösen úgy, hogy Keller András, a zeneigazgató, a Concerto Budapest zeneigazgatója Kossuth-díjas kitüntetésben részesült március 15-e alkalmából. A tegnapi napon Devich Gábor urat láttuk vendégül, aki a társadalmi kapcsolatokért felelős. Azokat a helyszíneket, lehetőségeket kerestük fel, ahol ők kisebb vagy nagyobb zenei csoportokkal felléphetnének.” - emelte ki Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere.

A szakrális helyek mellett Devich Gábor a Balaton-partot is meglátogatta. A szakember elmondta, ő maga Balatonfüreden és a Káli-medencében volt ismerős, így most rácsodálkozott, hogy Keszthelyen mennyi páratlan szépség van. A Concerto Budapest és Keszthely önkormányzatának első találkozója sikeres volt, az együttműködés további részleteiről majd a konkrét tervek kidolgozása után adnak bővebb tájékoztatást.

Regman Karola - Keszthelyi TV

Concerto Budapest imázsfilm

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár