+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Együttműködés jöhet létre a Concerto Budapest és Keszthely között
2021. március 19. péntek 16:20 - Keszthely
Együttműködés jöhet létre a Concerto Budapest és Keszthely között
A közös együttműködés reményében látogatott Keszthelyre a Concerto Budapest zenekar társadalmi kapcsolatokért felelős menedzsere. Devich Gábor csütörtökön délután a város szakrális helyeit és a Balaton-partot vette szemügyre. Elmondta, Keszthelyen nagyon kreatív tervek vannak a kulturális élet megújítására és ebben készülnek együttműködni az önkormányzattal.

A Concerto Budapest hazánk egyik vezető nagyzenekara. Nagy ívű és innovatív műsorszerkesztésével, egyéni hangzásával új színt hozott a magyar zeneéletbe. Az elmúlt években számos nemzetközi fesztiválra, Európa, Amerika és a Távol-Kelet rangos koncerttermeibe is meghívást kapott. A zenekart 2007 óta Keller András igazgatja, akinek a munkásságát Kossuth-díjjal ismerték el március 15-én.

Csütörtökön délután a szimfonikus zenekar képviselője Keszthelyre látogatott, ahol a  város szakrális helyeit járta végig. Devich Gábor ellátogatott a zsinagógába, amelynek történetét és adottságait Rejtő Gábor mutatta be. Ezt követően a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomba sétáltak át, ahol szintén szemügyre vették az épület adottságait.

„A Concerto Budapest Magyarország egyik vezető szimfonikus zenekara. Jellegzetesen szenvedélyes előadásmóddal, a legfiatalabb átlagéletkorral rendelkező, nemzetközileg ismert zenekarról beszélünk. Keszthely városában nagyon új és kreatív tervek vannak a kulturális élet megújítására vagy újszerű megközelítésére és ebben készülünk együttműködni.” - tájékoztatott a Concerto Budapest társadalmi kapcsolatokért felelős menedzsere.

A keszthelyi zsinagógát és a templomokat, mint lehetséges koncerthelyszíneket vette szemügyre Devich Gábor. A szakember elmondta, elsősorban azt kell figyelembe venni, hogy a térben hogyan fér el az együttes, illetve, hogy milyen a helyszín világítása és akusztikája. Ugyanakkor az adott helyszínek adottsága vagy különleges volta meg is szólítja a zenészeket. Keszthely város vezetése fontosnak tartja, hogy a járvány ellenére is folyamatosan tervezzen és keresse a különböző lehetőségeket. Ezért is fogadták nagy örömmel a Concerto Budapest megkeresését.         

„Járványhelyzet van, de ez nem akadálya annak, hogy a járványhelyzet utáni időkre ne készüljünk. Nagyon megtisztelő volt számunkra, hogy a Concerto Budapest felkereste Keszthely várost, hogy együttműködési szándékát fejezze ki. Különösen úgy, hogy Keller András, a zeneigazgató, a Concerto Budapest zeneigazgatója Kossuth-díjas kitüntetésben részesült március 15-e alkalmából. A tegnapi napon Devich Gábor urat láttuk vendégül, aki a társadalmi kapcsolatokért felelős. Azokat a helyszíneket, lehetőségeket kerestük fel, ahol ők kisebb vagy nagyobb zenei csoportokkal felléphetnének.” - emelte ki Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere.

A szakrális helyek mellett Devich Gábor a Balaton-partot is meglátogatta. A szakember elmondta, ő maga Balatonfüreden és a Káli-medencében volt ismerős, így most rácsodálkozott, hogy Keszthelyen mennyi páratlan szépség van. A Concerto Budapest és Keszthely önkormányzatának első találkozója sikeres volt, az együttműködés további részleteiről majd a konkrét tervek kidolgozása után adnak bővebb tájékoztatást.

Regman Karola - Keszthelyi TV

Concerto Budapest imázsfilm

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár