+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Próbaüzemben működik a keszthelyi logisztikai központ
2021. március 18. csütörtök 18:29 - Keszthely
Próbaüzemben működik a keszthelyi logisztikai központ
Április közepén megnyithatja kapuit a keszthelyi logisztikai központ. Az elmúlt hetekben már próbaüzemben működtek, elkezdődött a partnerek árukészleteinek betárazása és a kiszállítás is. A munkálatok tavaly tavasszal kezdődtek, az új beruházás várhatóan 50 helyi és környékbeli lakosnak ad majd munkát. A fejlesztést Keszthely önkormányzata is üdvözölte és folyamatosan figyelemmel kísérte.

Zajlik a próbaüzem Keszthely új logisztikai központjában. A Csapás úti benzinkút és a Sopron utcai szupermarket közötti mintegy másfél hektáros területen egy 5000 négyzetméteres csarnok épült fel az elmúlt hónapokban. Az épület alsó részében egy három részre osztható raktár kapott helyet, ennek a feltöltése zajlik jelenleg. Naponta több teherautó is érkezik a helyszínre, de a cég saját járműveivel a megrendelőkhöz is folyamatosan szállítják ki a termékeket. Az központ működésének első tapasztalatai pozitívak.

„A 2020 tavaszán megkezdett beruházás 2020 decemberében megkapta a használatba vételi engedélyt. Az elmúlt hetekben az első munkavállalók birtokba vették az épületet, úgynevezett próbaüzem vette kezdetét. Megkezdődött a partnerek áruinak, termékeinek a betárolása. A kezdeti gyermekbetegségek kiküszöbölése után mára jól működik a raktár, úgyhogy pozitív tapasztalatokról tudunk beszámolni.” - tájékoztatott Pallanki Zsolt, a BHS Trans Kft. gazdasági vezetője.

Az elmúlt hónapokban Keszthely mellett olyan nagyvárosokban épültek hasonló logisztikai központok, mint Szeged vagy Debrecen. A keszthelyi csarnoknak köszönhetően a nyugat-dunántúli megrendelők többsége már hatékonyabban juthat az árukészlethez, hiszen azt már nem a székesfehérvári csarnokból kell kiszállítani. A raktárban már munkába állhatott egy kezdőcsapat, akik a cég előírásainak megfelelve ki tudnak alakítani egy hatékony és gördülékeny munkarendet.

A raktárhelyiségek mellett irodák is helyet kaptak az épület emeletén. Ezeknek a kialakítása és berendezése már megtörtént, jelenleg is zajlik a munkatársak toborzása. A logisztikai központ az áprilisi megnyitást követően mintegy 50 munkavállaló foglalkoztatásában vállal szerepet.

„A nyugat-magyarországi térséget korábban a székesfehérvári raktárokból tudtuk elérni. A keszthelyi logisztikai központ megnyitásával sokkal hatékonyabban tudjuk meglévő és leendő ügyfeleinket kiszolgálni a jövőben. Az első munkavállalók február elején léptek be a BHS Trans Kft-hez, akik egy betanulási időszakot követően már aktívan részt vesznek a napi feladatok elvégzésében. A kapacitás kihasználásával egyre több dolgozót fogunk felvenni. A terveink között közel 50 fő felvétele szerepel, így igen, még vannak nyitott pozícióink és lesznek is a jövőben.” - tette hozzá Pallanki Zsolt.

A logisztikai központ felépítését és működését a kezdetektől fogva nagy örömmel fogadta és támogatta Keszthely önkormányzata. A város vezetése folyamatosan nyomon követte a beruházást, ugyanis rendkívül fontosnak tartják, hogy változatos piaci és gazdasági szereplők legyenek jelen a városban. A logisztikai központ néhány héten belül készen áll a nyitásra, így, ha a járványügyi szabályok lehetővé teszik, április közepén kerülhet sor az ünnepélyes megnyitóra.    

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus