+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sportoltak és jótékonykodtak
2018. február 6. kedd 15:39 - Keszthely
Sportoltak és jótékonykodtak
11 csapat részvételével tartottak jótékonysági célú labdarúgó teremtornát vasárnap. A program teljes bevételét egy zalavári család részére gyűjtötték össze a szervezők. A résztvevő amatőr csapatok győztesei kupában részesültek.

12 órán keresztül mérkőztek egymással a csapatok a Csány-Szendrey iskola tornacsarnokában. A környező települések amatőr focistái nem csak a játék öröméért gyűltek össze, számukra is fontos volt ugyanis, hogy a programmal segíthettek a bajba jutott családon.

„Szabó Zoli barátom, a főrendező keresett meg, hogy történt sajnos ez a tragikus dolog, hogy szilveszterkor leégett egy jó barátjának a lakása. Mi is focisták vagyunk, egyértelmű, hogy ahova tudunk, mi is megyünk focizni. Pont téli felkészülésünk van, és a legjobbkor jött nekünk is ez a torna. Összeálltunk, és egy jót játszottunk, tovább jutottunk, és várjuk a délutáni mérkőzéseket.” - mondta a Gyenesdiás Kinizsi SK labdarúgója, Halász László.

A tornán ugyan osztottak kupákat és helyezéseket is, a sportolók mégis barátokként tekintettek egymásra. A mérkőzések állását nyomon követte Sülecz Zirkó is, akinek tavaly év végén vált lakhatatlanná a zalavári háza, amelyben édesanyjával élt. Az összefogás és a segítség nagyon sokat jelent a számára.          

„Nagyon nagy segítséget, és mindenkinek köszönöm, köszönettel tartozom mindenkinek.” - emelte ki Sülecz Zirkó.

A család az elmúlt egy hónapban is több segítséget kapott, barátai azonban fontosnak tartották, hogy minden lehetőséget megragadjanak, amivel támogatni tudják őket. A jótékonykodás mellett a program fontos célja a sport népszerűsítése is. Emellett szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a sport által segíteni is lehet másokon.

„12 csapat vesz részt a tornán elvileg. Egy nem érkezett meg sajnos. A helyi csapatok, Vonyarcvashegy, Gyenesdiás, Sármellék, Zalavár, Karmacs, és hasonló környékbeli települések.” - tájékoztatott a főszervező, Szabó Zoltán.

A sporteseményen 110 ezer forintot gyűjtöttek össze, a torna fővédnöke Nemes Klára volt. Azok, akik úgy érzik, hogy szeretnének segíteni a szerencsétlenül járt családon, a zalavári polgármesteri hivatalban kaphatnak információt és bővebb felvilágosítást.

Regman Karola - Keszthelyi TV                 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Egyre növekszik Európa szerte és hazánkban is a koronavírus fertőzöttek száma. Tartsuk be a szabályokat!
 
A Police Café program keretein belül tanácsokat adtak a hatóságok az érdeklődőknek.
 
Fafaragással és hímzéssel foglalkoztak a Zala Megye Népművészetéért Alapítvány táborában.
 
Nyáron mutatja legszebb arcát a keszthelyi zsinagóga mellett elterülő, egyedülálló biblikus kert.
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó